Barbecue
 op afstand? Dat doe je zo!

Corona betekent afstand houden, thuisblijven bij klachten, geen handen schudden en verantwoordelijkheid nemen. Maar hoe zit het precies met mensen uitnodigen voor een barbecue op afstand in de tuin?

Barbecue
 op afstand
Backyard BBQ via oneinchpunch
Groep

Hoe groot is de vriendenkring die je outdoor uitnodigt? De gezinsleden hoef je niet mee te rekenen, die tellen ‘niet’ mee. En ook niet onbelangrijk: wat is de capaciteit van de barbecue? Kook je graag voor grote gezelschappen, dan is het handig om een grote barbecue te hebben. Er zijn grote houtskool- en elektrische barbecues en grote bbq’s op gas. En je krijgt ook allerlei leuke bbq gadgets om mee te werken!

Richtlijn

Tot 1 juni was de richtlijn om maximaal 3 mensen uit te nodigen die niet in het huis wonen. Onderling moet dan anderhalve meter afstand gehouden worden. Dit is een richtlijn, hier wordt niet op gehandhaafd. Er geldt wel één voorwaarde: als er sprake is van overlast, wordt er wél gehandhaafd. Die overlast moet dan door iemand worden gemeld en dan is het vervolgens aan de agent of boa om te beslissen wat er gebeurt: niets, waarschuwen, de samenkomst opbreken of boetes uitdelen. Dit geldt ook als er buiten coronatijd een luid feestje wordt gehouden.

Barbecue
 op afstand
BBQ Party via TORWAISTUDIO
Geen limiet

Ná 1 juni geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers. Wel geldt nog steeds dat er afstand gehouden moet worden en dat overlast gehandhaafd wordt. Een groep vrienden uitnodigen voor een etentje in de tuin of een feest geven mag dan dus, zolang er afstand gehouden wordt en er geen sprake is van overlast.

Barbecue op afstand

Maar hoe werkt de afstandsregel dan? De anderhalve meter afstand geldt zowel binnens- als buitenshuis als je met anderen afspreekt. Degenen die bij één huishouden horen, hoeven onderling geen afstand te houden. Volgens de overheid bestaat een huishouden uit echtgenoten, partners, inwonende kinderen en (groot)ouders die op één adres wonen. Zij mogen thuis en op straat binnen anderhalve meter van elkaar komen. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Oudere kinderen moeten wél afstand houden.

Na de vrienden en familiegroep geanalyseerd te hebben zorg je voor een goede indeling. Regel plekken met zitruimte en tafeltjes, waarbij de afstand tussen huishoudens voldoende bewaard kan blijven. Voeg daar nu een aantal lekkere barbecue recepten met niet uitsluitend worstjes, hamburgers en sateetjes aan toe en je BBQ Party kan eigenlijk al niet meer stuk!

Durf jij het al aan om een barbecue op afstand in de tuin te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }