Garderobe samenstellen voor de lente: welke kledingstukken heb je allemaal nodig?

De lente staat voor de deur! We kunnen niet wachten op de lichtere en warmere dagen, met meer zon. Ook is het tijd om je garderobe weer wat aan te passen, met kleding die past bij het voorjaar. Wil je een nieuwe garderobe samenstellen voor de lente? Déze kledingstukken mogen niet ontbreken aan je nieuwe lentegarderobe.

Garderobe samenstellen voor de lente
Female clothes via Shutterstock by Pixel-Shot

Lingerie

We beginnen bij de basis van je outfit: de lingerie. Het is leuk om in de lente lingerie te dragen in bijbehorende kleuren die bij het voorjaar passen. Denk aan geel, oranje en roze. Wat een vrolijkheid! Je kunt er ook nog voor kiezen om voor pasteltinten te gaan, passend bij het zachte weer van de lente. Al staan knalkleuren ook leuk – het is maar net wat het best bij jouw smaak past.

Jurkjes

Yes! Nu de warme maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen we weer denken aan luchtige jurkjes. De kans is groot dat je er nog regelmatig een panty onder moet dragen, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben in ieder geval zin om weer rond te lopen in vrolijke kleuren en opvallende prints! De jurk is een uitstekend kledingstuk om dit gevoel mee te vertalen.

Ook interessant: Kledingkast opruimen en netjes houden: Deze 4 tips helpen je!

Broeken

Broeken dragen we vaak, omdat ze zo praktisch zijn. Reden dus om deze lente eens voor een nieuwe broek te kiezen. De stof kan al wat dunner zijn, zeker voor de warme lentedagen. Ga voor een dunne spijkerstof of een lichtgewicht pantalon. Makkelijk te combineren, dat ook nog eens!

Garderobe samenstellen voor de lente
Spring wardrobe via Shutterstock by New Africa

Blouses

De trui ruilen we om voor de blouse, want daar is de temperatuur in de lentemaanden vaak al weer goed genoeg voor! Of je nu het liefst een strakke blouse draagt of juist een zwierig exemplaar, dat is aan jou om uit te kiezen.

Tussenjas

Hoewel de winterjas uit kan, hebben we nog wel vrijwel dagelijks de tussenjas nodig in de lente. Zorg daarom dat je op zoek gaat naar een leuke tussenjas, die vrolijkheid uitstraalt. We denken aan een sierlijke trenchcoat in een frisse kleur. Al kun je ook voor een stoerdere look gaan, met een spijkerjas bijvoorbeeld.

Dunne sjaal

Klaar met die dikke, wollen sjaal? Ruil ‘m om voor een exemplaar van een dunnere materiaalsoort, zoals fijn katoen. En denk er daarbij natuurlijk ook aan om voor een sjaal met een leuke print te kiezen. Van stippen tot bloemetjes, het is er allemaal te vinden.

Sneakers

Heb je in de winter met name op laarsjes rondgelopen om je voeten warmte te bieden? Dan kun je nu weer voor sneakers gaan! Leuk voor de afwisseling. Maar ook als je in de winter gewoon hebt rondgelopen op je sneakers, kun je ze van de lente weer dragen – ga bijvoorbeeld op zoek naar een nieuw ontwerp. Daar kun je weer kilometers op afleggen!

Ga jij een garderobe samenstellen voor de lente?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }