Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!

Reading challenges
Via Shutterstock

Zoals jullie gezien hebben in dit artikel, heb ik mezelf een aantal Reading Challenges opgelegd. Ik wil dit jaar sowieso 30 boeken lezen. Voor mijn gevoel startte januari goed. Dit is vooral te danken aan de vele metroritjes in New York en mijn E-Reader. Deze boeken las ik in januari 2017!

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!Like - (#2 Mila) by Gaby Rasters
Serie: Follow Like Share
Also in this series: Follow (#1 Mila), Like - (#2 Mila)
Ook verschenen van deze auteur: Follow (#1 Mila), Like - (#2 Mila), Share (#3 Mila)
Gepubliceerd door Zomer & Keuning op September 2016
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 288
Uitgever: Zomer & Keuning
Bol.com | Goodreads
four-half-stars

De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!

Het tweede deel in de Follow Like Share serie van Gaby Rasters. De recensie van het eerste deel, staat al online. Deze kun je hier vinden! Aanstaande zondag komt de recensie van ‘Like’ online!

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!Share (#3 Mila) by Gaby Rasters
Serie: Follow Like Share
Also in this series: Follow (#1 Mila), Like - (#2 Mila)
Ook verschenen van deze auteur: Follow (#1 Mila), Like - (#2 Mila), Share (#3 Mila)
Gepubliceerd door Zomer & Keuning op November 2016
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 256
Uitgever: Zomer & Keuning
Bol.com | Goodreads
four-stars

Hannah is druk bezig met haar co-schappen. Maar dat is dan ook het enige wat enigszins spannend is in haar leven. Haar relatie met Joris is ingedut, de biologische klok tikt en Hannah vraagt zich ernstig af waar de passie is gebleven. Op haar werk krijgt ze steeds meer contact met de aantrekkelijke dokter Vermeer, Vincent voor intimi. Hij maakt bij haar die gevoelens los waarnaar ze zo verlangt. Dit dwingt Hannah tot het nemen van een aantal lastige beslissingen.....

Het derde en laatste deel uit de Follow Like Share serie. Ik las alle drie de boeken achter elkaar. Dat vind ik wel fijner, zo onthoud ik alles beter. Ik vind het lastig om me te herinneren wat er allemaal gebeurd is, als ik delen van series los van elkaar lees en er heel veel tijd tussen zit. Hebben jullie daar ook last van? Deze recensie komt volgende week zondag online!

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!Stad van Vuur by Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de onderwereld #2
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door The House of Books op 2008
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 445
Bol.com | Goodreads
five-stars

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen...

Deze maand startte ik ook eindelijk weer met de Kronieken van de onderwereld. Afgelopen jaar las ik het eerste deel en ik kon eigenlijk niet wachten tot ik de rest van de serie kon lezen. Ik heb er zoveel goede dingen over gehoord. Doordat ik een aantal recensie-exemplaren had liggen, die voorrang kregen, kon ik niet direct verder. Nu ik dat wel gedaan heb, kan ik niet meer stoppen…

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!Stad van Glas by Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de onderwereld #3
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door The House of Books op 2009
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 496
Bol.com | Goodreads
five-stars

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

Het derde deel van de Kronieken van de onderwereld. Naar mijn mening worden ze met elk boek beter. Qua schrijfstijl zorgt Cassandra Clare zeker voor een nette groeicurve.

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in januari 2017!Stad van gevallen engelen by Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de onderwereld #4
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door The House of Books op 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 317
Bol.com | Goodreads
dnf

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel. Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie.

Dit boek heb ik nog niet helemaal uit, maar ik ben wel al over de helft. Sinds ik terug ben uit New York, heb ik het enorm druk gehad op werk en daarnaast had ik allemaal leuke en gezellige afspraken met lieve vriendinnen staan. Deze had ik allemaal al TE lang niet gezien. Daardoor stond het lezen op een lager pitje dan aan het begin van de maand. Ik probeer wel elke avond voor het slapen te lezen. Deze serie is zó goed!

[divider]

Uiteraard probeer ik van alle boeken die ik lees, recensies te plaatsen. Aangezien ik tot nu toe alleen op zondag recensies en boekgerelateerde artikelen plaats, weet ik nog niet of dit reëel en haalbaar is. Misschien dat ik tussendoor ook recensies op andere dagen plaats. Net als dit artikel! 😉

Doe jij mee aan Reading Challenges?

Liefs,
Simone

four-half-stars
Delen:

2 Reacties

  1. 03/02/2017 / 17:16

    Wat heb je veel gelezen deze maand! Ik probeer aan 2 boeken per maand te komen nu haha, ben benieuwd of dat gaat lukken!

    • 04/02/2017 / 08:43

      Voor mijn doen is dit ook echt veel inderdaad. Ik hoop dat ik dit kan volhouden de rest van het jaar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }