Update Movie Challenges: Deze 6 films keek ik van juni t/m nu!

Update Movie Challenges
Via Shutterstock

Afgelopen week plaatste ik eindelijk weer eens een update met betrekking tot mijn Reading Challenges 2017! Uiteraard is het nu dan ook tijd voor een update over mijn Movie Challenges… Ga ik de 30 films halen? Ja of nee?

De laatste update is van april. Oeps! Op dat moment stond het aantal op: 15 van de 30 films! De Movie Bingo stond op 13 van de 24 films. En de Blindspot Challenge stond op 3 van de 12. Voor de maand april was dit best een redelijke update. Echter zitten we nu in november en zijn er zelfs maanden geweest waarin ik geen enkele film zag. Laten we even naar de huidige status gaan kijken…

❤ Movie Challenges films juni /m heden

Movie ChallengesPassengers (2016)

Genre: Fantasy / Science Fiction
Speelduur: 116 minuten
Cast: Chris Pratt  / Jennifer Lawrence  / Michael Sheen / Laurence Fishburne / Andy García  / Aurora Perrineau
Release datum: 22 december 2016

Op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt. Terwijl Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) wennen aan het vooruitzicht om de rest van hun levens aan boord van het ruimteschip door te brengen, beginnen ze voor elkaar te vallen. Totdat ze ontdekken dat het schip in groot gevaar is.

Deze film wilde ik al een tijdje zien. Aangezien deze een half jaar voordat ik hem zag uitkwam, kan ik het denk ik niet echt een Blindspot film noemen. Een film van een half jaar kun je waarschijnlijk niet echt oud noemen. Ik had geen hele hoge verwachtingen, dus ik ging er neutraal in. Alhoewel het in het begin wat langdradig is, stoorde mij dit helemaal niet. Wel was ik enorm benieuwd naar Aurora. Zodra de twee samen in beeld komen, spatten de vonken er vanaf. Ik vond het een fantastische film, die uiteindelijk ook nog voor een spannend einde zorgde.

Deze film keek ik samen met Mike op 02-06-2017

four-stars

[divider]

Movie ChallengesStephen Kings IT (2017)

Genre: Horror
Speelduur: 135 minuten
Cast: Bill Skarsgård / Jaeden Lieberher / Jeremy Ray Taylor / Sophia Lillis / Finn Wolfhard / Wyatt Oleff / Chosen Jacobs / Jack Dylan Grazer / Nicholas Hamilton
Release datum: 28 september 2017

IT, de horror thriller van New Line Cinema en regisseur Andrés Muschietti (“Mama”), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King. Al tientallen jaren jaagt dit verhaal de lezers de stuipen op het lijf. Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Ik kan me nog vaag herinneren dat ik deze film vroeger al eens gezien heb. Volgens mij op scouting kamp. Als ik er aan terug denk, snap ik niet dat ze deze film aan kinderen lieten zien, haha. Het verhaal zelf kon ik me niet heel goed herinneren. Tijdens het kijken van deze film kreeg ik in ieder geval eerder de slappe lach dan dat ik het eng vond. Het acteertalent van de kids vond ik dan wel weer benoemenswaardig.

Deze film keek ik samen met schoonfamilie op 14 oktober 2017.

two-half-stars

[divider]

Criminal (2016)

Genre: Science Fiction / Misdaad
Speelduur: 113 minuten
Cast: Kevin Costner / Gary Oldman / Tommy Lee Jones / Ryan Reynolds
Release datum: 25 augustus 2016

CIA-agent, Bill Pope (Ryan Reynolds), is op een missie in Duitsland om de schimmige hacker, ‘The Dutchman’, op te sporen. Pope wordt echter in de val gelokt en op mysterieuze wijze vermoord. Na zijn dood krijgt ex-gevangene Jericho Stewart (Kevin Costner) het geheugen van Pope op experimentele wijze in zijn hoofd geïmplanteerd. Wanneer Stewart wakker wordt met de gedachtes van Pope, zet hij alles op alles om ‘The Dutchman’ tegen te houden. Er treden alleen al snel complicaties op, waardoor de missie persoonlijk dreigt te worden voor Stewart.


Deze film werd me aangeraden door Mike. Hij zag een aantal grote namen staan en dacht: ‘Die moet ik zien.’ Nadat hij een paar minuten gekeken had, vond hij dat ik deze film ook écht zou moeten kijken. Dus hij stopte de film en wachtte totdat we samen konden kijken. En daar ben ik blij om. Top acteurs, top film. Zeker kijken dus!

Deze film keek ik samen met Mike op 15-10-2017

four-stars

[divider]

Movie Challenges

Patriots Day  (2017)

Genre: Misdaad / Thriller
Speelduur: 133 minuten
Cast: Mark Wahlberg / John Goodman / J.K. Simmons / Michelle Monaghan / Kevin Bacon /
Release datum: 12 januari 2017

Wanneer bij de Boston Marathon twee explosieven afgaan begint voor politieagent Tommy Saunders (Mark Wahlberg) een race tegen de klok om de daders op te sporen voor zij opnieuw toeslaan. Terwijl hulpverleners de overlevenden bijstaan start het ijzersterke team van special agent Richard Deslauriers (Kevin Bacon), de commissaris van de politie Ed Davis (John Goodman) en Sergent Jeffrey Pugliese (J.K. Simmons) een bloedstollende klopjacht op de terroristen.

Wat een prachtige film is dit. Erg aangrijpend en heftig om te zien. Zeker als je weet hoeveel van dit soort aanslagen er geweest zijn de afgelopen jaren. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dit moedwillig doet. Omdat er ook echte beelden en foto’s van de aanslag gebruikt zijn in de film, komt het verhaal nog heftiger binnen.

Deze film keek ik samen met Mike op 31-10-2017

five-stars

[divider]

iBoy (2017)

Genre: Misdaad / Science Fiction
Speelduur: 90 minuten
Cast: Maisie Williams (GOT) / Bill Milner / Rory Kinnear / Jordan Bolger / Miranda Richardson
Release datum: 27 januari 2017

Een iPhone wordt van een flat gegooid en boort zich in het hoofd van de 16-jarige Tom. Hij overleeft het ongeluk, maar een aantal achtergebleven stukjes in zijn hoofd zorgen voor een buitengewoon effect… Hij weet en ziet meer dan hij zich ooit voor kon stellen. Tom heeft ineens superkrachten. En met deze ongelooflijke kracht komt de keuze: wraak nemen op een gewelddadige straatbende die zijn vriendin Lucy terroriseert of zich gedeisd houden?

Oké, ik geef het toe. Ik zag deze film op Netflix en wilde deze in eerste instantie alleen maar zien, omdat Maisie Williams erin speelt. Ik was enorm benieuwd hoe het zou zijn om haar te zien, zonder dat ze in haar rol van Arya Stark (GOT) zat. En ze is met vlag en wimpel geslaagd. Daarnaast beviel de film prima. Beetje Marvel-achtig.

Deze film keek ik samen met Mike op 1 november 2017.

two-half-stars

[divider]

Spectral (2016)

Genre: Science Fiction / Thriller / Oorlog
Speelduur: 107 minuten
Cast: James Badge Dale / Emily Mortimer / Max Martini (the UNIT) / Bruce Greenwood
Release datum: 9 december 2016

Als buitenaardse wezens dood en verderf zaaien in een door oorlog verscheurde Europese stad, werkt een technicus samen met een speciale eenheid om hen te stoppen.

Geen standaard oorlogsfilm. In deze film neemt het leger het op tegen een onzichtbare vijand, die ook nog eens mega sterk is. Veel van hen sneuvelen en ze blijven maar met weinig soldaten over. Ze MOETEN een oplossing bedenken. Ik vind het een hele spannende film. Zeker de moeite!

Deze film keek ik samen met Mike op 02-11-2017

three-stars

[divider]

 Movie Challenges: Blindspot Challenge

Geen enkele Blindspot film dit keer. Ik moet eerlijk bekennen dat dit ook best een pittige opdracht is voor mij. In mijn eentje kijk ik niet snel films. Dat doe ik meestal met mijn vriend. En hij heeft echt bijna alle films al gezien. Dus het is erg moeilijk om er eentje te vinden op Netflix of On Demand die hij niet gezien heeft. Vaak is het ook een spontane ingeving. En de Blindspot films moeten ook maar net op Netflix staan.

Voor 2018 ga ik het anders aanpakken denk ik. Ik ga mijn Blindspot lijst van te voren al samenstellen en dan zorg ik er voor dat ik die films ook alleen kijk en dat ze op Netflix staan. Ik wed dat daar alleen al 12 Blindspots voor mij tussen zitten. New goal: Check!

 

[divider]
❤ Movie Challenges: Movie Bingokaart

Ik zie dat ik in mijn vorige artikel vergeten ben om vinkjes op de kaart te zetten. Dus die heb ik nu even volledig bijgewerkt.

Ik kon dit keer weer wat vinkjes zetten:

Een film die je is aangeraden: Criminal
Een film die je al heel lang wilt zien: Passengers (Ik vind een half jaar toch redelijk lang…)
Een film die zich afspeelt in Europa: Spectral
Een film waarin liefde centraal staat: Passengers
Een gehypte film: IT

Hoppa. Deze challenge staat er een stuk beter voor. Hier word ik helemaal blij van. De volgende films die ik komende maand nog kies, moeten dus aansluiten op deze challenge + de Blindspot challenge. Nog 9 stuks te gaan. En nog maar één drukke maand over… Wish me luck!

[divider]

Nieuwsgierig naar de films die ik in de overige maanden keek? Lees dan ook:

Voor een totaaloverzicht van mijn Movie Challenges, breng je een bezoekje aan mijn Movie Challenges 2017 pagina!

Welke van mijn Movie Challenges heb jij al gezien?

Liefs,
Simone

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }