5 tips die van pas komen bij lingerie kopen


Veel vrouwen voelen zich mooi als ze lingerie dragen. Geldt dit ook voor jou? Dan heb je ongetwijfeld een paar mooie setjes in je kast hangen. Als dit inderdaad het geval is, weet je waarschijnlijk precies waar je op moet letten bij het kopen van lingerie. Helaas zijn er genoeg vrouwen die alleen afgaan op het uiterlijk van een setje. Omdat dit niet verstandig is, zetten wij hier 5 tips die van pas komen bij lingerie kopen voor je op een rijtje.

lingerie kopen
Online shopping via Shutterstock by Yuganov Konstantin

1. Besteed aandacht aan het materiaal

Ben je op zoek naar nieuwe lingerie? Dan wil je uiteraard een mooi setje kopen. Toch is het verstandig om ook oog te hebben voor het materiaal waarvan het setje gemaakt is. Er worden synthetische setjes verkocht, maar ook setjes van katoen. Synthetische lingerie is vaak een stuk goedkoper, maar katoen zit doorgaans fijner. Dit komt vooral doordat laatstgenoemde materiaal ademt. Synthetische lingerie heeft deze eigenschap niet, waardoor het al snel kan gaan zweten.

2. Kies voor fijn ondergoed

Een lingeriesetje bestaat doorgaans uit ondergoed en een bh. Het type ondergoed kan alleen bij ieder setje anders zijn. Zo heeft het ene setje bijvoorbeeld een slip, terwijl het andere setje een hipster of string heeft. Kies altijd voor een ondergoed dat jij fijn vindt. Vind je het bijvoorbeeld niet prettig om ondergoed te dragen dat tussen je bilnaad zit? Dan is een string niets voor jou.

3. Zoek tijdens lingerie kopen een bh uit die prettig zit

Besteed niet alleen aandacht aan het ondergoed als je nieuwe lingerie koopt, maar net zo goed aan de bh. Het is immers belangrijk dat je een bh koopt die bij je borsten past. Omdat bh’s er in allerlei soorten en maten zijn, weet je misschien niet goed voor welke je moet kiezen. Koop in dat geval niet lukraak een bh, maar laat je voorlichten door iemand die hier verstand van heeft. Je voorkomt op deze manier dat je een bh koopt die achteraf toch niet geschikt blijkt voor je borsten.

lingerie kopen
Woman shopping at online lingerie store on her mobile phone via Shutterstock by Kaspars Grinvalds

4. Focus je niet te veel op de prijs

Als je op zoek bent naar lingerie, is de kans groot dat jij je hierbij laat leiden door de prijs. Hier is op zich niets mis mee, maar wij raden je niet aan je keuze hierop te baseren. Goedkope lingerie is over het algemeen namelijk van mindere kwaliteit dan duurdere. Hierdoor moet je vaak eerdere een nieuw setje kopen. Het gevolg hiervan is dat je onderaan de streep meestal duurder uit bent dan wanneer je direct een duurder setje koopt.

5. Maak je ‘outfit’ compleet

Ben je op zoek naar een uitdagende ‘outfit’? Dan is een lingeriesetje een goede keuze. Je kunt het bij een string en een bh houden, maar misschien wil je het nog net iets uitdagender maken. Dit kun je doen door een slipdress over je lingerie te dragen. Het blijft dan nog even spannend wat er onder het jurkje zit en dat kan je partner ongetwijfeld waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }