Favoriete drankjes en snacks voor de zomer

photo-1466065478348-0b967011f8e0Vandaag in Blogmutsen & Co: de lekkerste snacks en drankjes voor de zomer!

Nu kan ik deze opdracht op meerdere manieren invullen, maar na even nadenken, kies ik er toch voor om mijn favoriete snacks en drankjes op te sommen.

Drankjes

Liefmans: Dit is een drankje wat ik eigenlijk nooit in de winter drink. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is dit het eerste waar ik aan denk. Een heerlijk koud glas (of flesje) Liefmans. Thuis drink ik het gewoon uit de fles hoor. Maar op een terrasje is het toch wat netter om dit uit een glas te drinken.

Martini Royale Bellini Vine Peach: Deze heb ik een aantal weken geleden voor het eerst gedronken. Echt een heerlijk en verfrissend drankje, die ik zeker vaker wil drinken. De heerlijk zoete perziksmaak in combinatie met de originele Martini Bianco smaak is enorm verrassend.

Water: Uiteraard zit ik niet de hele zomer aan de alcohol. Ik drink voornamelijk water. Het liefst zoveel mogelijk, maar dat schiet er nog wel eens bij in. Op de échte hete (denk aan een hittegolf) dagen, krijg ik het wel goed voor elkaar om een paar liter te drinken.

Nu drink ik ook vaak Red Bull, maar dat gebeurt ook in de winter. En een glas cola op zijn tijd vind ik ook helemaal niet verkeerd.

drankjes en snacks voor de zomer

Snacks

Fruit: Op zich maakt het niet veel uit welk fruit, want ik vind het bijna allemaal lekker. Behalve banaan. Daar kun je  me echt niet gelukkig mee maken. Als ik het ruik, wordt het me al slecht. Alhoewel ik in de winter ook voldoende fruit eet, smaakt het in de zomer op een warme dag, toch net iets beter.

Pastasalades: In alle soorten en maten. Althans, met ingrediënten die ik lust natuurlijk. Vaak zijn de meest simpele pastasalades het allerlekkerste. Heb je deze al eens geprobeerd? Ik nog steeds niet, shame on me! Ik neem me bij deze voor om zo snel mogelijk één van deze salades te maken.

BBQ: En dan het liefst met een lekker visje en pastasalade natuurlijk! Een BBQ kun je zo gezond en gevarieerd maken als je zelf wilt. Helaas hebben we deze zomer nog niet veel kans gehad om te BBQ-en. Dat is wel jammer. Hopelijk volgend jaar beter!

Allemaal vrij standaard dingen als ik het zo zie. Alhoewel je met de meeste gerechten wel eindeloos kunt variëren. En dat is altijd fijn, want dan eet je niet steeds hetzelfde.

Ik vind het vaak wel moeilijk om te bedenken wat ik nu weer moet gaan koken/eten. Lang leve Pinterest en alle foodblogs!

Blogmutsen

Uiteraard dragen de andere Blogmutsen ook weer een steentje bij aan de opdracht van deze week. Ik ben benieuwd of zij me nog kunnen inspireren om andere lekkere gerechten te eten deze zomer. Of om drankjes te drinken natuurlijk!

Wat zijn jouw favoriete drankjes en snacks voor de zomer?

Liefs,
Simone

 

5 Reacties

  1. 31/08/2016 / 11:28

    Liefmans! Dat heb ik deze zomer gewoon niet op, wat erg want het is wel ontzettend lekker en zeker als je aan het barbecueën bent!

  2. 31/08/2016 / 08:04

    Ik ben heel benieuwd naar die martini 😮 Ik baal ook een beetje dat we dit jaar niet zo veel hebben kunnen Bbq-en vooral omdat je er zo lekker veel in kan variëren en ik het, het liefste elke dag doe als het kan haha.

  3. 31/08/2016 / 06:55

    Fruit, pastasalades en een BBQ… allemaal heerlijk in de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }