Update Movie Challenges: Deze 6 films keek ik in februari 2017!

Movie Challenges
Via Shutterstock

Qua films kijken ging het weer lekker in februari 2017. Ik keek er zelfs twee meer dan de vorige maand. In totaal waren het dus zes films. Hiermee heb ik weer een aantal doelstellingen van mijn Movie challenges 2017 behaald! 

Ik heb de smaak in ieder geval weer goed te pakken. Ik vind het weer echt leuk om films te kijken. Wat mij betreft zijn deze challenges dus al meer dan geslaagd. Want daarvoor deed ik het. Ik moest even weten wat ik miste door alleen maar series te kijken…

❤ Movie Challenge films februari

Movie ChallengesKing Arthur (2004)

Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten
Cast: Clive Owen / Stephen Dillane / Keira Knightley
Release datum: 29 juli 2004

Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters – Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain – hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittanië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.

Als ik eerlijk ben keek ik vroeger niet snel naar dit soort films. Maar sinds LOTR, Game Of Thrones, the Hobbit etc. vind ik kostuumdrama’s wel leuk. Wat zeg ik? Hartstikke leuk! Daarnaast is mijn vriend dol op dit soort films, dus deze zal ik nu zeker wat vaker gaan kijken. Dit jaar komt er een nieuwe film uit van King Arthur. Deze staat dus alvast op mijn to-watch-list!

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 03-02-2017

[divider]

Movie ChallengesThe Chronicles of Narnia #1 The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Genre: Fantasy / Adventure
Speelduur: 150 minuten
Cast: Liam Neeson / Tilda Swinton / Skandar Keynes / Georgie Henley / William Moseley / Anna Popplewell / Ben Barnes / Will Poulter
Release datum: 8 december 2005

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten vier kinderen, Lucy, Edmund, Susan en Peter, naar het grote landhuis van een oude professor, waar ze maar weinig mogen doen. Tijdens een regenachtige dag besluiten de vier verstoppertje te gaan spelen. Ze ontdekken een magische kledingkast. Als ze hier doorheen gaan, komen ze terecht in het betoverde land van Narnia. Het is een prachtige, vredige wereld die bewoond wordt door pratende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Narnia is echter betoverd door de slechte witte heks, Jadis, waardoor het er eeuwig winter is. Onder begeleiding van de nobele en magische heerser, de leeuw Aslan, gaan de kinderen de spectaculaire strijd aan om Narnia voor altijd te bevrijden uit de ijzige greep van Jadis.

Kun je geloven dat ik deze film gewoon nog NOOIT gezien had? Ik niet. Anyway, Narnia is te gek. Ik ben blij dat ik ze eindelijk gekeken heb. Ik vind ze geweldig. Lucie Pevensie is zo schattig in deze film. Ik verbaas me altijd over het acteertalent van sommige kinderen. Georgie Henley was hier nog maar 10 jaar jong. Grappig was dat mijn vriend ineens zei: ‘Die stem van die leeuw, die ken ik toch?’ Bleek Liam Neeson te zijn. Eén van onze favo acteurs. Love it!

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 12-02-2017

[divider]

Movie ChallengesThe Chronicles of Narnia #2 Prince Caspian (2008)

Genre: Fantasy / Adventure
Speelduur: 150 minuten
Cast: Liam Neeson / Tilda Swinton / Skandar Keynes / Georgie Henley / William Moseley / Anna Popplewell / Ben Barnes / Will Poulter
Release datum: 16 mei 2008

Een jaar na de ongelooflijke avonturen uit “De Leeuw, de heks en de Kleerkast” keren de koningen en koninginnen terug naar het verre en wonderlijke koninkrijk Narnia. Ze ontdekken daar dat er tijdens de afwezigheid van de kinderen, al 1300 jaren zijn verstreken. De Gouden Eeuw van Narnia is voorbij, Narnia is veroverd door de Telmarines en is nu bezet door de kwade Koning Miraz die het land regeert zonder genade. De vier kinderen ontmoeten al snel een indrukwekkend karakter, waar ze nog niet eerder kennis mee hebben gemaakt: Narnia’s rechtvaardige erfgenaam op de troon. De Jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich te verschuilen voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden. Zijn oom heeft liever dat zijn eigen zoon op de troon komt te zitten. Met hulp van de vriendelijke dwerg, “Reepicheep” (een schattig pratend muisje), de das “Truffelhunter” en de donkere dwerg “Nikabrik” lukt het hem om zijn oom te ontlopen. De Narnianaen worden geleid door de krachtige ridders peter en Caspian en begeven zich in een opmerkelijke reis om Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. ook proberen ze de magie en glorie van het land van Narnia te herstellen.

Nadat deel één afgelopen was, hadden er nog geen genoeg van deze prachtige fantasiewereld. Alleen hadden we deel twee niet op dvd. Gelukkig zorgde my best friend ‘ Netflix’ ervoor dat we toch verder konden kijken. Deel twee vond ik zelf weer net zo leuk als het eerste deel. Allee jammer dat Lucie een stuk ouder geworden was! 😉

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 12-02-2017

[divider]

Movie Challenges50 Shades Darker (2017)

Genre: Drama / Erotiek / Romantiek
Speelduur: 118 minuten
Cast:
Dakota Johnson / Jamie Dornan / Eric Johnson/ Eloise Mumford / Bella Heathcote / Rita Ora / Luke Grimes / Victor Rasuk / Kim Basinger / Marcia Gay Harden
Release datum: 10 februari 2017

Anastasia Steele wordt in Vijftig tinten donkerder afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, waardoor ze haar relatie met de gekwelde miljardair verbreekt. Ze begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle en start met haar nieuwe leven. Maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Twee jaar geleden bekeek ik het eerste deel van deze trilogie. Verklaar me voor gek, maar ik vind het heerlijke films. Waarschijnlijk omdat ik de boeken eerst gelezen heb. Ik vind het dan enorm leuk om te zien hoe de beelden tot leven komen. En om dan te vergelijken met mijn eigen fantasie. Ik vind het jammer dat ze veel dingen uit de boeken weggelaten hebben, maar goed… Dat zullen we toch altijd houden. En ondanks dat de enorm afgekraakt wordt, is het voor mij een topper en wacht ik met smacht op het laatste deel. De soundtrack is ook weer enorm goed. Deze luisterde ik in de week voor ik de film zag al non-stop via Spotify!

Deze film keek ik samen met een vriendin in de bioscoop op 18-02-2017

[divider]

Movie ChallengesRed (2010)

Genre: Actie / Comedy
Speelduur: 111 minuten
Cast: 
Bruce Willis / Morgan Freeman / John Malkovich / Karl Urban / Mary-Louise Parker / Helen Mirren
Release datum: 14 oktober 2010

‘Red’ vertelt het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een voormalig CIA agent, die nu een rustig leven leidt. Totdat op een dag een hightech huurmoordenaarsteam opduikt dat hem wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.

Een actie komedie met een paar van onze oude helden in de hoofdrol. Ik vond deze film erg vermakelijk. Niet wat ik van Morgan Freeman en Bruce Willis gewend ben, maar dat maakte het wel extra leuk. Ik vind vooral de vriendin van Bruce enorm grappig in deze film.

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 20-02-2017

[divider]

Movie ChallengesRed 2 (2013)

Genre: Actie / Comedy
Speelduur: 116 minuten
Cast: 
Bruce Willis  / John Malkovich / Karl Urban / Mary-Louise Parker / Helen Mirren / Catherina Zeta Jones
Release datum: 25 juli 2013

Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting…

Nadat we het eerste deel gezien hadden, kon deel twee natuurlijk niet achterblijven. Deze keken we een paar dagen later. Ik was ziek, dus ik kon wel wat afleiding in de vorm van humor gebruiken. Mission accomplished!

Deze film keek ik samen met mijn vriend op 23-02-2017

❤ Blindspot Challenge

Afgelopen maand kon ik geen enkele film van mijn Blindspot lijst afstrepen. Deze maand is dat iets beter gelukt. The Chronicles of Narnia stonden altijd al op mijn to-watch-list. Gek genoeg heb ik ze nooit eerder gezien. Ik ben dol op dit soort fantasy verhalen, dus deel drie ga ik zeker ook nog kijken! In ieder geval kan ik nu al twee films van mijn Blindspot lijst afstrepen.

[divider]
❤ Movie Bingokaart

Ook is het weer gelukt om een aantal vakjes van mijn bingokaart af te strepen!

Movie Challenges

Een film langer dan 120 minuten:
King Arthur
Een film met magie:
 The Chronicles of Narnia #1 The Lion, the Witch and the Wardrobe
Een film uitgekomen in 2017: 50 Shades Darker
Een DC-Comics Film: Red
Een boekverfilming: The Chronicles of Narnia #2 Prince Caspian

[divider]

Zoals ik net al aangaf, vind ik het weer een zeer geslaagde filmmaand. Zes stuks maar liefs. Eens kijken of ik dit in maart kan overtreffen. Ik denk het wel, want de 20e heb ik een weekje verlof. Dus dan zal ik wel genoeg films kijken. Als er niets anders tussen komt tenminste.

Welke films raad jij nog aan voor mijn Movie challenges?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 04/03/2017 / 08:09

    Bij mij staat de teller inmiddels op 38 films en ik wil er 100 kijken dit jaar. Volgens mij gaat me dat wel lukken. De mooiste films vond ik Arrival en Moonlight dus die raad ik zeker aan!

    • 04/03/2017 / 11:57

      Wauw goed bezig. Je gaat lekker. Moonlight zag ik bij de Oscars. Ben er erg benieuwd naar. Arrival moet ik even opzoeken! Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }