18 tekenen die er op wijzen dat je verslaafd aan boeken lezen bent

Verslaafd aan boeken_Uitgelicht

“That’s the thing about books. They let you travel without moving your feet.”

Zelf houd ik ontzettend van lezen, maar ik heb er minder tijd voor dan ik graag zou willen. Toch lees ik elke avond, voordat ik ga slapen. Voor de boekenfans onder ons zullen er wellicht een aantal herkenbare punten naar voren komen in dit artikel. Ik ben benieuwd of jullie verslaafd aan boeken lezen zijn. Let’s go!

1. Je leest echt overal! Het maakt niet uit waar je bent. Mensen kennen je niet anders als een persoon die continu een boek met zich meesleept.

2. Als je jouw Instagram feed bekijkt, zie je alleen maar foto’s van stapels boeken.

3. Je kunt echt uren in een boekenwinkel of de bibliotheek doorbrengen. Er zijn altijd wel boeken die je nog niet gezien en/of gelezen hebt. Je wilt ze het liefst allemaal mee naar huis nemen!

 

“A room without books is like a body without a soul.”

 

4. Je hebt vaker een book hangover, doordat je tot in de late uurtjes doorleest. Als het spannend is, kun je het boek toch niet zomaar wegleggen?

5. Je voelt je enorm verbonden met de personages in het boek. Je leeft je helemaal in en vaak voelt het alsof de personages nieuwe vrienden van je zijn.

6. Vaak maak je de mensen om je heen helemaal gek, door een aantal quotes uit jouw favoriete boeken hardop voor te lezen.

 

“If you don’t like to read, you haven’t found the right book.”

 

7. Als je een goed boek leest, vergeet je vaak zelfs om te eten en slapen. Je verliest jezelf helemaal in de wondere wereld van het boek dat je leest.

8. Als je jouw bankafschriften bekijkt aan het eind van de maand, zie je voornamelijk afschrijvingen van Bol.com of de lokale boekenwinkel.

9. Indien jouw vrienden en familieleden jarig zijn, koop je altijd boeken voor ze. Want je kunt echt geen wereld voorstellen, waarin er mensen zijn die niet van lezen houden.

 

“Rainy days should be spent at home with a cup of tea and a good book.”

 

10. Je verheugt je ontzettend op twee dagen weekend, zodat je non-stop kunt blijven lezen en geen verdere verplichtingen hebt.

11. Je bent lid van één of meerdere boekenclubs, zodat je samen met andere boekenfans over de personages en het verhaal kunt kletsen. Heerlijk!

12. Als je in de bus, tram of de trein zit, vergeet je regelmatig om bij de juiste halte uit te stappen. Oeps! Maar het boek is ook zo spannend. Je vergeet de wereld om je heen gewoon helemaal.

 

“An unread book does nobody any good. Stories happen in the mind of a reader, not among symbols printed on a page.”

 

13. Als jouw partner naar bed wilt gaan, blijf je op de bank liggen, zodat je nog kunt lezen. No way dat je nu je boek al weg legt. Nog één hoofdstuk, echt!

14. Als mensen jou vertellen dat ze niet van boeken lezen houden, verkeer je altijd tijdelijk in een shock. Dat kan toch helemaal niet waar zijn?

15. Telkens wanneer er een boekverfilming uit komt, ga je kijken. Uiteindelijk ben je weer super teleurgesteld. Elke keer opnieuw! Waarom laten ze zoveel goede dingen weg? Balen!

 

“Books can be dangerous. The best ones should be labeled “This could change your life.”

 

16. Je droomt er van om thuis een eigen bibliotheek te hebben. Op Pinterest ben je dus ook altijd druk in de weer om inspiratie op te doen voor jouw droombibliotheek. Want er komt een dag dat je er zelf één hebt!

17. Als je in een stad komt, waar je nog niet eerder geweest bent, ga je als eerst op zoek naar de boekenwinkels.

18. Als een boek eindigt, voel je je vaak alsof je leven voorbij is. Het kost altijd een beetje moeite om met een nieuw verhaal te starten. Je leeft nog helemaal in de wereld van het voorgaande boek.

In hoeveel van bovenstaande punten herken jij jezelf?

Liefs,

Simone
Follow

16 Reacties

 1. 19/02/2017 / 10:21

  Eigenlijk herken ik ze gewoon allemaal. Ik kan er bv ook niet tegen om midden in een hoofdstuk te moeten stoppen. Dit is vooral frustrerend op het werk, want je kunt toch moeilijk later terugkomen op de werkvloer, toch, toch, toch????

 2. 27/10/2015 / 09:42

  Haha een book hangover, heb ik vaak maar wist de juiste benaming ervoor nog niet. Weer wat geleerd door te lezen 😉 Ben echt een boekenwurm en kan me in bijna alle punten vinden 😀

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:47

   Hihi, zie je, zo leer je elke dag. en lezen is goed voor je! Wat leuk dat veel punten zo herkenbaar voor je zijn.

 3. 27/10/2015 / 09:17

  Ik ben ook dol op boeken lezen. En heel herkenbaar dat ik ook te weinig tijd heb ervoor. Meestal gun ik mezelf tijd als ik ergens in de wachtkamer zit en tijdschriften met een leuke artikel zie. Dan ben ik al blij en gelukkig en baal ik als tijd voor de afspraak is. Want dat betekent dat ik het boek moet neerleggen. 1,3,5,9,10,16 en 17 zeker dat ben ik.

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:48

   Ahhh wat leuk. Ik kan me voorstellen dat je dan baalt. Eerst zit je veel te lang te wachten en dan lees je net een interessant stuk en dan word je geroepen. Niet leuk! Misschien helpt het om elke avond nog een half uurtje in bed te lezen? Zo doe ik het.

 4. 26/10/2015 / 20:34

  Heel herkenbaar! De droom van nr. 16 is vorige maand uitgekomen: ik heb eindelijk mijn eigen minibieb, zodat andere mensen ook kunnen genieten van de boeken die ik zelf al gelezen heb!

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:49

   Oh wat leuk! Ik vind dat zo’n tof idee. Ik woon in een flat, dus dat is nog niet heel handig. Alhoewel ik de mensen hier in de omgeving ook niet echt vertrouw. Voor je het weet zijn de boeken weg, haha.

   • Yvonne
    27/10/2015 / 20:48

    Wij hebben sinds een half jaar 5 minibiebs in de wijk. Daar kun je jouw gelezen boeken in doen en weer andere uit halen. Eentje staat voor mijn huis en daar wordt door de buurtbewoners goed gebruik van gemaakt

    • 28/10/2015 / 09:24

     Ah dat is echt ontzettend leuk! Ik heb bij mij in de buurt nog nooit een mini-bibliotheek gezien.

    • 30/10/2015 / 12:46

     Oh, wat leuk, Yvonne. En ook fijn dat er zo goed gebruik van gemaakt wordt. Ik heb pas 150 boeken van een collegaatje gekregen, dus ik ben voorlopig even stil, haha.

 5. 26/10/2015 / 20:10

  Conclusie: ik ben echt verslaafd aan boeken! (Maar eigenlijk wist ik dat al hihi).

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:49

   Haha, goed dat je niet in de ontkenningsfase zit!

 6. Irene
  26/10/2015 / 17:35

  Hihi in alle 18 ,ben meermaals tot de conclusie gekomen dat iedereen al gewoon gegeten en naar bed was als ik m’n boek stopte/uithad. Of gaan werken na snel een douche genomen te hebben ( ganse nacht doorgelezen)Tsja ze moesten die boeken ook maar niet zo spannend maken he!

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:49

   Haha, geweldig. Ik zie het al helemaal voor me. Heerlijk toch, de wereld om je heen even vergeten!

 7. 26/10/2015 / 17:04

  Ik zou wat vaker een boek moeten lezen of in mijn geval een e-book want heb er nog genoeg op mijn Ipad staan. Maar ik neem er gewoon tijd voor. De komende tijd lees ik denk ik ook meer schoolboeken dan anderen boeken, lang leve de toetsweek 😉

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:50

   Jaaaaaa, doen! Elke avond een half uurtje scheelt ook al. Doe ik ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }