Redenen waarom BBQ goed voor je is!

De BBQ aanmaken kan altijd, of het nu zomer of winter is. Dat maakt niet uit. Daarnaast zijn er verschillende redenen waarom BBQ goed voor je is! Zolang je er rekening mee houdt dat je kiest voor verse en onbewerkte ingrediënten is het ook nog eens hartstikke gezond!

BBQ goed voor je
BBQ with friends via Shutterstock by Rawpixel.com
Een BBQ brengt mensen samen

Als je zin hebt in een fijne dag met vrienden of familie, is een BBQ-party het perfecte feestje om te organiseren. Maak een fijne playlist en je zult zien dat iedereen enorm vrolijk wordt van het heerlijke eten, de sfeer en de muziek. De mannen grillen lekker onder het genot van een biertje en de vrouwen kletsen lekker bij onder het genot van een heerlijke cocktail of glaasje wijn.

Koken maakt je creatief

Tegenwoordig heb je enorm fijne BBQ’s zoals de big green egg (hoog op mijn wish list!), waar je de meest creatieve recepten mee kunt bedenken of maken. Het internet staat er helemaal vol mee. Dus weg met de ongezonde worstjes en kant-en klare frikandellen. Jij gaat voor een lekker vers zalmpakketje, gegrilde zoete aardappel of ratatouille. Hoe vaker je nieuwe dingen probeert, des te creatiever je zelf wordt. Zo zul je uiteindelijk zelf weten welke kruiden je het best kunt gebruiken en je eigen gerechten bedenken!

Koken vermindert stress

Er zijn studies die uitwijzen dat koken goed is voor je mentale gezondheid. Op het moment dat je bezig bent om een heerlijke maaltijd voor anderen te bereiden, ligt de focus volledig daarop. Geen tijd dus om je druk te maken over alles waar je je op dat moment zorgen over maakt.

BBQ goed voor je
Grilled meat and vegetables via Shutterstock by Tatjana Baibakova
Je groenten en vlees behouden hun voedingswaarden

Tijdens het koken van groenten gaan vaak veel vitamines verloren. Dat is zonde, want je wilt natuurlijk wel alle juiste voedingswaarden binnen krijgen. Als je de groenten grillt op de BBQ blijven deze veel beer bewaard, waardoor je dus wel alle juiste mineralen en vitamines binnenkrijgt. Zo zie je maar dat een BBQ goed voor je is!

Koken verbetert je levenskwaliteit

Ook hier tonen studies weer aan dat wanneer iemand koken of koken op de BBQ als hobby heeft, veel gelukkiger is. Dit zou komen doordat mensen het fijn vinden wanneer ze kleine en creatieve taken waar ze aan beginnen goed afronden. Het geeft je het gevoel dat je iets bereikt hebt. Ook al is de taak nog zo klein. Dus wanneer je een lekker gerecht maakt, heb je al een taak volbracht waar je je instant gelukkiger door voelt!

1 Reactie

  1. 01/08/2021 / 09:35

    Ik kan er ook zo van genieten en ontspannen, even een drankje erna.. even nog kletsen en relaxen… love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }