7x waarom je The Originals zeker moet bingewatchen!

The Originals

“I need to stop, I whispered to myself as I clicked ‘next episode’.”

Het is geen geheim meer dat Simone en ik helemaal verslaafd zijn aan series kijken. Twee weken geleden konden jullie al lezen welke redenen er zijn om Orphan Black te bingewatchen, dus we vonden het leuk om dat voor een andere serie ook te doen! Vandaar dat ik vandaag kies voor 7x waarom je The Originals zeker moet bingewatchen!

Voor diegene die The Originals niet kent, het is een spin-off van The Vampire Diaries en dankzij Simone heb ik beide series toen leren kennen. En ja hoor, jullie raden het al: verslaafd! Zoals Social Media zegt: Sharing is caring! Dus lees vooral verder als je nog overtuiging nodig hebt waarom je The Originals moet kijken!

1. De gebroeders Mikaelson

Ik groepeer ze even in 1 reden, want als ik ze allemaal apart moet opsommen, wordt het een lang lijstje! En laten we eerlijk zijn, ze mogen er allemaal zijn. Klaus, Elijah, Kol en Finn hebben een heer-lijk accent, een bad boy-look en de klasse van een echte gentleman! Mijn favoriet? Elijah! <3

Ze hebben allemaal hun eigen fouten, maar tevens ook een groot hart en dat maakt ze gewoon onweerstaanbaar voor de vrouwen (en de kijkers!).

2. De vrouwen

De mannen in deze serie zijn niet de enige die van wanten weten. Rebekah, Freya, Cami, Hayley en Davina hebben niet per sé een man aan hun zijde nodig om hun mannetje te staan. Ze hebben elk hun eigen leven en geschiedenis die ervoor gezorgd hebben dat ze hun zaakjes zelf afhandelen.

Toch komt er elke keer een moment dat ze als echte vrouwen naar voren komen en herkenbare vrouwendingen doen. Ze zorgen ook wel voor de nodige portie humor, vooral Rebekah! Zij kan haar broers wel aan en ik vind het elke keer geweldig als zij de gebroeders Mikaelson op hun plek zet.

3. Spanning, elke keer weer!

Ik vind het geweldig hoe elke aflevering weer voldoende spanning met zich meebrengt. Er gebeurt elke aflevering wel iets waardoor we samen: OMG! roepen, of denken: Oh nee, moeten we nu echt wachten?! (Dit keer tot oktober!!)

De verhaallijn van The Originals liep in het begin even samen met The Vampire Diaries, maar heeft zich daarna ontwikkeld tot een alleenstaand verhaal met elke keer weer een knallend einde.

Ik maak niet snel beloftes, maar ik beloof je, ga je The Originals kijken dan word je ab-so-luut niet teleurgesteld!

4. Perfecte mix met The Vampire Diaries

Doordat het een spin-off is van The Vampire Diaries en the Orignals daar ook 4 seizoenen lang te zien waren, werden we laatst getrakteerd op een mooie cross-over. Dubbel genieten dus! Van onze favoriete personages uit The Vampire Diaries en The Originals. Het is een heerlijke combinatie en je merkt ook dat het gewoon een goed verhaal is en dat het goed in elkaar steekt.

Ook al zeggen veel mensen dat ze The Originals kunnen kijken zonder ooit The Vampire Diaries gezien te hebben, ben ik het daar niet volledig mee eens. Je mist toch een groot deel aan geschiedenis en informatie wanneer je  The Vampire Diaries niet gekeken hebt en daardoor een begin gemist hebt.

5. Donkere humor

Ondanks dat het een serie met vampieren, weerwolven en heksen met een hele hoop familiedrama en wraakacties (en dat is nog maar een tipje van de sluier!) is, komt er ook voldoende humor in voor.

Donkere humor, maar heerlijke humor! We liggen vaak genoeg in een deuk met ons twee door de uitspraken van Klaus of de manier waarop Klaus iemand beledigd.

6. De échte vampieren

Wat je zeker moet weten over The Originals: they don’t sparkle. Damon Salvatore vertelde het al eens in The Vampire Diaries en het is nog steeds zo. Nee, ze lichten niet op in de zon en ze gaan ook niet weg als je knoflook voor hun neus houdt.

Dit zijn échte vampieren. The real thing. Ze zijn knap (ontzettend!), sterk (wauw!) en hebben 1 zwakte: the White Oak Stake!

7. Normen en waarden

Jep, het zijn vampieren, dus waarom normen en waarden? Dat wordt je allemaal duidelijk als je deze serie kijkt.

Het is one big (sometimes) happy family. Klaus mag dan misschien een tiran zijn, in andermans ogen, maar hij zet alles op alles om zijn familie veilig te houden. Dit doet hij al zijn hele leven lang en dat heeft niet altijd de beste resultaten gehad.

Waar het allemaal elke keer op neerkomt is dat familie boven alles gaat en dat probeert hij zijn eigen familie ook goed duidelijk te maken. Het draait om loyaliteit, respect, vertrouwen, liefde en je moet verdienen wat je opeist.

Er zijn nog zoveel meer redenen die ik jullie kan geven, maar ik stel voor dat je deze zelf gaat uitvinden. Je zult niet teleurgesteld worden!

Wij wachten ondertussen ongeduldig tot oktober, wanneer het nieuwe seizoen begint! In de tussentijd, houden we ons bezig met de rest van de (oneindige) lijst met series!

Wil jij The Originals kijken?

Liefs,
Tasja

Follow

12 Reacties

 1. 06/07/2016 / 19:36

  Ik ben momenteel nog met The Vampire Diaries bezig, dat vind ik zo’n heerlijke serie! Als ik daar doorheen ben ga ik The Originals kijken =D

  • 09/07/2016 / 13:45

   Ik ben een enorme fan van the Vampire Diaries! Nadat je seizoen 4 gezien hebt, kun je in principe starten met the Originals. Eerder zou ik het niet doen.

 2. 04/07/2016 / 09:40

  De vampire diaries heb ik dus niet gezien, wist ook niet dat het daar een spinoff van was 🙂 Maar ik ben wel verslaafd aan the originals, heerlijke serie! Ik heb er niks van gemerkt dus ik vind dat je de serie wel kan kijken zonder de ander gezien te hebben 🙂 Wel helemaal met je eens dat de serie iedere aflevering weer zo spannend is!

  • 09/07/2016 / 13:47

   Ohhhh niet? Dan mis je wel echt wat hoor, hihi. Nee geintje, ik hoor vaker dat het zo ook te volgen is. Maar als je dit leuk vindt, dan vind je TVD vast ook leuk.

 3. 02/07/2016 / 16:07

  Ik ben er al aan begonnen inderdaad. Nadat ik klaar was met The Vampire Diaries ben gelijk overgestapt. Het is een ideale serie om te bingewatchen.

  • 09/07/2016 / 13:49

   Ik wou dat ik deze kon bingewatchen, haha. Ik moet altijd wachten op nieuwe afleveringen.

 4. 02/07/2016 / 09:39

  Ik heb The Originals een tijdje terug gezien.. Bingewatchend uiteraard ;-)! Nu nog The Vampire Diaries kijken haha!

 5. 02/07/2016 / 09:05

  Ooh ik vind het altijd zo tof als er een cross-over is met een andere serie! Ik heb The Vampire Diaries alleen nooit helemaal afgezien, dus ik denk dat ik dat wel eerst moet doen, maar door jou wil ik nu eigenlijk eerst The Originals kijken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }