Tips voor het kopen van tweedehands kleding

Wil je de inhoud van jouw kledingkast graag verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan eens vaker tweedehands shoppen! Tweedehands kleding is erg toegankelijk. Het is in veel gevallen goedkoper dan nieuwe duurzame mode en ook nog eens een leuke bezigheid. In deze blogpost lees je 5 beginner tips om het kopen van tweedehands kleding makkelijker en leuker te maken. Veel succes!

kopen van tweedehands kleding
Foto door Liza Summer via Pexels
Tip 1. Duik de kringloopwinkel in

In grote steden zijn er veel hippe tweedehands- en vintagewinkels, maar juist in de kringloopwinkel bij je om de hoek kun je de echte pareltjes scoren. Vergeet alleen niet om de kledingstukken goed te controleren op vlekken, sterke geurtjes en beschadigingen.

Tip 2. Koop tweedehands kleding online 

Voel je je er niet comfortabel bij om een kringloopwinkel in te lopen? Dan kun je natuurlijk ook online tweedehands kleding kopen vanuit je luie stoel. Er zijn veel platforms waar pre-owned fashion wordt verkocht, maar als ‘beginner’ is het soms fijner om bij een vertrouwde webshop te beginnen. Kijk daarom zeker eens naar de tweedehands mode van Zalando. Hier vind je al jouw vertrouwde merken, kun je gemakkelijk filteren op allerlei categorieën en geniet je gewoon van de service van Zalando. Super handig, toch?

Tip 3. Let goed op de kwaliteit

Of je nou nieuwe kleding of tweedehands kleding koopt: je maakt een duurzamere keuze door goed te letten op de kwaliteit. Het is belangrijk dat het materiaal een lange levensduur heeft en meerdere seizoenen meegaat. Als je het helemaal goed wil aanpakken, is het beter om de synthetische stoffen achterwege te laten en enkel te kiezen voor kwalitatief katoen, linnen, wol of eventueel viscose.

kopen van tweedehands kleding
Foto door Liza Summer via Pexels
Tip 4. Laat je niet misleiden door de maat

Bij het shoppen van tweedehands en vintage kleding moet je je niet volledig richten op de maat. De maatvoering kan per merk en door de jaren heen erg verschillen. Kijk daarom liever naar de pasvorm en de afmetingen van het kledingstuk.

Tip 5. Let op het seizoen

Wees je bewust van het seizoen waarin je tweedehands kleding koopt. Wil je de beste deals scoren? Kijk dan naar winterjassen in de lente. (Dit werkt vooral goed als je online shopt) Wil je juist genieten van een groot aanbod? Shop dan de kledingstukken vlak voor het seizoen of in het seizoen zelf. 

Wil je nog meer tips over duurzaam leven? Lees dan ook het artikel: 7 Netflix documentaires over duurzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }