5 typische gerechten uit Mallorca!

gerechten uit MallorcaWhen baking, follow directions. When cooking, go by your own taste

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen, verblijf ik deze week samen met Bianca in Mallorca! Als echte foodie was ik ook ontzettend nieuwsgierig naar de lokale gerechten. Daarom deel ik vandaag 5 typische gerechten uit Mallorca met jullie!

1. Tumbet

Tumbet

Tumbet is een ratatouille van groenten. Het wordt bereid met aubergine, courgette, paprika en aardappel. Het is duidelijk dat dit een vegetarisch recept is en de locals zijn er gek op!

Het gerecht is door de jaren heen naar ieders smaak aangepast. Zo kun je er gehakt, kip of vis aan toevoegen. Zelf vind ik het altijd lekker als er vlees in een gerecht zit, dus zelf zou ik absoluut kip of kalkoen toevoegen. Aubergine en courgette zitten er al in, dus dat is een voordeel. En misschien kan ik de aardappel ook vervangen door zoete aardappel. Toch een beetje Spanje in eigen land!

2. Fideua

Fideua is bij ons beter bekend als Paella. In dit gerecht wordt de rijst vervangen door noedels, maar de rest van de bereiding is precies hetzelfde. Dit recept wordt bereid met gamba’s. Ben je niet zo van de vis of zeevruchten? Geen probleem, want Paella kun je ook makkelijk met kip bereiden!

3. Tapas

 

Tapas

Wanneer we aan Spanje denken, denken we aan Tapas! Een heerlijke vorm van dineren. Je kunt kiezen uit allemaal kleine gerechtjes en zo van alles wat proeven. Wanneer je in Spanje gaat uiteten en kiest voor een Tapas restaurant, zijn er een aantal dingen die je zeker op de kaart zult tegenkomen: Parmaham, olijven, kaas, zongedroogde tomaten, brood, patatas bravas en fruit.

Het is ook heel simpel om je eigen Tapasschotel samen te stellen. Ideaal voor de zomermaanden. Lekker buiten in de tuin met een scala aan lekkernijen! Oh ja, de Sangria ook niet vergeten! 😉

4. Turron

 

Turron

 Turron kennen wij als noga! Mallorca staat bekend om verschillende typische producten. Walnoten en amandelen vind je in overvloed in Mallorca en de bevolking is creatief genoeg om daar hun eigen gerechten van te maken.

 

Noga staat vaak op de dessertkaart en kun je in allerlei vormen en smaken bestellen.

5. Greixonera de brossat

greixonera de brossat

We blijven in de zoete categorie. Greixonera de brossat is een kaastaart gemaakt van de kaas die door de bevolking van Mallorca gemaakt wordt. Het is een hartig dessert en de Mallorcanen zijn er trots op!

Het is niet alleen superlekker (zoals ze dat zelf zeggen), het is ook ontzettend simpel om te maken.

Het is geen geheim dat je in Spanje lekker kunt eten en dit bevestigt het nog maar eens!

Welk van deze gerechten zou jij zeker eens zelf willen maken?

Liefs,
Simone

Follow

2 Reacties

  1. Shyama
    20/05/2016 / 12:40

    Wat ziet het er allemaal heerlijk uit zeg! Krijg enorme trek, juist omdat ik de gerechten en lekkere smaken ken. Hmmmmm wat kan het leven toch mooi zijn. Geniet in Mallorca Simone !! X

  2. 20/05/2016 / 09:23

    Wat is Mallorca mooi heh! Ik heb er ooit een half jaar gewerkt. Prachtig eiland en heerlijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }