Boekrecensie #14 / Toen ik eindelijk durfde – Chantal Straver

Posted 26/06/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 3 Comments

Toen ik eindelijk durfde” “Over hoe ik mijn huwelijk, huis en baan achter me liet en een gelukkiger leven veroverde.” Chantal Straver

Recent ontvingen wij “Toen ik eindelijk durfde” geschreven door Chantal Straver. Het boek is nog niet zolang geleden uitgebracht en ik mocht het lezen!

Zoals onze vorige recensies, stel ik mezelf ook weer een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden krijgen jullie hopelijk een goed beeld van het boek!

Wat vond ik van de cover?

Simpel, maar toepasselijk. Wanneer je de flaptekst leest, krijg je de indruk dat het over iemand gaat die zware beslissingen maakt, maar er gelukkig en tevreden uitkomt. De foto van Chantal straalt geluk en tevredenheid uit. Meer dan dit hoeft het niet te zijn. Een foto van de auteur maakt het ook een stuk persoonlijker en ik vind het zwart-wit effect mooi. De titel in een felle kleur is net dat beetje extra.

Flaptekst

In “Toen ik eindelijk durfde” laat Chantal haar huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ze besluit haar hart te volgen, al weet ze niet wat de toekomst haar brengt. Openhartig schrijft ze over haar dromen, ambities, keuzestress, overwinningen en worstelingen als twintiger. Trouw blijven aan jezelf blijkt in deze inspirerende zoektocht de belangrijkste troef.

Chantal Straver

Chantal Straver (1986) blogt sinds 2008 over haar leven. Dat deed ze onder andere jarenlang voor Viva. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen blog. Ze is tegenwoordig trainer in mentale weerbaarheid bij Doyo en oprichter van een bloeiende karateschool. Daarnaast is ze zelfstandig communicatieadviseur en schrijver.

Mijn mening

Dit boek is niet je normale boek. Het is geen roman en geen aansluitend verhaal, waarin je van hoofdstuk naar hoofdstuk gaat. Chantal heeft allemaal korte verhalen gebundeld. Je leest over haar verleden, het prille begin van haar relatie, haar huwelijk en alles waar een twintiger mee zit. Van frustraties tot het ontwikkelen van bepaalde interesses die er eerst niet waren.

Kortom, ontzettend herkenbaar! Iedereen zal zich herkennen in één van de onderwerpen/verhalen. Het is ontzettend leuk geschreven en elk ‘hoofdstuk’ leest makkelijk weg.

Het is goed te merken dat Chantal dit eerder heeft gedaan, het schrijven gaat haar goed af. Ze hield mij in ieder geval geboeid, ondanks dat ze alleen over zichzelf schrijft. Het is leuk en vlot geschreven en zo leest het ook.

In haar leven krijgt ze te maken met bepaalde situaties, waar je zelf ook bij stil gaat staan en er moeten beslissingen gemaakt worden die niet altijd leuk zijn. De manier waarop ze dit gedaan en omschreven heeft, zorgt ervoor dat je geen afstand voelt tot haar (het hoofdpersonage).

Mijn favoriete stukken uit het boek hebben toch wel te maken met de manier waarop ze haar relatie herziet en kiest voor haar eigen interesse: karate. Als je dan leest waar ze begon en waar ze nu staat, krijg je meteen respect voor haar keuzes en de manier waarop ze ermee omgaat.

Wat ik fijn vind aan dit boek is net het feit dat het niet één geheel is. Het klinkt heel raar, maar wanneer je bijvoorbeeld aan het lezen bent en je legt je boek weg, moet je vaak even opnieuw lezen waar je gebleven was. Omdat dit allemaal korte verhalen zijn en ze zichzelf goed omschrijft, kun je makkelijk terugdenken aan de vorige situatie.

Het is net zoals “weet je nog toen?”. En dat maakt het luchtig, fijn en ontzettend prettig om te lezen.

Toen ik net aan het boek begon wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik ging er dan ook open minded in en werd niet teleurgesteld.

Omdat het allemaal korte verhalen zijn, ga ik dit keer ook geen voorbeelden aanhalen, want dan zou ik al teveel verklappen!

Heb je even zin in een boek wat je lekker kunt weg lezen en ook wel eens kunt zeggen “Ha! Dat ken ik.”? Dan stel ik voor dat je het boek zeker een kans geeft.

Het boek is vanaf 1 juni 2016 o.a. te koop bij Bol.com.

Zou jij “Toen ik eindelijk durfde” willen lezen?

Liefs,
Tasja

Follow

3 responses to “Boekrecensie #14 / Toen ik eindelijk durfde – Chantal Straver

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.