Amsterdam City Guide van Your Little Blackbook!

Amsterdam City GuideBetter to see something once, then to hear about it a thousand times.”

Recent ontving ik de Amsterdam City Guide van Your Little Blackbook, geschreven door Anne de Buck. Ik was ontzettend enthousiast toen ik las dat deze nederlandse reisblogger twee reisboeken zou gaan publiceren, dus ik was dan ook enorm blij dat ik ze allebei mocht ontvangen en reviewen.

Your Little Black Book & Anne de Buck

Yourlittleblackbook.me is de grootste (urban) travel blog van Nederland, voor iedereen die van unieke adressen houdt  en wanderlust heeft. Foodie Anne de Buck begon het platform in 2012 als hobby om haar favoriete food en lifestyle hotspots in Amsterdam én ver daarbuiten te delen. Na slechts twee jaar zei Anne haar baan als marketingmanager van tijdschriften op om haar dromen na te jagen en te gaan ondernemen. Nu reist ze als professioneel travel blogger de hele wereld over om city guides te maken. Een droombaan! Begin juni verschenen maar liefst twee lifestyle reistitels van haar hand.

De Amsterdam City Guide

Yourlittleblackbook.me ontstond in 2012 omdat Anne een site miste waarop ze informatie kon vinden over de nieuwe hotspots van Amsterdam. Dus begon ze haar eigen persoonlijke tips te delen. Inmiddels deelt ze meer dan alleen tips over Amsterdam en reist ze de hele wereld over om city guides te maken, maar Amsterdam blijft toch altijd haar grote liefde.

Dagelijks inspireert Anne duizenden volgers om de leukste adressen in Amsterdam te ontdekken . In haar eerste city guide, de Amsterdam City Guide, deelt ze ruim 400 favoriete adressen buiten de gebaande paden. Van de beste koffiebars tot concept stores en restaurants.

Dit kun je verwachten in De Amsterdam City Guide:

• Ontdek Amsterdam met handige wandelroutes in 6 verschillende wijken
• 11 shortlists met de leukste hotspots op thema (zoals hotels, ontbijten, lunchen, shoppen)
• Geen tourist traps, alleen lokale favorieten
• Tips wat je van uur tot uur kunt doen tijdens een city trip van 24-, 48- of 72 uur
• Vink de Amsterdam must do’s één voor één af met originele tips uit de bucketlist

Kortom, een boek dat ontzettend handig is.

Ik heb het boek nog niet volledig doorgelezen, maar heb eens door specifieke hoofdstukken heen gebladerd. Wat meteen opvalt is de structuur en inhoud van het boek.

Het begint met de basics, het plannen van je trip. Hier geeft Anne tips over wanneer en wat er allemaal te doen is tijdens elk seizoen van het jaar. Ook vervoer, eetgewoonten, openingstijden en hoe je Amsterdam als local kunt ervaren, vind je hierin terug.

Dan is het tijd om je bucket list samen te stellen. Wanneer je Amsterdam gaat bezoeken, raad ze je aan om een lijstje te maken van dingen die je ab-so-luut wilt zien, doen of ervaren. Door het opstellen van een bucket list, zorg je ervoor dat je niets misloopt.

Oh en tussendoor, laat ze je ook genieten van de mooiste foto’s, zodat je een goede impressie krijgt van wat je te wachten staat!

Tijd om efficient te zijn! Je vindt vervolgens een aantal lijstjes met de fijnste hotels, de beste restaurants, ontbijt/lunch & brunch gelegenheden, markten, vintage shops, concept stores en waar je de beste koffie kunt krijgen!

Daar ben je wel even zoet mee, ik zeg je: het ziet er in ieder geval ontzettend veelbelovend uit.

Voor de feestbeesten onder ons, geeft Anne  ook voldoende tips om het nachtleven in Amsterdam te ontdekken en tips hoe je de dag erna lekker tot rust kunt komen.

Weet je niet hoe je moet gaan plannen? Geen paniek, ook hiervoor heeft onze reisblogger tips in overvloed. Ze stelt jullie voor aan haar 24-48-72 uur tips. Hier legt ze haarfijn uit hoe je je dag(en) zo efficient mogelijk kunt inplannen en daardoor zoveel mogelijk van deze mooie stad kunt zien en ervaren.

Amsterdam City Guide

 

Deze planningen worden vervolgens aangevuld door wandelingen. Hier kun je meteen starten met het volgen van alle stopplaatsen en gelegenheden die je absoluut niet wilt missen. De wandelingen zijn ingedeeld in verschillende categorieën en de wijken van Amsterdam.

Zo kun je kiezen uit de volgende wandelingen:

  • Wandeling 1: Oost
  • Wandeling 2: De Pijp
  • Wandeling 3: Amsterdam-West en de Baarsjes
  • Wandeling 4: Jordaan en Westerpark
  • Wandeling 5 : Grachtengordel en 9 straatjes
  • Wandeling 6: Noord

In elke wandeling komen ook de volgende punten aan bod:

  • Bucket list
  • De wandeling
  • Eten & Drinken
  • Shoppen

Het leuke aan deze guide? Het is geen standaard city guide zoals we ze allemaal kennen. Er staan niet alleen toeristische (must do) dingetjes in, maar je leert Amsterdam ook op een andere manier kennen. Alle ins and outs die volgens Anne een must do zijn, komen aan bod. En zoals we duidelijk kunnen lezen heeft Amsterdam op deze manier haar hart gestolen. Onze beurt dus!

Ik vind het nu al een geweldige guide en ik heb er op mijn gemak doorheen gebladerd. Ik ga zeker de tijd nemen om hem goed door te lezen, zodat ook wij een bucket list kunnen maken voor een weekendje Amsterdam! Can’t wait!! 20 augustus gaan we naar het Netflix & Chill festival in Amsterdam, dus we hebben zojuist besloten om er dan een hotel bij te boeken en om de zondag al een gedeelte van de stad te verkennen!

Ben jij bekend met Your Little Black Book?

Liefs,
Simone
Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }