Een High Tea thuis organiseren!

Tegenwoordig zitten we vaker thuis dan dat we de deur uit mogen. Soms zijn we zelfs beperkt tot het aantal mensen dat we mogen uitnodigen. Dat betekent echter niet dat je de dingen moet laten die je normaal gesproken ook zou doen. Een gezellige borrelavond, brunch met vriendinnen (in de tuin) of een High Tea thuis organiseren is namelijk prima te doen. Het kost iets meer werk dan wanneer je in een restaurant of brasserie aanschuift, maar met deze tips kan ook jij een fijne High Tea middag organiseren!

High Tea thuis organiseren
High Tea table setting via Shutterstock by Fleurs de France

Bedenk een simpel menu

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welkje hapjes je wilt gaan maken. Maak het jezelf niet te moeilijk. Er zijn geen regels voor welke hapjes je moet maken. Al zijn scones altijd wel aanwezig als je de Engelse traditie in ere wilt houden. Je kunt zelfs overwegen om de te vragen of iedereen die deelneemt een eigen gerechtje maakt. Zo verdeel je het werk en kun je stressvrij genieten van een leuke middag. Op het internet zijn genoeg simpele en snelle hapjes te vinden. Lekker & Simpel heeft een fijn aanbod aan High Tea recepten op hun website staat. Zij staan, zoals de naam al doet vermoeden, bekend om hun snelle en eenvoudige gerechten. Zelf zou ik bijvoorbeeld o.a. kiezen voor:

  • Mini Fritatta’s
  • Pompoen brownies
  • Sticky Buns
  • Tosti met roerei
  • Scones
  • Hartige muffins
  • Broodrolletje of wraprolletjes
  • Chocomuffins

Deze gerechten zijn allemaal goed voor te bereiden, zodat je op de dag zelf niet al teveel werk meer hebt.

Bedenk welke thee je gaat serveren

Ook hier geen regels. Mijn advies is om een goede mix aan te bieden. Als je een mix van zwarte thee, groene thee, witte thee, thee met fruitsmaakjes en kruidenthee aanbiedt, is er voor ieder wat wils. Zorg dat er ook melk en suiker op tafel staat, zodat iedereen de thee naar wens kan maken.

High Tea thuis organiseren
High Tea Tartlets via Shutterstock by zoryanchik

Andere drankjes

Ondanks dat het een High Tea is, is het toch fijn om ook andere drankjes aan te bieden. Denk aan een kopje koffie bij binnenkomst en wellicht een lekker glaasje bubbels of een cocktail wanneer er iets te vieren is!

Tafelaankleding

Ook niet geheel onbelangrijk bij een High Tea thuis organiseren is de tafelaankleding. Haal je mooiste serviesgoed uit de kast, koop mooie servetten en zorg ervoor dat de tafel er gezellig en knus uitziet. Hier en daar een kaarsje doet het ook altijd goed. Denk er ook aan om een bosje bloemen op tafel te zetten. Dat geeft direct sfeer en past perfect bij een Afternoon High Tea. De tafel zal er het mooist uitzien wanneer je met verschillende hoogtes werkt. Denk aan serveertorens, een taartplateu en kaasplankjes om het geheel minder plat te maken. Succes gegarandeerd!

Zou jij een High Tea thuis organiseren als je iets te vieren hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }