9x waarom je the Walking Dead zéker moet bingewatchen!

the Walking Dead
Ik ben nog steeds in shock van de season finale van seizoen 6! Tijd om jullie te overtuigen waarom je the Walking Dead zéker moet bingewatchen. No worries, ik zal geen spoilers plaatsen!

Wat betreft the Walking Dead ben ik een beetje een laatbloeier. Ik begon pas met kijken, nadat er al 6 seizoenen aan mijn neus voorbij zijn gegaan… Ik dacht, een serie met zombies? Nah, dat kan niet heel interessant zijn. Maar goed, er zijn al 6 seizoenen. Er moet toch iets goed zijn?

Achteraf ben ik blij dat ik zolang gewacht heb, want nu kon ik 6 seizoenen aan één stuk door bingewatchen. 5 seizoenen staan sowieso op Netflix! En nu moet ik wachten tot oktober. I hate it! Ik weet in ieder geval wel dat ie-de-reen deze serie een kans moet geven.  En wel om deze redenen:

Geen standaard zombie-gedoe

Ja, het gaat voornamelijk over zombies. Nee, dit domineert het verhaal niet. Het is zoveel meer dan dat. Het draait om een groep mensen die totaal verschillend van elkaar zijn, maar samen de kracht zoeken om te overleven in een wereld vol gevaar, kwaad en ziektes. En dat ligt niet alleen aan de zombies… Hoe ze dit doen? See for yourself! Dit is de trailer van seizoen 1!

Het mysterie

Ondanks dat de serie meer is dan alleen zombies, zijn er bepaalde dingen die je je gaat afvragen. Hoe kan het eigenlijk dat mensen die dood gaan in zombies veranderen? Wat heeft dit veroorzaakt? Zal er ooit een tegengif zijn? En hoe zal de wereld ooit weer normaal kunnen worden? Kunnen de mensen überhaupt terugkomen van zo’n wereld. Of verliezen ze zichzelf voor altijd? En stiekem denk ik wel eens… zou ik het overleven als the The Walking Dead realiteit zou zijn?

De diversiteit aan personages

Sterke en feministische vrouwen. Mannen die iedereen koste wat het kost beschermen. Stille mensen, die uiteindelijk ontpoppen tot ware killing-machines. En diehards die hun softe kant laten zien. The apocalyps verandert iedereen. Of ze nu willen of niet…

Je gaat van ze houden. Allemaal. Het is één grote familie. Je leeft met ze mee en zit telkens op het puntje van je stoel of bank, bang dat er iemand doodgaat, waar je je hart aan verloren hebt.

Ook te lezen in stripvorm

Houd je niet zo van televisie kijken? Dan kun je the Walking Dead ook lezen. Ik moet zeggen dat ik zelf wel erg nieuwsgierig ben geworden naar de stripboeken. Alhoewel ik daardoor misschien wel een spoiler uit seizoen 7 gezien heb. I hope it’s not true

De romances

En dan heb ik het vooral over één koppel in het speciaal. Ze leren elkaar kennen in seizoen één en zijn het meest perfecte koppel wat ik ooit in een serie gezien heb. In een wereld als deze is het des te moeilijker om van iemand te leren houden, ervoor te vechten en er een toekomst mee op te bouwen. Toch doet dit koppel het. And they are amazing. Uiteraard zijn er ook een aantal andere leuke koppels. Maar dat is toch net niet hetzelfde. En nu niet denken dat het één of andere softe bedoeling is. It is not!

Shocking moments

Die momenten waarop je hart als een razende tekeer gaat. Omdat je voelt dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren en je het niet kunt tegenhouden. Die momenten dat je gewoon tegen je t.v. begint te schreeuwen, omdat dit gewoon NIET waar kan zijn. Why, why, why? Die momenten zijn er veel. En het is niet altijd even leuk. Maar samen met de personages sleep je je erdoorheen. Want je moet sterk zijn… sterk voor hen. Zodat ze verder kunnen met overleven!

The Walking Dead

Leerzaam

Stel je voor dat onze wereld ooit ten onder dreigt te gaan en de hele samenleving in duigen valt. Ok, misschien leer je niet echt door te doen, maar ze brengen je wel op goede ideeën. Zo weet je in ieder geval al een aantal dingen van het overleven in een wereld vol verraad, gevaar en levensbedreigende situaties.

De verhaallijn

Steengoed gewoon. Je leert niet alleen elk personage van binnen en van buiten kennen. De rode draad klopt ook gewoon. Ondanks dat zombies niet bestaan, zorgen de producers er wel voor dat het allemaal enorm realistisch overkomt. De personages zijn menselijk, maken fouten, hebben hun zwaktes. En hoop! In een wereld die helemaal niet meer hoopvol is. En waar er geen einde lijkt te komen aan het kwade.

6 seizoen om te bingewatchen

Ik heb het gedaan. En zoals ik al zei. Daar heb ik geen moment spijt van. Heerlijk, als je bij een serie als deze niet hoeft te wachten op een volgende aflevering of een volgend seizoen. Al ben ik nu wel een beetje aan het balen dat ik wel op seizoen 7 moet wachten. De cliffhanger van seizoen 6 is de ergste die ik ooit gezien heb. Van alle series! En jij kunt dit ook. Dus waar wacht je nog op? Er gaan zelfs geruchten rond dat er minstens 12 (!) seizoen komen. Please let it be true!

Alle 6 de seizoen zijn al verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Check het aanbod bij Bol.com!

Heb jij the Walking Dead al gezien?

Liefs,
Simone

7 Reacties

 1. Nicole
  03/09/2016 / 14:52

  Al fan sinds het begin!!
  Fear the walking dead is ook een aanrader!!

  • 04/09/2016 / 08:43

   Ah, die staat ook nog op mijn to-watch list, maar ben eerst nog bezig met een aantal andere series… Thanks voor de tip!

 2. 03/09/2016 / 07:42

  Ja ja jaaaaaa, dit is echt ‘mijn’ serie. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen helemaal uit is. Mijn vriend en ik gaan die dan in 1 keer lekker bingewatchen. Het duurt nog even, maar ik heb er nu al zin in :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }