Kleding personaliseren? Dit zijn leuke tips!

Of je nu zelf kleding maakt óf kleding die je al hebt wilt pimpen: het is tof om je kleding te personaliseren. Dit kan op veel verschillende manieren! Het geeft de kleding net dat beetje extra, zodat het met nog meer plezier kan worden gedragen. Benieuwd hoe je het kunt aanpakken? Ontdek deze leuke tips.

Kleding personaliseren
Print text on clothes via Shutterstock by BAZA Production

Kledinglabels

Verkoop je kleding of ben je hier als hobbyist mee bezig? Het is leuk om de kleding te kunnen personaliseren, met je (bedrijfs)naam! Zo weet men direct dat jij de kleding hebt gemaakt, mocht je het verkopen of weggeven. Kledinglabels zijn ideaal om hierbij te gebruiken, die er in verschillende soorten te vinden zijn. Denk aan naamstickers, etiketten en strijklabels. Je kunt het label dus opplakken, naaien of strijken – ga na wat je de beste optie vindt. Het is mogelijk om de labels te personaliseren middels tekst, kleur, print of afbeelding. Een extra tip: ook binnen je gezin is het handig om kledinglabels te gebruiken, om bijvoorbeeld na het wassen snel te kunnen zien van wie een bepaald kledingstuk is en om ze in de juiste kledingkast op te bergen.

Strijkletters voor kleding

Een eenvoudige manier om kleding een make-over te geven? Gebruik strijkletters! Het woord zegt het eigenlijk al: met de strijkbout strijk je letters op het kledingstuk. Je strijkt de letters daarbij direct op de kleding: de kleur van de stof vormt de achtergrond. Plaats de letters in een rechte lijn op het kledingstuk, of ga juist voor een speelser ontwerp door ze op verschillende plekken te plakken. Ook kun je kiezen uit strijkletters in verschillende kleuren en lettertypes. Je kunt er alle kanten mee op!

Kleding personaliseren
Hand made clothing label via Shutterstock by Tarzhanova

Textielmarkers

Als je met een gewone stift op textiel aan de slag gaat, blijft het niet goed zitten. Zeker niet na een wasbeurt. Je kunt echter wel textielmarkers gebruiken! Haal het liefst textielmarkers van een goede kwaliteit in huis, om de kans te vergroten dat het werk lang blijft zitten. Leuk om tekeningetjes mee te maken, om maar iets te noemen. Of schrijf er teksten mee op de kleding.

Strijkpapier

Ook met strijkpapier kun je kleding en tassen personaliseren. Je print het gewenste ontwerp uit, waarna je het uitknipt en met het papier op het kledingstuk kunt strijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je eigen ontwerp, als je dit digitaal hebt. Van een logo tot een grafische tekening: het is allemaal mogelijk om op de kleding te strijken.

Kleding laten bedrukken

Tot slot is het een optie om de kleding niet zelf te personaliseren, maar dit voor je te laten doen. Zo kun je kleding met een tekst, print of logo laten bedrukken bij een kledingdrukkerij, waarna het kant-en-klaar bij je wordt bezorgd. Je slaat het creatieve proces grotendeels over, maar je bent er ook minder tijd aan kwijt.

Welke tips om kleding te laten personaliseren heb jij wel eens toegepast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }