6X gezond snacken tijdens het bingen van series!

Als ik een hele dag of avond series aan het bingen ben, ben ik vaak geneigd om ongezond te snacken. Heerlijk op z’n tijd, maar ik wil niet altijd ongezond snacken. Ik ging op zoek naar een aantal alternatieven voor het gezond snacken tijdens het bingen, zodat ik in het vervolg ook zonder schuldgevoel kan genieten van mijn favoriete series!

Gezond snacken tijdens het bingen
Healthy food via Shutterstock by Kerdkanno
Sesame Curry Cashews

Ik ben dol op sesam en dol op curry. Dit recept voor Sesame Curry Cashews  van Heartbeet Kitchen wil ik dolgraag een keer proberen. Het is gezond om elke dag een handjevol noten te eten! Om deze Sesame Curry Cashews te maken heb je alleen kokosnootolie, cashewnoten en kruiden nodig.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is gezond en lekker! Doordat het zoete van het fruit niet verloren gaat bij het drogen, lijkt het alsof je aan het snoepen bent. Maar dan vele malen gezonder dan wanneer je je lijf volstopt met geraffineerde suikers. Mijn favorieten: Cranberries en Mango!

Rosemary Parmesan Popcorn

Mmm popcorn! En dan niet de ongezonde versie van de bios, want daar zitten enorm veel vetten en suikers in. Lekker voor een avondje uit, maar niet altijd! Als je de popcorn zelf maakt en smaakmakers toevoegt is dit veel gezonder. Zoals deze Rosemary Parmesan Popcorn van Taste Love and Nourish!

Salted Chocolate-Covered Roasted Cashews

Weer cashewnoten. Maar ze zijn ook zo lekker! En zeker als deze ook nog eens met chocolade zijn omhuld. Dit recept voor Salted chocolate-covered roasted cashews is een perfecte mix tussen zoet en zout, waarmee je ongegeneerd en zonder schuldgevoel kunt snacken tijdens het bingen.

Crunchy Edamame

Ik ben dol op Edamame boontjes. Of ik ze nu warm met schil en zout in het sushi restaurant eet of koud en gepeld om te snacken op kantoor. I love them! Daarom wil ik dit recept voor geroosterde crunchy edamame zeker eens een keer maken.  Het enige wat je nodig hebt is olijfolie, zeezout en peper. Makkelijker kan dus al niet!

Parmesan Squash Chips

Tegenwoordig maken ze overal chips van. Dus ook van pompoen. Ik vind pompen heerlijk. En Parmezaanse kaas doet het altijd goed. De combinatie van deze twee lijkt me erg lekker, dus deze staat ook op mijn recipes to make list!

Wat zijn jouw favoriete recepten om gezond te snacken?

6 Reacties

 1. 11/03/2019 / 08:43

  Leuk lijstje, goede inspiratie! Al moet je met gedroogd fruit wel “uitkijken”, omdat de suikers door het drogen veel geconcentreerder zijn geworden: er zit in 100 gram gedroogd fruit veel meer suiker dan in 100 gram vers fruit. Desalniettemin zeker een heel lekker tussendoortje! Zelf word ik ook altijd vrolijk van humus met stukjes wortel, komkommer en paprika 🙂

  • 23/03/2019 / 19:35

   Altijd met mate inderdaad! Groenten vind ik ook altijd lekker. Die neem ik mee naar werk, zodat ik niet in de verleiding kom om slechte dingen te eten!

 2. 09/03/2019 / 12:07

  Dit soort inspiratie kan ik altijd wel gebruiken! Wil door je lijstje weer eens een keer zelf popcorn gaan maken, al ben ik daar geen ster in.

 3. 09/03/2019 / 08:48

  Top tips! Ik heb zelf de laatste tijd vaak pure (99% cacao) chocolade in de kast liggen, vanwege de intense smaak heb ik aan een paar kleine stukjes genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }