Verrukkelijke chocolade tijdens de feestdagen

De feestdagen aan het einde van elk jaar brengen een magische sfeer met zich mee. Dit zal een sfeer zijn van warmte, gezelligheid, vreugde, liefde en uiteraard heerlijk eten. Een van de meest geliefde zoetjes tijdens deze feestdagen is chocolade. Of je het nu hebt over sinterklaas, kerst of oud en nieuw, chocolade blijft onmisbaar. Maar waarom is chocolade tijdens de feestdagen zo geliefd? En waar vind ik de lekkerste chocolade waarmee ik optimaal kan genieten?

chocolade tijdens de feestdagen
Sinterklaas chocolate via Shutterstock by Marina Bakush

Een feestelijke traditie

Chocolade bestaat in zijn eerste vorm al duizenden jaren. De eerste culturen die de cacao converteerde waren de Maya’s in Midden-Amerika. Ze bereidden hier een bepaalde drank mee dat zij chocolatl noemde. Dit was een drankje dat bestond uit gemalen cacaobonen gemixt met water en kruiden. Het drankje was erg bitter en komt totaal niet overeen met hoe wij momenteel chocolade kennen. 

Hoewel chocolade in principe het hele jaar door wordt gegeten in de vorm van koekjes, chocoladerepen en nog veel meer, is het toch nog steeds een echte traditie tijdens de warme feestdagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sinterklaas chocolade, chocolade in de kerstboom, kerstkransjes, chocolademelk en ga zo maar door. 

Wat maakt chocolade zo speciaal?

De kans is enorm groot dat je het zelf al eens hebt ervaren, maar wat maakt chocolade zo speciaal? Natuurlijk is dit als eerste de overheerlijke smaak die het met zich meebrengt. Chocolade heeft een fijne textuur en is romig en zoet wat resulteert tot een heerlijke smaak waar je letterlijk van kunt wegsmelten. Je kunt jezelf en andere enorm verwennen met een stukje chocolade na bijvoorbeeld een lange werkdag, dagje thuis of dus tijdens de feestdagen. Naast het feit dat chocolade dus zo verrukkelijk is, kan het voor ontzettend veel dingen worden gebruikt. Je kunt chocolade bijvoorbeeld verwerken in een lekkere taart, chocoladekoekjes, ijs en nog veel meer.

chocolade tijdens de feestdagen
Christmas chocolate via Shutterstock by margouillat photo

Chocolade als het ultieme cadeau

Dat chocolade erg veelzijdig is heb je nu waarschijnlijk wel door. Je kunt chocolade namelijk ook gebruik als een prachtig cadeau tijdens de feestdagen waardoor je een ander echt kunt laten genieten. Een suggestie is bijvoorbeeld een chocola kerstgeschenk dat erg mooi verpakt kan worden en diverse chocolade bevat. Doordat je erg veel kanten op kunt met chocolade is er altijd wel iets dat past bij diegene waarvoor je het cadeau haalt. Ook kan een chocolade kerstgeschenk dienen als kerstpakket voor bijvoorbeeld je collega’s, vrienden of familie zodat je ze een mooi gebaar kunt geven dat je aan ze denkt. Hoe simpel chocolade ook klinkt, er is dus heel veel mogelijk. 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }