Schoenen matchen met een jurk: Do’s en don’ts!

Je jurk kan er fantastisch uitzien, maar wanneer je niet het juiste paar schoenen draagt, valt het totaalplaatje helemaal verkeerd uit. En dat wil je natuurlijk niet. Alhoewel we in een tijd leven waar mix-en-match helemaal hot is en niet alles perfect gematcht hoeft te zijn, zijn er toch een aantal tips die je kunt toepassen bij het schoenen matchen met een jurk. Dit zijn een aantal do’s and don’ts bij het kiezen van de perfecte outfit voor elke gelegenheid.

Schoenen matchen met een jurk
Girl in dress with shoes via Shutterstock by Look Studio

Schoenen matchen met een jurk

Zelf vond ik het in het verleden (en zelfs nu af en toe nog) best lastig om de juiste keuze te maken als het op schoenen aankomt. Ik houd namelijk van comfy en niet te moeilijk. Zeker als je een aantal uren op het type schoenen moet doorbrengen. Door onderstaande tips toe te passen is het mogelijk om lekker in je comfortzone te blijven qua type schoeisel en kan ook jij de juiste schoenen matchen met een jurk!

De gelegenheid

Het eerste waar je aan moet denken is de gelegenheid. Het kan zijn dat je een jurkje draagt waar je zowel een paar mooie sneakers als een paar trendy Notre v sandalen (met of zonder hak) onder kunt dragen. Wanneer je naar een bruiloft gaat is het aan te raden om niet voor de sneakers te kiezen. En wanneer je naar je werk gaat, trek je uiteraard geen torenhoge stiletto’s aan. Denk er dus altijd goed over na welke stijl bij de gelegenheid past. Zo elimineer je al een aantal types en wordt schoenen matchen met een jurk ineens al een stuk makkelijker.

Contrasterende kleuren

Kies voor een paar schoenen die contrasteren met je jurk. Dus wanneer je een zwart jurkje draagt, kies dan voor een kleur die mooi afsteekt, zoals beige. Of juist een fellere en gewaagdere kleur. Uiteraard afhankelijk van de gelegenheid, zoals ik eerder al toegelicht heb. Als je een donkerblauwe jurk draagt, zou ik bijvoorbeeld niet ook nog eens kiezen voor blauwe enkellaarsjes. Ik zou dan eerder voor zwart of wellicht kastanjebruin gaan.

Wil je toch liever alles in één kleur matchen? Zorg er dan voor dat je niet voor dezelfde materialen kiest. Dus draag geen leren schoenen als je ook al een leren jurkje draagt. Of kies juist een veel donkerdere of lichtere tint schoenen.

Schoenen matchen met een jurk
Black dress and beige shoes via Shutterstock by Serhii Yevdokymov

Niet te veel van het goede

Heb je een feestje waarbij wel wat Glitter & Glamour gedragen mag worden? Zorg er dan voor dat je jezelf niet volledig in glitters hult. Als je een jurkje met pailletten of glitters draagt, kies dan liever voor een paar neutrale of zwarte pumps. Wil je juist een statement met je schoenen maken? Ga dan voor een rustiger jurkje.

Vind jij het lastig om schoenen te matchen met een jurk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }