Series ABC-tag

popcorn-1433327_1280
Het is weer tijd voor een tag! Aangezien het op zaterdag altijd tijd is om series in het zonnetje te zetten, koos ik voor de Series ABC-tag, deze vond ik wederom via Femke.

Elke letter van het alfabet zal een woord aangeven dat met een serie te maken heeft. Dit kan de serie zelf zijn, een personage, acteur/actrice of een woord wat me aan een serie laat denken. Here we go!

A – Het begint makkelijk. “A” of op dit moment “Uber A”, diegene die het leven van de Liars op z’n kop zet in PLL. Vanaf seizoen 1 zorgt “A” voor de nodige spanning en sensatie in deze ge-wel-dige serie.

B – Blindspot! Een serie die binnenkort zijn tweede seizoen start. Jane, een vrouw, volledig onder de tattoos en die niet weet wie ze is, wordt door de FBI in een sporttas op Time Square gevonden. Elk van haar tattoos heeft te maken met een zaak die de FBI moet onderzoeken. Hoe is dit mogelijk? Deze serie is ontzettend spannend en elke aflevering kom je iets meer te weten, om je vervolgens met nog meer vragen achter te laten.

la-ca-st-fall-tv-blindspot-20150913

C – Colony! Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waarin L.A. wordt bezet door een geheimzinnige buitenaardse vijand. L.A wordt omringd door een gigantische muur. Het verhaal draait om Will Bowman, een voormalige FBI agent. Om zijn gezin te beschermen, werkt hij samen met de autoriteiten tegen het verzet. Wat hij niet weet is dat zijn vrouw deel uitmaakt van dat verzet. Razend spannend en ik kan niet wachten op het tweede seizoen. Will Bowman wordt vertolkt door Josh Holloway (bekend van Lost!) en Katie Bowman door Sarah Wayne Callies (Prison Break/The Walking Dead).

D – Devious Maids! Een serie over 4 latina poetsvrouwen in Beverly Hills. Ze zijn de beste vriendinnen en delen lief en leed met elkaar. Het is een serie met een leuk verhaal, goede humor en ook genoeg spanning en sensatie. De serie werd o.a. geproduceerd door Eva Longoria, bekend van Desperate Housewives! Dat was trouwens ook zo’n topserie!

E – Eric Dane! Welbekend van Grey’s Anatomy (Dr. McSteamy) en ook van The Last Ship. Een ontzettende goede acteur en niet verkeerd om naar te kijken, toch!? 😉

FFuller House! De spin-off van de 80’s serie Full House. Ik geloof dat iedereen DJ, Stephanie, Michelle en Uncle Jesse nog wel kent. Dit jaar kwam Fuller House uit op Netflix en die hebben we ook meteen gekeken! Nostalgie op zijn best. Heerlijke feel good serie met geweldige humor.

Fuller-House-thumb

G – Grey’s Anatomy! Het is een bewezen feit dat deze serie een hit is. Ze beginnen momenteel al aan seizoen 13! Sinds 2005 kunnen we al meeleven met de perikelen van de dokters in Seattle’s Memorial Hospital. Meredith, Christina, Derek, Miranda, Alex en ga zo maar door maken deel uit van de vaste ‘crew‘ die ons elke aflevering opnieuw laten ervaren hoe het eraan toe gaat. Met de nodige emoties en humor is dit een must-see!

H – How To Get Away With Murder! Een van onze favoriete series die we wekelijkse volgen. Op dit moment wachten we al een tijdje op het nieuwe seizoen, maar binnenkort is het weer zover. Dan kunnen we weer in spanning op de bank zitten en zien wat Analise Keating allemaal bekokstooft met haar studenten. Als professor in rechten, heeft ze buiten schooltijd haar eigen groepje studenten die stage volgen in haar praktijk. Seizoen 1 en 2 waren ontzettend spannend en eindigden beide met een cliffhanger. Can’t wait voor seizoen 3!

I – Ian Somerhalder! Duhuh, Damon Salvatore van The Vampire Diaries. Meer dan dit hoef ik niet te zeggen, toch?!

Vampire Diaries seizoen 8

JJessica Jones! Een Netflix Original serie, Marvel’s Jessica Jones. Deze heb ik gekeken na Daredevil en is ook zeker de moeite waard. De Marvel series zijn sowieso erg leuk en Netflix scoort zeker punten met zijn Netflix Originals!

K – Katherine Pierce! Oftewel, Katherina Petrova. De doppelganger van Elena uit The Vampire Diaries. De evil one om het zo te zeggen, maar daarom absoluut niet minder leuk!

L – The Leftovers! Het speelt zich allemaal af na een gebeurtenis waarbij vele mensen zijn verdwenen. Bekend als het Plotse Vertrek. 2% van de wereldbevolking is weg! Het gaat voornamelijk om de familie Garvey en vrienden in een andere stad. Na drie seizoenen besloten ze om ermee te stoppen. Wat overigens wel begrijpelijk is, want de serie was echt heel wazig. Ik ben afgehaakt na seizoen 1.

M – Mistresses! We volgen hier het verhaal van 4 dames die in hun dagelijkse leven te maken krijgen met relatieproblemen en alles wat erbij komt kijken. In de eerste twee seizoenen speelde Alyssa Milano (Savannah Davis) nog mee. Zij is na seizoen twee helaas uit de serie gegaan . Nu draait het allemaal om Joss en Harry, April en Kim. Deze serie is niet extreem spannend, maar de personages en het verhaal zorgen wel dat je elke keer weer wilt weten wat er nu precies aan de hand is en wat er gaat gebeuren!

N – Nina Dobrev! Elena van The Vampire Diaries. Damon’s grote liefde. Ze verliet de serie na seizoen 6 en zal haar comeback maken in het laatste seizoen!

Damon&Elena

O – Ok, de “O” is blijkbaar heel moeilijk om te kiezen. Dus ik kies niet en ga voor: Once Upon a Time, Orange is the New Black, Orphan Black en The Originals. Een hele waslijst aan “O’s”, maar toch allemaal favorieten, dus waarom kiezen? Allemaal ook erg verschillend en dat maakt het zo leuk! Van sprookjes, tot de gevangenis, tot klonen en vampieren. Wat wilt een mens nog meer?

5x Waarom je Orphan Black zeker moet bingewatchen!

P – Pretty Little Liars! Daar hoeft niet over nagedacht te worden. PLL is té spannend, té goed en heb ik al gezegd té spannend?! We moeten nu tot april 2017 wachten voor het laatste (echt het al-ler-laatste) seizoen.

Q – Quantico! Ik zeg alleen: Geweldig! Het is ook weer een van onze favoriete series. Alex Parrish is de dame waar het allemaal om draait, zij wordt beschuldigd van een terroristische daad en moet alles op alles zetten om te bewijzen dat dat niet zo is. Oh en een leuk weetje, ze is een FBI agent. De serie speelt zich af in het verleden, waar ze nog op Quantico zitten, en in het heden, waar ze allemaal volwaardige FBI agents zijn. Kortom, actie, spanning en heel veel ‘ik zit op het puntje van mijn stoel’ momentjes!

R – Revenge! Deze serie heeft zijn laatste seizoen gehad in 2015. Heel jammer, maar het had een goede afsluiting. Het verhaal draait om Emily/Amanda die wraak zoekt voor de onterechte beschuldiging van haar vader, David Clarke. De schuldige? Familie Grayson. Als je deze serie nog niet gezien hebt, zeker doen!!

revenge-emily-vancamp

S – Shades of Blue! Met niemand minder dan Jennifer Lopez. Ze vertolkt de rol van alleenstaande moeder Harlee Santos. Ze werkt bij de NYPD en specifiek in het Anti-Corruptie team. Heel ironisch, aangezien het team waarin ze zit, geen haar beter is. Ze raakt verstrikt in allerlei benarde situaties en probeert zichzelf over uit te redden, tot het een keer uit de hand loopt. Seizoen 1 is afgelopen, met een superspannend open einde. We moeten nu helaas nog wachten tot januari 2017!

