Een brunch met vriendinnen in de tuin

De zogenaamde Indian Summer is de perfecte tijd voor een heerlijk ontspannende brunch in de tuin, met je vriendinnen. De temperaturen zijn namelijk niet meer zo heet als ze zijn in volle zomer, maar wel warm genoeg zodat je lekker buiten kan zitten.

brunch met vriendinnen
Foto door Askar Abayev via Pexels

Een brunch hosten kan erg leuk zijn, maar je wil natuurlijk niet de hele tijd in de weer zijn in de keuken. Je wil tijd doorbrengen bij je vriendinnen. Om te voorkomen dat je de hele tijd staat te koken, kan je vragen of iedereen een gerecht meebrengt, of je kan alle gerechten op voorhand maken en ze als een buffet serveren.

Hou een potluck brunch

Het Amerikaanse woord ‘potluck’ betekent dat iedereen een gerechtje meebrengt. Het leuke hieraan is dat je een mix krijgt van allerlei lekkere dingen. Mensen brengen namelijk maar al te graag iets mee dat ze goed kunnen klaarmaken. Iets waar ze trots op zijn. 

Het nadeel is dat je al snel met drie taarten, vier slaatjes en geen brood zit. Een potluck coördineer je dus best. Geef iedereen een categorie waarin ze hun zin mogen doen. Geef jouw vriendin die zo goed kan bakken de opdracht om een broodgerecht te maken. En vraag aan de barista in het gezelschap om een cocktail te maken. Zo krijg je alsnog een leuke mix, maar heb je van alles wat. 

Een buffet brunch

Kook je liever toch zelf, kies dan voor gerechten die je op voorhand kan klaarmaken, zodat je tijdens de brunch gezellig mee kan tafelen. Denk aan zoete broodjes, quiche, of een fruitsalade waar je enkel nog yoghurt of slagroom moet aan toevoegen. 

Zet alle gerechten op een feestelijk aangeklede tafel of kast en laat je gasten zelf kiezen wat ze willen eten. Combineer jouw buffet met drankjes die jouw gasten zelf kunnen nemen of klaarmaken. Appelsiensap in mooie glazen kannen en een koffiezet machine met een elegant geschikt schoteltje vol Nespresso capsules.

brunch met vriendinnen
Foto door Askar Abayev via Pexels
Eindig met iets zoets

Een brunch eindigt succesvol met een heerlijk dessertje. Kies voor een klein gebakje of koffie met pralines. Of, als ze geen zoetebekken zijn, laat je gasten kiezen uit een selectie luxueuze Starbucks Nespresso cups. Het gaat er vooral om dat je samen de brunch eindigt met iets lekkers, met een kleine verwennerij. 

Heb je na afloop gerechten over? Geef de gasten de restjes mee naar huis of maak een snelle lunch voor de dag er op. Zo gaat er niets verloren en geniet jij nog een hele tijd na.

Heb jij al eens een brunch met vriendinnen georganiseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }