Tv-series #4 / 5 nieuwe series in 2015/2016 die je zeker niet mag missen

Posted 01/08/2015 by Sim's Cup Of Tea in Entertainment, Tv-Series / 21 Comments

BlindspotIk heb weer vijf nieuwe aankomende tv-series voor jullie klaar staan. We moeten er wel nog even op wachten, maar dan kunnen jullie de to-watch-list alvast aanvullen. Hoe vervelend het ook is, over een kleine twee maanden is het weer herfst. En op deze ongure dagen kunnen we allemaal wel wat entertainment gebruiken.

Vorige maand liet ik al een aantal series zien die deze herfst uitkomen. Mocht je deze gemist hebben, dan kun je deze hier bekijken. Tenzij je nog een leven wilt hebben in de herfst, dan is het sterk af te raden. Want er zitten weer een paar toppers bij! Dit keer verzamelde ik nogmaals vijf series waarvan ik in ieder geval zeker ben dat ik ze wil gaan kijken. Kijken jullie mee?

Supergirl – 26 oktober 2015


Het nichtje van Superman krijgt haar eigen tv-serie. Supergirl gaat over de 24-jarige Kara Zor-El. Op dertienjarige leeftijd 
is ze geadopteerd door de familie Danvers. Jarenlang heeft zij haar superkrachten verborgen weten te houden. Haar adoptieouders hebben haar altijd geleerd om hier voorzichtig mee om te gaan. Op een dag doet zich een onvoorziene situatie voor. Kara is hierdoor niet meer in de mogelijkheid om haar krachten verborgen te houden. Vanaf die dag start haar superheldenavontuur. En daar mogen wij van meegenieten. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze serie. Dus ik ga het zeker eens kans geven. Is eens wat anders dan alle Superman films die we al gezien hebben. Ik zie dat Calista Flockhart (Ally McBeal, Brothers & Sisters) ook meespeelt. Leuk leuk!

Blindspot – 21 september 2015


Hier word ik gewoon echt héél héél héél erg gelukkig van! Een nieuwe spannende serie met Sullivan Stapleton als male lead
De meeste van jullie zullen hem waarschijnlijk alleen kennen van de film 300: Rise of the empire. Ik volg de serie Strike Backwaarin hij sinds 2010 de rol van Damien Scott vertolkt. Dit is één van de beste series die ik ooit gezien heb. (Meer info over Strike Back? Klik hier!) Blindspot gaat over een Jane Doe die naakt en vol tattoos gevonden wordt op Times Square. Ze is haar geheugen kwijt en weet zelf dus niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt. De FBI komt er achter dat iedere tattoo een aanwijzing is. Die aanwijzingen verwijzen allemaal naar een misdaad die zij dienen op te lossen. Lekker mysterieus dus allemaal.

The Catch 2015/2016

The Catch 2015Helaas is er van deze serie nog geen trailer voor Nederland beschikbaar gemaakt. Balen. Deze blijf ik jullie dus nog schuldig. Deze nieuwe thriller wordt geproduceerd door Shonda Rimes. (Auteur en producent van Grey’s Anatomy. Ook wel bekend door Private Practice, Scandal en How to get away with murder.) Alleen al om deze reden zou ik de serie een kans willen geven. Shonda’s Shondaland produceert altijd steengoede series, dus ik heb hoge verwachtingen. The Catch gaat over de succesvolle Alice Martin. Een fraude onderzoekster die zelf, dankzij haar verloofde, slachtoffer van een fraudezaak wordt. Ze zet alles op alles om hem te vinden, zodat haar carrière niet om zeep geholpen wordt. Klinkt wederom als een spannend verhaal. Mijn lijst voor komende herfst wordt langer en langer. But I don’t complain! De geruchten gaan dat Bethany Joy Lenz van One Three Hill eerst gecast zou zijn voor de hoofdrol. Echter is zij al ontslagen voor de serie goed en wel begonnen is. Erg jammer!

The Frankenstein code – 2015/2016


Een corrupte agent, genaamd Jimmy Pritchard, krijgt een tweede kans op leven. Hij wordt terug gebracht uit de dood en is ook nog eens vele malen jonger 
dan wanneer hij stierf. Mooi meegenomen toch?  Nu hij jonger en veel sterker is, komt hij wel voor een lastige keuze te staan. Vervalt hij in zijn oude gewoonten? Of kiest hij toch voor een bestaan met een beter doel? Jimmy Pritchard wordt gespeeld door Rob Kazinsky. Ik herken hem, omdat hij enkele afleveringen in True Blood gespeeld heeft. Veel meer heb ik van hem nog niet gezien, dus ik ben nieuwsgierig naar meer. Wat ik eigenlijk veel leuker vind, is dat Tim Dekay ook een rol speelt. Tim Dekay staat ook wel bekend als Peter Burke in White Collar. Love his acting! Ik ga dus zeker kijken.

Lucifer 2016


De superhelden-series schieten 
de grond uit. Een beetje actie kan nooit kwaad, dus ik ben benieuwd. De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Vertigo. Lucifer – gespeeld door Tom Ellis – doet afstand van zijn positie in de hemel. Maar goed ook, want hij is daar erg ongelukkig en verveelt zich stierlijk. Hij reist terug naar de Aarde en helpt de politie van Los Angeles met het inrekenen van criminelen. Vanuit de hemel wordt er een oogje in het zeil gehouden. Klinkt tot nu toe niet al te spannend, maar ik heb recent de serie Dare Devil gezien en dat vond ik echt een topper. Dus het is het proberen waard. Never judge a book by it’s cover.

Komen deze series ook op jullie to-watch-list?

Liefs,

Simone

21 responses to “Tv-series #4 / 5 nieuwe series in 2015/2016 die je zeker niet mag missen

 1. Femke

  Alle series behalve Supergirl (waarvan ik de gelekte eerste aflevering al een tijdje geleden van heb gezien) zien er leuk uit en ga ik zeker zodra ze op de buis komen een kans geven, naast alle andere geweldige series die deze herfst, mid-season of volgend jaar uitkomen. 🙂

 2. Wat een goede series zijn dit (denk ik natuurlijk). Blindspot lijkt me geweldig! Wat ik alleen jammer vind aan nieuwe series is dat je ze niet lekker achter elkaar door kan kijken, maar dat je steeds moet wachten op nieuwe afleveringen en – helemaal balen – op een nieuw seizoen.

  • Simscupoftea

   Ja dat is idd wel een nadeel, maar ik kijk gewoon naast alle wekelijkse nieuwe ook altijd een serie die al helemaal afgerond is!

 3. In Supergirl lijkt die moeder op die ene politie agente van Law en Order (nu lijken veel acteurs op elkaar want die van Law en Order lijkt dan weer op Mrs Hastings uit Pretty Little Liars.

  Anyway Blindspot lijkt mij wel iets.
  Rob Kazinsky had ik niet eens herkend!. Pas toen ik googlede (is dat een woord?) wist ik weer wie hij in True Blood speelde 🙂
  Deze superhelden series zijn iets voor vriendlief iig 😛
  Naar Lucifer ben ik wel benieuwd, want die blonde krullenbol speelde Naomi in de serie 90210

  • Simscupoftea

   Wat ik vaak heb, is dat ik iemand in een serie herken en zeker weet dat ik die kort geleden in een andere serie gezien heb. En dan weet ik het gewoon niet meer. Zo erg. Dan moet ik altijd Googlen. Vaak is het acteerwerk zo goed, dat ze je totaal niet aan het personage uit de andere serie laten denken. 90210 heb ik ook gezien. Naomi was geweldig! Ik ben dus ook erg benieuwd hoe we haar nu zullen zien!

 4. Ok, er gaat opeens een wereld voor me open, allemaal series waar ik nog nooit van gehoord heb! Supergirl en Blind Spot klinken erg interessant. Worden deze series uitgezonden via Netflix?

  • Simscupoftea

   Dat durf ik niet te zeggen. Ze komen pas later dit jaar of begin komend jaar uit in Amerika. Misschien vind je al iets via Google! Zou wel handig zijn!

  • Simscupoftea

   Yes, Daredevil heb ik gezien. Staat ook in de tekst onder de Lucifer trailer! 😉 Agent Carter nog niet, daar zal ik straks eens naar kijken. Ben nu nog met White Collar bezig en heel veel series die op het moment wekelijks uitgezonden worden. Zoals PLL, Devious Maids, Under the Dome, the Fosters en Mistressess. Kan zijn dat ik er wat vergeten ben.

   • Oh oeps. Iets te snel gelezen. Of niet goed opgenomen, krijg je ala je ziek bent. PLL moet ik alleen nog wachten op de laatste aflev. Zelfde geldt voor under the dome. Wacht nooit tot ze uitgezonden worden haha. Broadchurch vond ik ook geweldig, En sherlock! Kan niet wachten totdat dat eindelijk weer begint!

    • Simscupoftea

     Haha dat is niet erg. Vervelend dat je ziek bent. Hoop dat je snel beter bent. Ik wacht ook nooit tot ze uitgezonden worden hoor. Ja, in Amerika. Maar niet hier. Dat kan ik echt niet. Zeker niet met PLL. Die moet ik altijd direct zien. Dinsdag is het moment van de waarheid!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.