T – The Fosters! Een familieserie, met de dingen die elk gezin wel herkent. Tienerproblemen, liefde en drama. Steph en Lena zijn getrouwd en hebben een gezin dat bestaat uit Brandon (kind van Steph en ex-man), Mariana en Jesus, Callie en Jude. Die laatste vier zijn ‘foster kids‘. Mariana en Jesus zijn als baby geadopteerd en we maken vanaf seizoen 1 mee hoe Callie en Jude in het leven van dit gezin komt. Een hele leuke serie, waar zeker veel emotie bij komt kijken.

U – Under the Dome! Deze serie is gebaseerd op Stephen King’s Under the Dome. Na 3 seizoenen vonden ze het goed geweest. De serie was goed en spannend! Het kleine stadje Chester’s Mill wordt opeens hermetisch afgesloten door een mysterieuze koepel, ‘the dome’, waardoor het voor niemand mogelijk is om de stad te verlaten, noch binnen te komen. De bewoners gaan op zoek naar een uitgang, maar komen er al snel achter dat ‘the dome’ dit niet zomaar toelaat. Als je een beetje outside of the box kunt denken en meegaat in het verhaal, zal deze serie je zeker bevallen!

under_the_dome_s01e11_720p_kissthemgoodbye_net_0043

– Vampire Diaries! Ook hier heb ik niet veel meer aan toe te voegen. Een van de bekendste series op dit moment en het laatste seizoen komt eraan. Ik weet wel, als dit seizoen klaar is, wil ik de serie zeker nog eens opnieuw bekijken, vanaf het begin!

W – The Walking Dead! Zombies?! Nee, niet alleen zombies. Er is zoveel meer in The Walking Dead dan alleen deze ‘walkers’. Het verhaal, de personages en vooral de spanning! Vanaf de eerste aflevering was ik verslaafd en na elke aflevering wilde ik meteen naar de volgende. En iemand die zegt: Maar ik houd niet van zombies…. Ga deze serie maar gewoon kijken en dan kom je er vanzelf achter dat er véél meer is dan alleen zombies.

walkingdead

– XoXo. De bekende afsluiting van niemand minder dan Gossip Girl! Blair Waldorf, Serena Van der Woodsen en Chuck Bass. Oh wat was dit een geweldige serie. Maar.wat.een.einde!

– Yang! Wie kent Christina Yang niet? De keiharde, sarcastische dokter uit Grey’s Anatomy. De beste vriendin van Meredith en diegene die op alles een antwoord heeft. Ze doet zich voor als een emotieloze, keiharde tante. Toch hebben we haar al zien breken en in tranen zien uitbarsten. Zonder haar is de serie ook niet compleet!

– Zombies! Van The Walking Dead natuurlijk! 

Pfoeh, X, Y en Z waren toch wel moeilijk. Dus een beetje cheaten dan maar!

Wil je de tag ook invullen? Laat het me zeker weten, ik vind het altijd leuk om ook jullie antwoorden te lezen!

Wat vonden jullie van de Series ABC-tag?

Liefs,
Tasja

3 Reacties

  1. 01/10/2016 / 12:36

    Leuk bedacht! Alhoewel ik wel heel veel moeite zou hebben om die in te vullen, daar ‘k bitter weinig series kijk *oeps*

  2. 01/10/2016 / 08:26

    Ik schrok even toen ik bij de ‘T’ niet ‘The Walking Dead’ zag staan, maar gelukkig kwam die bij de W alsnog aan de beurt. Mijn favoriete serie ever!! Ook wil ik Blindspot nog eens gaan kijken!

  3. 01/10/2016 / 07:11

    Ik moet echt meer tijd vrij maken om series te kijken. Wij kijken Orange is the new black en ik kijk Pll. Maar heb er vaak genoeg gewoon geen tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }