Een geslaagde borrelavond organiseren doe je zo!

Het weekend inluiden tijdens een borrelavond met vrienden is enorm gezellig. Of leuk voor een romantisch avondje met zijn twee. Zelfs wanneer er iemand jarig is, is een borrelavond een goed idee. Maar hoe organiseer je nu een geslaagde borrelavond? Deze tips gaan je zeker helpen!

een geslaagde borrelavond
Een goed begin is het halve werk

Zelf vind ik het altijd vervelend als je de hele avond alleen maar gastvrouw moet spelen. Zorg er dus altijd voor dat je je borrelavond goed voorbereid, zodat je tijdens de gezellige uurtjes zo min mogelijk hoeft te doen. Er zijn voldoende hapjes die je de avond ervoor al klaar kunt maken.

De juiste decoratie voor een gezellige sfeer

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een borrelavond in een bepaald thema te organiseren, zoals dit feestje in Amerikaanse stijl. Wanneer er iemand jarig is kies je uiteraard voor mooie verjaardagsversiering. Of versier de tafel aan de hand van het seizoen. Herfstdecoratie maakt een ruimte altijd enorm knus en gezellig!

Als je niet teveel poespas wilt volstaat het ook om wat kaarsen aan te steken en een gezellig muziekje op te zetten. Dat brengt al voldoende sfeer!

een geslaagde borrelavond
Lekkere drankjes

Ook deze kun je de dag van tevoren al voorbereiden indien nodig. Ga zelf aan de slag en maak een paar lekkere cocktails (of mocktails voor de mensen die geen alcohol mogen/drinken).

Een geschikt drankje om verschillende cocktails mee te kunnen maken is vodka! Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Cosmopolitan
  • Moscow Mule
  • Scroppino
  • Screwdriver

Zelf vind ik een Cosmopolitan erg lekker. Maar sinds ik in Mexico geweest ben, staan de Margarita’s bij mij op numero uno!

Leuke spelletjes

Als je met niet teveel mensen bent, kan het leuk zijn om samen een spelletje te spelen. Bedenk een leuke quiz of speel 30 Seconds! Als je nu allemaal enorm van spellen houdt, kun je er zelfs voor kiezen om een bordspel uit te kast te halen. Gezelligheid gegarandeerd!

Have a good time!

En zoals ik in het begin al aangaf. Niets zo vervelend als de hele avond op en neer te rennen, terwijl de rest plezier heeft. Laat iedereen zichzelf zoveel mogelijk bedienen, bereid alles goed voor en geniet met een grote G. Want dat is uiteraard het allerbelangrijkste van zo’n avond.

Wat zou jij graag zien op een geslaagde borrelavond?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }