Kokerellen als ontspanning

Ofwel is koken voor jou pure ontspanning ofwel kijk je er tegenop om een maaltijd op tafel te toveren. Maar het hoeft zeker niet dat laatste te zijn, want het motto van een leuke levensstijl is om volop te genieten van elk moment! Dus zowel het maken als het smullen van lekkernijen, zou fun moeten zijn. Kokkerellen als ontspanning kan met deze tips.

Kokerellen als ontspanning
Making dough via Shutterstock by Africa Studio

Technische snufjes voor kokerellen als ontspanning

Om tijdens het koken creatief aan de slag te gaan zonder in te boeten op kwaliteitstijd, kun je vandaag rekenen op enkele handige hulpmiddelen. Denk maar aan de keukens die vandaag uitgerust zijn met de meest moderne snufjes om het koken makkelijker te maken. Een slimme oven die de perfecte baktijd zelf berekent? Of een kookplaat met timerfunctie die je vanop afstand kunt aansturen? Het kan allemaal. Erg handig voor wie geen seconde wil verliezen en tegelijk gerust kan zijn dat de maaltijd perfect klaar is wanneer je aan tafel wilt gaan. Met een gerust gemoed kun je zelf ook meer genieten van de lekkere maaltijd die je zelf hebt bereid.

Je eigen bakker

Het kan heerlijk zijn om zelfgemaakt brood te serveren. Heb je dat nog nooit zelf geprobeerd, dan is het nu het moment. Een broodmachine is de gemakkelijkste weg maar je kunt ook handmatig aan de slag gaan met water, bloem, gist en een beetje zout. Alleen al voor de heerlijke geur van versgebakken brood, zou je het proberen! Bakken en zelfzorg gaan namelijk hand in hand!

Wat dacht je van een breekbrood met kruidenboter als metgezel bij een lekker kaasplankje? Of ga je voor een verrassingsbrood gevuld met lekkere kaas, tomaten en salami? Het vraagt wat tijd maar het is zo lekker en gezond, dat je het niet meer zult willen inruilen voor gekocht brood uit de supermarkt.

Kokerellen als ontspanning
Woman cooking pasta bolognese via Shutterstock by Pixel-Shot

Op zijn Italiaans

Heb je zelf al eens pizzadeeg uitgerold? Een makkie eenmaal je onder de knie hebt hoe het moet. Wedden dat je nooit meer voorgemaakte pizzabodems koopt? Beleg de bodem met (restjes) groenten die je nog in de koelkast hebt staan en tover in een handomdraai een lekkere warme maaltijd op tafel. Let er wel op dat niet elk keukenwerkblad geschikt is om deeg op te kneden en rollen. Marmer en graniet is bijvoorbeeld erg geliefd bij bakkers, terwijl op een houten werkblad je deeg blijft plakken.

Chique dineren

En als je dan een heerlijke maaltijd in de oven hebt staan, kun je meer aandacht besteden aan de tafelversiering. Ook zonder speciale gelegenheid, is een mooi gedekte tafel een lust voor het oog. Mooi aardewerk in combinatie met bijvoorbeeld enkele bloemen en kaarsen, zorgt voor een ontspannen sfeer creëren en blijdschap aan tafel. Zo heb je meteen een restaurantgevoel zonder dat je uit huis moet gaan. Koken wordt zo een ontspanning in plaats van een inspanning. Smakelijk!

Doe jij wel eens kokerellen als ontspanning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }