Wat je schrijft ben je zelf – Gertrude van der Linden

Posted 29/05/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 5 Comments

Wat je schrijft ben je zelf
If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.”

Een aantal weken geleden ontving ik het boek ‘Wat je schrijft ben je zelf’ van Gertrude van der Linden. Ik was meteen enthousiast toen ik het boek zag!

Flaptekst

” In ‘Wat je schrijft ben je zelf’ ben jij de auteur en heb je dus de mogelijkheid om het mooiste boek ooit te schrijven. Aan de hand van 33 prachtig geïllustreerde levensvragen en bijbehorende opdrachten word je uitgenodigd om aan de slag te gaan met je eigen gedachten, gevoelens en creativiteit. Wat is bijvoorbeeld jouw diepste verlangen? Of wat is het dapperste dat je ooit gedaan hebt?

De vragen nemen je mee op reis naar… jouzelf. De opdrachten geven een extra dimensie aan dit avontuur. Het zorgt voor verdieping en verbinding, met je zelf en met jouw omgeving.

Je hebt straks een uniek geschreven boek in je hand. Om zelf te bewaren, of te delen met iemand die je heel dierbaar is. Heb lef, trek de jas van de moed aan: wat je schrijft ben je zelf.”

Snappen jullie nu dat ik echt enthousiast was?

IMG_0368

Het boek is zo ontzettend mooi, elke pagina heeft illustraties die gewoon prachtig zijn!

Wanneer je het boekt opent, kun je meteen duidelijk maken dat dit jouw boek is! Eigendom van: Simone! Vervolgens kom je twee bladzijdes met duidelijk instructies tegen.

IMG_0380

Dan is het tijd voor wat zelfreflectie. Er staan een heleboel karaktereigenschappen in een lijstje. Welk van deze beschrijft jou het beste? Zoals de instructies al aangeven, wees eerlijk!

IMG_0384

Er staan verschillende soorten opdrachten in het boek. De één iets creatiever, de ander wat diepgaander. Op de foto hier beneden staat wel een leuke opdracht. Plak een foto die voor jou van waarde is. Dat lijkt me overigens wel een moeilijke opdracht, want ik heb geen foto waar al deze dingen/personen samen op staan…

IMG_0370

Er staan echt hele leuke opdrachten in. Wat vind je bijvoorbeeld van deze opdracht? Het is weer eens wat anders dan een selfie met je smartphone! Lekker oldskool in een photobooth!

IMG_0374

Andere opdrachten die je zou kunnen tegenkomen: geef 33 dagen iets weg, vul een envelop met wensen en dromen en plak deze envelop in het boek, houd 33 dagen lang elke dag 15 minuten stilte. Zo zijn er nog veel meer opdrachten die je helpen om je boek te schrijven.

IMG_0371

Opdracht: Bucket list

Tijdens deze bloggerstour werd ik ook uitgedaagd om één van de opdrachten uit het boek te maken. Ik koos uiteraard voor de bucket list!

Een bucket list is een lijst met dingen die je zeker nog in je leven wilt doen. Zo moeilijk kan dat dus niet zijn. Je kunt het je zo gek niet bedenken. Hier dus weer een deel van mijn travel bucket list!

♡ New York
♡ Game of Thrones reis
♡ Haiku Stairs, Hawaii
♡ Roadtrippen door Zuid-Engeland
♡ Frozen trip door Noorwegen
♡ Disney Cruise Line
♡ Rondreis Best of the West (En alle andere Verenigde Staten!)
♡ Rondreis Thailand

Ik droom even weg bij mijn eigen bucket list… geef toe, hij mag er best zijn, toch?

IMG_0385Wat je schrijft ben je zelf

Ik heb natuurlijk door het hele boek gebladerd en ik ben ook van plan om het in te vullen. Het lijkt me geweldig om al die opdrachten te voltooien en het eindresultaat te zien.

Wil jij zelf ook aan de slag om jouw unieke verhaal te schrijven? Dan kun je dit boek zelf ook aanschaffen via o.a. Bol.com.

Zou jij dit boek willen kopen?

Liefs,
Simone

Follow

5 responses to “Wat je schrijft ben je zelf – Gertrude van der Linden

  1. Lijkt me idd erg leuk! Maar ook ik heb zo het idee dat ik in het begin heel enthousiast aan de slag ga, en dat het boek er daarna ongebruikt ligt. En vaak durf ik dat soort dingen toch niet in het boek zelf in te vullen: vind ik zonde, stel je voor dat ik een foutje maak, moet heel die bladzijde eruit :p

  2. Wat een leuk boek! Maar ik ken mezelf, daar begin ik heel fanatiek aan en dan houd ik er weer mee op. Alhoewel het me dan wel weer heel leuk lijkt om over al die dingen na te gaan denken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.