De 5 favoriete tv-series van ‘Tessa Ijmker’

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Deze week laat ik Tessa van het blog Tessa Ijmker aan het woord! Tessa houdt net als ik van het bingewatchen van series en krijgt er geen genoeg van. Het is zelfs zo erg, dat ze zichzelf een verbod opgelegd heeft. Benieuwd naar welk verbod en wat haar 5 favoriete tv-series zijn? Check it out now!

Blogger Favorites #3

Dit is alweer het derde deel van mijn nieuwe rubriek. Laat zeker even weten wat jullie er van vinden en of ik er mee door moet gaan. Er staan nog genoeg favorieten artikelen van andere bloggers voor jullie klaar!

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Tessa van het blog Tessa Ijmker!

[divider]
De 5 favoriete tv-series van Tessa van Tessa Ijmker

Een artikel schrijven over mijn vijf favoriete series lijkt in de eerste instantie een eitje, ik heb namelijk genoeg series die ontzettend leuk vind. Om die reden heb ik mijzelf dan ook een nieuwe-serie- verbod gegeven. Ik mag van mezelf de komende weken niet aan een nieuwe serie beginnen, die eindigen namelijk altijd in een nieuwe verslaving. Maar goed, dat is niet waar ik het vandaag over ga hebben, ik ga vandaag mijn vijf favorieten met jullie delen.

Laten we beginnen.

Favoriete tv-series

❤ 1: Pretty Little Liars

Op nummer een staat Pretty Little Liars, een typische meidenserie waar ik misschien al wel een beetje te oud voor ben (blijven ontkennen), maar die ik echt fantastisch vind om te kijken. Dat ik nu moet wachten op de laatste afleveringen vind ik dan ook erg lastig, maar ja; daar is niets aan te doen. Hoewel de serie wel degelijk heel veel ongeloofwaardige aspecten heeft, zijn de personages ontzettend goed en blijft de spanning de hele aflevering door groot.

❤ 2: Gilmore Girls

Op de tweede plek staat Gilmore Girls, al net zo’n meidenserie als hierboven. Echter, dan zonder de spanning, maar met veel meer humor. Helaas is deze serie afgelopen, hoewel er wel roddels rondgaan dat er toch nog nieuwe afleveringen aan komen. Ik hoop het maar! Wat de serie goed maakt? Dat is lastig te vertellen. In principe is het niet heel origineel en de verhaallijn is ook niet zo bijzonder. Toch zuigt het mij helemaal in de televisie en kan ik het lastig loslaten. Misschien moet je het gewoon eens proberen.

❤ 3: Pablo Escobar, él Patron del Mal

Op de derde plek, even een heel ander kant op: Pablo Escobar, él Patron del Mal. Geen echte meidenserie, maar een mooie weergave van het leven van de grote drugsbaron Pablo Escobar. Ook deze serie is spannend, want bij het kijken van deze serie hoopte ik telkens dat hij zou ontsnappen en niet gegrepen zou worden. Ik wil niet zeggen dat de serie Pablo als superheld neerzet hoor, maar dat effect had het wel op mij.

❤ 4: How to get away with murder

Plek vier is voor How to get away with murder, een serie over een fantastische advocaat en haar studenten. Een leuke serie, de spanning zit er vaak goed in, en het verhaal is oprecht heel goed. Het wachten is nog even op seizoen 3, maar dat wachten is het meer dan waard.

De laatste plaats is even moeilijk kiezen. Er zijn nog veel mogelijkheden, waarvan ik er nu een moet kiezen om te noemen.

❤ 5: Orphan Black

Orphan Black mag deze plek innemen, want wat heb ik gelachen! Deze serie gaat over een meisje die de identiteit overneemt van een vrouw die voor een trein is gesprongen. Ze leken zo op elkaar, dat kon makkelijk. Vanaf dat moment moment word je in een verhaal gezogen met de meest geweldige personages (voor de mensen die de serie kennen: Felix en Helena) en toch ook weer die spanning die ik zo graag in een serie wil.

Zoals je ziet is mijn smaak heel divers. Je maakt mij gelukkig met een typische meidenserie, maar spanning vind ik ook heel leuk. Wanneer ik een film op zet is het meestal horror (weer een heel andere kant op). Alleen actiefilms en science-fiction vind ik maar niets. Verder: ik ben van alle markten thuis!

[divider]

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, vind ik 4 van de 5 favoriete tv-series van Tessa al uitstekende keuzes. Pretty Little Liars is absoluut ook één van mijn favorieten. Ik baal nu al dat het dit jaar stopt. Wat betreft, de Gilmore Girls, die ga ik snel bingewatchen. Zoals ik vorige week al aangaf heb ik die alleen af en toe op televisie gezien vroeger.

De serie over Pablo Escobar heb ik zelf nog niet gezien. Eerlijk gezegd had ik er zelfs nog niet van gehoord. Kun je je bijna niet voorstellen, maar het is de waarheid. Ik denk wel dat ik deze interessant zal vinden. Wellicht leuk om samen met Mike te kijken…

Voor iedereen die How to get away with murder nog nooit gezien heeft, begin! Je zult er geen spijt van krijgen. Al is het maar om het prachtige acteertalent van Viola Davis te aanschouwen. Wat een kanjer! En datzelfde geldt eigenlijk voor Orphan Black. De hoofdrol wordt vertolkt door Tatiana Maslany. Ze speelt in haar eentje 6 of meerder rollen. Subliem!

4 van de 5 favoriete tv-series heb ik al gekeken en vind ik leuk. Ik kan dus niets anders zeggen dan dat Tessa een goede smaak heeft! 😉

Heb je de vorige edities gemist? Neem dan even een kijkje bij de 5 favoriete tv-series van Mama Nikki en Ricardo van Readalong!

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 24/03/2017 / 10:10

    Leuk om te lezen, hele andere series dan die ik zelf kijk. Momenteel verslaafd aan onder meer The Missing

    • 24/03/2017 / 19:53

      The Missing moet ik volgens mij nog kijken. Heb wel ooit Missing gezien met Ashley Judd, maar dat was jammer genoeg maar 1 seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }