Tag #16 / De Harry Potter Tag

Harry-Potter-And-The-Chamber-Of-Secrets-ronald-weasley-17271919-1920-800‘Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.’ – Albus Dumbledore

Dit is één van mijn meest favoriete Harry Potter quotes! Gesproken door de geliefde (of toch niet?!) professor Dumbledore. Omdat we vandaag kaartjes besteld hebben voor de Harry Potter Expo in Brussel, leek het me leuk om een Harry Potter Tag in te vullen.

Ik las het eerste boek van Harry toen ik elf jaar jong was. Ik kan echt niet geloven dat dit bijna 19 jaar geleden is. Het lijkt allemaal nog zo vers! Waarschijnlijk omdat de rest van de wereld pas veel later in de ban van Harry en zijn vrienden kwam. En het leeft nu nog steeds. Ik ben fan. There’s no shame in my game! Hier dus een aantal vragen over onze tovenaars vrienden!

Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek, poeh. Allemaal? Maar dat is natuurlijk te makkelijk. Ik kies voor the Deathly Hallows. Wat een geweldige ontknoping. Ik heb er echt van genoten. Vooral omdat het boek heerlijk dik en gedetailleerd is. Van mij had J.K. Rowling  wel nog 10 boeken mogen schrijven!

Dobby-Harry-Potter-Deathly-Hallows-Wallpaper

Wat is je favoriete film?

Ook hier kies ik weer voor the Deathly Hallows. Ik vind het ook fijn dat ze dit in twee delen gedaan hebben, anders zouden er nog meer details weggelaten zijn. En dat is echt zonde. Maar de films zijn enorm knap in elkaar gezet!

Ook leuk: 16 dingen die je niet weet van Harry Potter als je de boeken niet gelezen hebt!

Wat is je minst favoriete boek?

Als ik ze allemaal naast elkaar leg, vind ik de Steen der wijzen het minst spannende boek. Dat betekent niet dat ik deze niet leuk vind, maar er gebeurde nog niet zo heel veel!

Wat is je minst favoriete film?

Dan kies ik ook voor de Steen der wijzen. Ik moet zeggen dat dit wel een erg moeilijke keuze is, maar als ik er eentje moet kiezen, dan wordt het toch deze.

Delen van de boeken of de films die je aan het huilen maakte?

De dood van bepaalde mensen en dieren etc. Ik wil het niet verraden, want het kan natuurlijk zijn dat jij de boeken nog niet gelezen hebt. En dat is zonde. Maar sommige doden zijn echt zo enorm echt en emotioneel beschreven, dat je toch wel even een brok in je keel krijgt.

Als je zou kunnen daten met één van de personages, wie zou dat dan zijn?

Uhm, geen. Toen de films uitkwamen was ik al een aantal jaartjes ouder, dus de personages waren niet echt van mijn leeftijd. Eigenlijk heb ik daar dus gewoon nooit over nagedacht. Ik bedoel, er is geen Damon Salvatore te vinden. Says it all!

Ook interessant: 10 tv-personages die je wil in real life zou willen daten!

WIe is je favoriete personage?

Allemaal! Van de good guys dan. Ik kan hier niet echt een keuze in maken. Elk personage heeft een eigen karakter en zijn of haar eigen charmes. Ze zijn gewoon allemaal top.

Wie is je minst favoriete personage?

Professor Umbridge. Wat een vreselijk irritant, gemeen en sadistisch mens. En zo verschrikkelijk over de top! Dat kan gewoon echt niet. Ik lag echt in een deuk toen ze haar flink te grazen namen.

Harry Potter Tag

Wat is je minst favoriete quote?

Ik heb echt geen idee. Ik heb me nooit bezig gehouden met stukjes tekst die ik slecht vond. Ik heb me eerder gefocust op de mooie quotes.

Welke vorm zou jouw Patronus aannemen?

Ook daar heb ik nooit over nagedacht eigenlijk. Maar ik vind een eenhoorn wel leuk, dus die kies ik!

Kies je de steen van wederkeer, de onzichtbaarheidsmantel of de onoverwinnelijke toverstaf?

De onzichtbaarheidsmantel, zonder twijfel! Het lijkt me heerlijk om je af en toe te kunnen verstoppen. Of stiekem mensen bespieden zonder dat ze het in de gaten hebben. Lijkt me best wel eens grappig om te zien wat ze doen als ze niet weten dat je er bent.

Bij welke afdeling zou jij horen?

Gryffindor! Lekker cliché, maar het blijft toch de leukste van ze allemaal.

Als je één van de cast members mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Emma Watson! Zij heeft zo’n sterke persoonlijkheid. Het is echt een prachtige jonge vrouw geworden. En ze heeft het hart op de juiste plaats. Daarnaast vind ik haar ook een geweldige actrice.

Harry Potter Tag

Als je Zwerkbal zou spelen, bij welk team zat je dan?

Uhm, bij geen enkel team. Ik denk niet dat ze van die a-sportieve mensen zoals ik zoeken.

Was je blij met het einde?

Ja, absoluut. Uiteraard had ik sommige dingen liever anders gezien, maar dan was het boek minder spannend en aangrijpend geweest. J.K. Rowling heeft dit gewoon perfect gedaan!

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Waarschijnlijk omdat ik er al op jonge leeftijd mee begonnen ben en het nu nog steeds zo bekend is. Het blijft gewoon hangen. Ik wil ook enorm graag naar de tour in Londen. Dat wil ik dit jaar nog wel doen!

Ben jij een Harry Potter fan?

Liefs,
Simone
Follow

Delen:

6 Reacties

 1. 08/02/2016 / 19:45

  Ik ben ook echt een Harry Potter freak, ik wil ook zo graag naar de Harry Potter Expo! En deze tag wil ik al heel lang een keertje doen 🙂 Je hebt hem iig leuk ingevuld!

 2. 08/02/2016 / 10:05

  Ooh I love harry potter! Ik moet ook nog tickets bestellen voor die expo. Maar de mensen met wie ik ga reageren niet zo snel en ik ben bang dat tegen dat ze gaan willen bestellen alles is uitverkocht… Haha 🙂

 3. 06/02/2016 / 11:30

  Deze tag is ideaal voor mijn vriendje. Ik moet zeggen dat ik de boeken en films nog moet bekijken. erg hé?

 4. 06/02/2016 / 11:26

  Ik ben gek op Harry Potter en heb de boeken meerdere keren gelezen. Bij bepaalde doden heb ik het ook wel moeilijk gehad…

 5. 06/02/2016 / 08:58

  I love Harry Potter! Denk dat ik de films elk jaar minimaal 1x bekijk! En nu heb ik weer zin om de boeken te lezen 🙂

 6. 06/02/2016 / 08:05

  Ik ben geen fan, maar ik vond de Harry Potter films wel leuk. Ik heb ooit met mijn vriend in één weekend alle films gezien. De boeken heb ik nooit gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }