Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!

Reading Challenges
Via Shutterstock

Het is een eeuwigheid geleden dat ik mijn Reading Challenges geupdate heb. Gelukkig heb ik voor mijn doen wel nog redelijk wat boeken gelezen dit jaar. Een aantal van de recensies hebben jullie waarschijnlijk al voorbij zien komen. Tijd voor een update dus. Zal ik mijn challenge halen?

❤ Goodreads & Hebban Challenge 

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Did I Mention I Need You? by Estelle Maskame
Ook verschenen van deze auteur: Did I Mention I Love You? (DIMILY Trilogie #1), Did I Mention I Need You? (DIMILY Trilogie #2), Did I Mention I Miss You (DIMILY Trilogie #3)
Gepubliceerd door Moon op 1 oktober 2016
Genres: Young Adult
Pagina's: 336
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Het tweede deel in de DIMILY trilogie! Zoals jullie in de recensie kunnen lezen, beviel dit boek me beter dan het eerste deel. Je merkt goed dat de auteur groeit, naarmate ze meer schrijft.  Daarnaast speelt het verhaal zich af in New York. Aangezien ik net in New York geweest was, toen ik dit boek las, vond ik het waanzinnig gaaf om alle benoemde plekken te herkennen!

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Did I Mention I Miss You? by Estelle Maskame
Serie: DIMILY trilogie
Also in this series: Did I Mention I Love You? (DIMILY Trilogie #1), Did I Mention I Need You? (DIMILY Trilogie #2), Did I Mention I Miss You (DIMILY Trilogie #3)
Ook verschenen van deze auteur: Did I Mention I Love You? (DIMILY Trilogie #1), Did I Mention I Need You? (DIMILY Trilogie #2), Did I Mention I Miss You (DIMILY Trilogie #3)
Gepubliceerd door Moon op 1 maart 2017
Genres: Young Adult
Pagina's: 320
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Een jaar na haar break-up met Tyler, besluit Eden om terug te gaan naar Santa Monica. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en beweert geen gevoelens meer te hebben voor Tyler. Tyler is vastbesloten om de vonk weer te laten overspringen en nodigt haar uit om zijn nieuwe huis in Portland te bezoeken, waar hij een opvanghuis voor tieners heeft opgericht. Langzaam maar zeker wordt het Eden duidelijk dat haar hart een keuze zal moeten maken.

Het derde en (zover ik weet) laatste deel! Het is een trilogie, dus ik ga er vanuit dat mijn informatie klopt. Alhoewel er ook vaker spin-offs geschreven worden. Het mooie aan dit derde deel vond ik de enorme groei in de karakters van de personages. Ondertussen heb je een zodanige band met ze opgebouwd, dat je enorm met ze meeleeft en ze volledig begrijpt!

Een quote uit mijn eigen recensie: “Als je van een lekker luchtig verhaal houdt is de DIMILY Trilogie zeker aan te raden. Het liefdesverhaal is enorm fout, maar wel realistisch en mooi. Want dit zou gewoon iedereen kunnen overkomen. Dit is in ieder geval een trilogie die ik wel op het witte doek zou willen zien verschijnen…”

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Nachtschade by Angelique van der Bijl
Ook verschenen van deze auteur: Nachtschade
Gepubliceerd door Ellessy op 1 maart 2017
Genres: Literaire Thriller
Pagina's: 365
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
two-stars

Carmen is een jonge succesvolle journaliste die de band met haar zus Irene probeert te versterken nadat ze elkaar een aantal jaren uit het oog zijn verloren. Op het eerste gezicht lijken Carmen en Irene weer dichter tot elkaar te komen, maar dat verandert wanneer de dubieuze zakenman Ivan in hun leven opduikt.
Als op een dag Ivan plotseling samen met haar zus verdwijnt, gaat Carmen op onderzoek uit. Ze raakt verstrikt in een crimineel netwerk wat ooit is begonnen bij de moord op een Servische politicus waarna zijn vrouw met hun tienjarig zoontje naar Nederland vluchtte.
Het eens zo evenwichtige bestaan van Carmen komt in schril contrast te staan met de machtsstrijd tussen twee zakenpartners. In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze dat de psychologische strijd tussen haar en Irene een lange familiegeschiedenis met zich meedraagt.

Nachtschade was denk ik mijn minst favoriete boek van dit jaar. Dat neemt niet weg dat het wel een sterk verhaal is. Echter is deze niet zo blijven hangen als de overige verhalen. Wat mij wel enorm verrast heeft, was de plottwist. Deze zag ik totaal niet aankomen.

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Duizend Hoog by Katherine McGee
Serie: Duizend Hoog #1
Also in this series: Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2)
Gepubliceerd door Moon op 1 november 2016
Pagina's: 432
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt 'wie hoog klimt kan laag vallen' wel heel letterlijk...

Oh, geef me meer van deze serie! Alhoewel het een redelijk dik boek is, heb ik deze in een ruk uitgelezen. De Gossip Girl-achtige stijl in combinatie met alle futuristische aspecten is in één woord: Amazing! Toen ik er achter kwam dat het boek met een dikke vette cliffhanger eindigde, was ik totaal van slag. Maar enorm opgelucht, want er kwam meer! Ik was zo nieuwsgierig dat ik de uitgeverij zelfs gevraagd heb of ik het tweede deel ook mocht recenseren. Helaas moest ik wel nog bijna 6 maanden wachten!

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Manteau in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!De Pier by Claire Douglas
Gepubliceerd door A.W. Bruna Uitgevers op 1 april 2017
Genres: Psychologische thriller
Pagina's: 336
Uitgever: Manteau
Bol.com | Goodreads
five-stars

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe.

Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Even een heel ander genre: een psychologische thriller. Mijn smaak qua genres is vrij uiteenlopend. De pier van Claire Douglas heb ik nog niet gerecenseerd, maar ik ben wel nog van plan om deze te schrijven. Het boek doet me denken aan de film ‘Shutter Island’ met Leonardo Dicaprio. En dan niet zozeer het verhaal, maar het psychologische effect. Stay tuned. De recensie komt er snel aan! Promise!

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Stad van verloren zielen by Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de onderwereld #5
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door The House of Books op 1 november 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Pagina's: 404
Bol.com | Goodreads
four-stars

Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace' ziel...

Ik had nog een aantal boeken om te recenseren liggen, maar ik kon echt niet wachten om verder te lezen in ‘de Kronieken van de Onderwereld’. Dit is het vijfde deel in de serie. Of ik deze ga recenseren weet ik niet. Deze serie is zo bekend, dat iedereen ondertussen wel weet waar het over gaat. Willen jullie toch graag een recensie? Let me know

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Stad van hemelse vlammen by Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de onderwereld #6
Ook verschenen van deze auteur: Scharlakenrode magie (Vloeken uit het verleden #1)
Gepubliceerd door Moon op 1 november 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Pagina's: 752
Bol.com | Goodreads
five-stars

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary's eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven...

Daarna ben ik dan ook maar direct verder gegaan met het zesde en laatste deel. In dit deel leren we veel andere personages kennen. Ik baal enorm dat ik de serie uit heb. Gelukkig kan ik nu verder met de helse creaties. Althans, zodra ik klaar ben met de boeken die ik nog mag recenseren. Ik ben enorm benieuwd. De helse creaties spelen zich af in de tijd voor de kronieken van de onderwereld. Tijdens het lezen van deel 6, ben ik gestart met ‘ the Shadowhunters’ kijken via Netflix. Dit was niet heel slim, want ik raakte een beetje door de war qua verhaallijnen. Uiteindelijk is dit wel goedgekomen, ben ik helemaal verkocht aan de serie en wacht ik vol spanning op seizoen 2!

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Spelen met vuur by Olivia Lewis
Serie: King #1
Ook verschenen van deze auteur: Spelen met vuur, Affaire (King #2), King #3 Achter Gesloten Deuren
Gepubliceerd door Ellessy op 1 juni 2017
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 334
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Weer een totaal ander genre: de erotische roman ‘King’ van Olivia Lewis. Ik raad je aan om de recensie te lezen. Ik kan in ieder geval NIET wachten op deel twee. Ook dit is weer een trilogie die je niet mag missen!

[divider] Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Reken maar! by Suzanne Peters
Ook verschenen van deze auteur: Getekend, Reken maar
Gepubliceerd door Ellessy op 1 juli 207
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 245
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads

Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?

Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Reken Maar van Suzanne Peters heb ik zeer recent gelezen. Een heerlijke feelgood roman voor op een knusse regenachtige zondagmiddag in de herfst. Kopje thee en wat lekkers erbij en je hebt deze in een mum van tijd uit. Wat jammer is, want het verhaal had best iets langer mogen duren, zodat de personages nog net wat meer diepgang zouden krijgen.

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Update Reading Challenges: Deze boeken las ik vanaf maart t/m nu!Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2) by Katharine McGee, Karen Pijl
Serie: Duizend Hoog #2
Also in this series: Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2)
Ook verschenen van deze auteur: Duizend hoog, Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2), Torenhoog (The Thousandth Floor, #3)
Gepubliceerd door Moon op 28 september 2017
Genres: Young Adult
Pagina's: 464
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

En ja hoor, daar was ie dan ein-de-lijk! Ik heb lang moeten wachten. En vervolgens heb ik zelf ook nog bijna twee maanden gewacht met lezen. Ik had andere boeken al wat langer liggen, dus ik vond het wel zo netjes om die eerst te lezen. Ik wil niet teveel verklappen, want de recensie komt volgende week online. Spannend! Nu wachten op deel drie… Shoot me. De cliffhanger was weer killing! Update: Lees de recensie hier!

❤ Reading Bingo van the Book Diaries

Eens even zien of ik ook weer wat boeken van de Reading Bingo Challenge kan afstrepen.

 

  • Een boek dat al lang op je TBR staat: Kronieken van de onderwereld #5: Stad van verloren zielen – Cassandra Clare
  • Een boek waaraan je verslaafd was: Duizelingwekkende hoogte – Katherine McGee
  • Een dik boek: Kronieken van de onderwereld #6: Stad van hemelse vlammen – Cassandra Clare (Ik vind 672 blz. wel dik!)
  • Een zomers boek: DIMILY #2 Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame (Speelt zich af tijdens de zomervakantie in NYC!)
  • Een boek met een historisch tintje: Nachtschade – Angelique van der Bijl (Speelt zich gedeeltelijk af in het verleden…)
  • Een boek van je favoriete auteur: King #1: Spelen met Vuur – Olivia Lewis
  • Een boek dat je koos vanwege de cover: Duizend Hoog – Katherine McGee (Stiekem was dat wel een beetje zo… Skyscraper!)
  • Een boek met een mannelijke hoofdpersoon: DIMILY #3 – Did I Mention I Miss You? – Estelle Maskame (Tyler…)
  • Een boek van een Nederlandse auteur: Reken maar – Suzanne Peters
  • Een paper-back: De pier – Claire Douglas

Zo, ik heb alle boeken op de bingokaart kunnen afvinken. Dat gaat lekker:

De opdrachten die er nu nog op staan zijn wellicht wel ietsje lastiger. Dus ik denk dat ik nu specifiek op zoek moet gaan naar een boek wat op een van de vakjes thuishoort. Al ben ik bang dat ik mijn challenges niet ga halen. Ik zit nu op 16 van de 30 boeken en het is al bijna december. Ik ben er dus eigenlijk al bijna zeker van…

Maar al met al ben ik toch al erg trots op het resultaat tot nu toe. 16 boeken is voor mij redelijk veel! En wellicht komen er daar nog een aantal bij!

Doe jij mee aan Reading Challenges?

Liefs,
Simone

four-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }