Koffie voor elk moment 

Mmm, de heerlijke koffiegeur vult de kamer: het is tijd om op te staan! Niks gezelligers dan je dag beginnen met een lekker kopje koffie. Ook op andere momenten kan koffie je dag opfleuren. Maar tegenwoordig heb je al zoveel soorten koffie dat je er haast keuzestress van krijgt. Geen paniek: ik noem hieronder een aantal suggesties op. Want er is koffie voor elk moment!

koffie voor elk moment

Coffee please

Het eerste kopje van de dag drink je waarschijnlijk niet alleen omdat je het lekker vindt, maar ook omdat het je helpt om de dag fris te starten. In dat geval is de klassieke koffie, of zelfs een sterkere variant, het meest geschikt. Door de cafeïne in koffie krijg je meteen een shot energie en ben je klaar om de dag te starten. Als je gehaast bent, kan je met capsules van Nespresso in één-twee-drie het gewenste kopje voor je neus toveren. Nu nog een lekker ontbijtje en je dag kan niet meer stuk. 

Koffiepauze

Het is vier uur, tijd voor een pauze! Om extra productief te zijn tijdens je werkdag is het cruciaal om een aantal (koffie)pauzes in te lassen. In plaats van bij je koffie nog een gebakje of een koekje te eten, kan je ook voor een specialere koffie gaan. Dat is dan een beetje eten en drinken tegelijk. Denk maar aan een heerlijk schuimende cappuccino of een lekkere latte macchiato, misschien zelfs met een speculoossmaakje. Heel leuk om dat in een gezellig koffiehuisje in de buurt te drinken. Maar eigenlijk kan je ze ook perfect zelf maken, thuis of op kantoor. Met Dolce Gusto capsules is het een fluitje van een cent.

koffie voor elk moment

Zomerse verfrissing 

In hartje zomer is het soms echt té heet om een warme koffie te appreciëren. In dat geval kan je beter voor een ijskoffie gaan. Tegenwoordig vind je in heel wat supermarkten al een klaargemaakte ijskoffie, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om er zelf eentje klaar te maken. Je hebt alleen maar koffie, melk, een beetje suiker en ijsblokjes nodig.

Nachtrust 

Niets vervelender dan liggen woelen in je bed omdat je niet kan slapen. Had je dat laatste kopje koffie maar niet meer gedronken. Je herkent ongetwijfeld dat gevoel. Gelukkig bestaat er in dat geval ook een decavariant. In veel gevallen is die best lekker én sowieso is het een win-winsituatie: je sluit de dag af met een gezellig kopje koffie, maar je laat er je slaap niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }