Sneakers pimpen? Zo pak je dat aan!


Sneakers zijn vandaag de dag in allerlei soorten en maten te koop. Toch kan het zijn dat je de perfecte sneaker nog niet gevonden hebt. Je kunt in dat geval wachten tot je een geweldig paar schoenen tegenkomt, maar dit hoeft niet. Er zijn namelijk steeds meer mensen die zelf sneakers pimpen. Lijkt dit je ook wel wat? Dan is het belangrijk om te weten hoe je hierbij te werk gaat. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je het pimpen van sneakers aanpakt.

Sneakers pimpen
Pimp sneakers via Shutterstock by Uplight pictures

Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt

Wie sneakers wil pimpen, moet allereerst over de juiste materialen beschikken. Zorg er in ieder geval voor dat je speciale verf en kwasten in huis hebt. Welke verf je nodig hebt, hangt af van het materiaal waarvan jouw sneaker gemaakt is. Voor suède schoenen verven gebruik je namelijk andere verf dan voor het verven van leren sneakers. Heb je verf gevonden? Kijk dan eerst voor welk materiaal dit geschikt is. Het zou immers zonde zijn als je de verkeerde verf gebruikt. In dat geval loopt het pimpen van jouw sneakers mogelijk uit op een fiasco.

Maak jouw sneakers grondig schoon

Heb je de juiste sneaker verf gevonden? Begin dan niet direct met het verven van jouw schoenen. Nee, want je moet jouw schoenen namelijk eerst grondig schoonmaken voordat je aan de slag gaat. Je kunt hier een natte doek voor gebruiken, maar dan is de kans groot dat de schoenen niet goed schoon worden. Gebruik daarom een speciaal schoonmaakmiddel om jouw sneakers te reinigen. Welk middel je nodig hebt, hangt af van het materiaal waarvan de schoenen gemaakt zijn. Voor suède sneakers gebruik je bijvoorbeeld een ander middel dan voor leren sneakers.

Sneakers pimpen
Pimp sneakers via Shutterstock by Uplight pictures

Plak delen van de schoen af die je niet wilt verven

Als je jouw sneakers goed schoon hebt gemaakt, kun je beginnen met het pimpen. Waarschijnlijk heb je al bepaald welke delen van de schoen je gaat verven en welke kleur ze moeten krijgen. Uiteraard wil je niet dat andere delen ook onder de verf komen te zitten. Reden genoeg om jouw sneakers af te plakken voordat je begint met verven. Hier kun je bijvoorbeeld schilderstape voor gebruiken. Zorg ervoor dat de tape goed hecht, zodat je geen delen raakt die je niet wilt verven.

Vergeet niet om de schoenen af te lakken als je klaar bent 

Pimp je sneakers van leer? Dan moet je de geverfde delen aflakken nadat je klaar bent. Anders loopt de verf er mogelijk direct weer af als je jouw sneakers in de regen draagt. Laat de schoenen altijd minimaal 24 uur drogen voordat je ze aflakt. Is er minimaal een dag verstreken sinds het aanbrengen van de verf? Breng dan één laag matte lak aan op de geverfde delen.

Zou jij je eigen sneakers pimpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }