Cocktails shaken aan de kerstboom met Drankenwereld!

Posted 24/11/2016 by Sim's Cup Of Tea in Food & Drinks, Webshops / 0 Comments

Cocktails“Eat, drink and be merry!”

Wie denkt dat zwoele cocktailparty’s deze winter moeten wijken voor donsdekens en warme chocolademelk, heeft het gelukkig bij het verkeerde eind. Dankzij de webshop én gloednieuwe app van Drankenwereld kan je op je kerstfeestje uitpakken met heerlijke cocktails op basis van dranken die nergens anders in België verkrijgbaar zijn!

Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken toen ik dit las: vervang je warme choco door een cocktail. Het eerst wat ik dacht was: maar daar krijg ik het toch helemaal niet zo warm van als van een warme choco (met slagroom weliswaar!). Al lijkt de boodschap niet per se om het warm krijgen te gaan! 😉

Het concept

Boris Wassenaar, oprichter van Drankenwereld, is zodanig gepassioneerd door dranken dat ook zijn reizen volledig in het teken staan van de zoektocht naar unieke “beverages”. De verschillende exclusieve dranken en smakencombinaties die hij ontdekt, tijdens deze buitenlandse trips, wil hij samen met zijn zus Katja voor het grote publiek toegankelijk maken via Drankenwereld.

Naast de webshop runnen broer en zus sinds kort ook een winkel in Wijnegem waar klanten het enorme gamma aan unieke dranken kunnen ontdekken. “Tastings worden almaar belangrijker en vanuit mijn ervaring vind ik het uiteraard fantastisch om mensen te begeleiden in het selecteren van dé ideale drank voor bijvoorbeeld een cadeau, een bijzondere gelegenheid of om een speciale cocktail te maken”, legt Boris uit.

Cocktails kunnen volgens Boris best wat gewaagder zijn deze winter. Denk aan royale cocktails met kruidige en krachtige toetsten. Niet bang zijn te experimenteren is de boodschap! “Vergeet niet dat het oog ook wat wil en werk met donkerdere kleuren.”

Webshop en app

Vermijd vervolgens ook lange wachtrijen in de supermarkt (zeker rond de feestdagen kan dit echt een domper zijn) en koop de dranken via de webshop en/of de app van Drankenwereld. Heel simpel en de volgende dag al in huis. Je vindt op de website ook altijd een overzicht van de nieuwste dranken en prijzen. Binnenkort komen er een hoop promo’s aan die enkel via de app gelden dus houd die zeker en vast in de gaten en berg die dozen chocomelk maar op!

Dat klinkt wel heel erg aantrekkelijk! Dus heb jij binnenkort een feestje of wil jij je kerstavond nóg feestelijker maken, dan lijkt me dit absoluut een goed idee! Ik zie de uitnodiging wel tegemoet. 😉

Voor diegene die nieuwsgierig zijn, vind je hieronder alvast een voorbeeld van 1 van de vele creaties die Boris voor je in petto heeft.

Sinners Tea-Tonic:

Cocktails

Ingrediënten:

Sinners gin / Monin Citron Vert / White thee / Fever tree Clementine & Cinnamon tonic  / Zoethout en een paars viooltje als finishing touch

Werkwijze:

Zet als voorbereiding eerst een kopje witte thee waarbij het water niet kokend hoeft te zijn. Laat de thee maximum 1 minuut trekken (bij te lang trekken wordt thee snel wrang door de tannine) en koel die daarna af in de koelkast. Neem enkele ijsballen in een Coppa glas en giet 4 cl Sinners gin in het glas. Voeg 4 cl witte thee 2 cl Monin Lime erbij en roer alles al even met een barlepel. Schenk 20 cl tonic er zachtjes bij en roer nog een keer het glas, garneer met een kaneel stok in het glas en werk af met de bloem.

Aangezien het niet alleen om de inhoud gaat, maar het oog ook wat wilt, hier nog wat voorbeelden van de andere creaties!

CocktailsCocktailscocktails

Dit zal prachtig staan bij een feestmaaltijd én lekker smaken! Let the party begin! 😉

Wat vind jij van het concept van Drankenwereld?

Liefs,
Tasja

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.