Makkelijk gezonder eten en drinken!

Wil jij beter op je gezondheid letten en makkelijker gezonder eten en drinken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Ik heb het hier niet over een dieet om gewicht te verliezen, maar het bewust kiezen van een gezondere levensstijl. Na een tijdje went het en weet je niet beter. Onderzoeken wijzen uit dat mensen er gemiddeld 66 dagen over doen totdat iets een gewoonte is. Zelf denk ik dat dit wel sneller gebeurt. Het motto is in ieder geval: volhouden! Met onderstaande tips zorg ik ervoor dat ik niet al te ongezond eet, maar ook gewoon lekker kan snoepen of junkfood eten wanneer ik daar zin in heb.

Makkelijk gezonder eten en drinken
Morning cup of coffee / Adobe Stock by Freedomz

Vermijd suiker in je koffie en thee

Dat te veel suiker niet goed voor je is, dat weet iedereen wel. Een lepeltje suiker in je kopje koffie of thee zorgt al snel voor extra calorieën. Als je dan ook nog eens meerdere kopjes per dag drinkt, kan dat snel aantikken. Het is even wennen, maar na een tijdje weet je niet beter. Ik dronk als kind echt geen thee zonder suiker. Nu moet ik er juist niet aan denken dat er suiker in mijn thee zit. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor een caloriearme zoetstof.

Schep geen tweede keer op

Het is erg verleidelijk om een tweede keer op te scheppen wanneer je een heerlijk gerecht op tafel getoverd hebt. Maar weersta de drang! Zo heb je ook nog eens een kliekje voor een later moment, zoals de lunch een dag later. Win-win!

Drink een glas water voor elke maaltijd

Vaak denken we dat trek hebben, terwijl we in feite ook dorst kunnen hebben. Ook dorst laat je maag rammelen en dan lijkt het alsof je nog trek hebt. Een glas water voor de maaltijd helpt om het grote hongergevoel weg te nemen, zodat je sneller verzadigd bent. Zo heb je ook weer drie momenten waarop je eraan herinnerd wordt dat je meer water moet drinken.

Makkelijk gezonder eten en drinken
Healthy infused water / Adobe Stock by Pixel-Shot

Haal zo min mogelijk ongezond eten in huis

Nu zeg ik niet dat je nooit een kommetje chips, gebakje of stuk chocolade mag eten, maar… Als het niet in huis is, kom je ook niet in de verleiding. Dat scheelt al een hoop. Als je zin hebt in iets zoets, kies dan eerder voor een vitamine booster met natuurlijke suikers. Krijg je direct meer energie van en je suikerspiegel piekt niet zo snel als bij geraffineerde suikers.

Bestel altijd de kleinste portie

Indien we een grote portie bestellen zijn we ook geneigd deze op te eten en ons vol te proppen. Terwijl we wellicht aan een kleine portie genoeg hebben.

Kies voor de minder ongezonde optie

De een zal zeggen dat het niet helpt, de ander zweert erbij. Ik hoor bij die laatste groep. Sinds ik alleen maar kies voor frisdrank zonder suiker, 30+ kaas en volkoren producten, kom ik minder snel aan dan voorheen. Voor mij werkt het in ieder geval. Het is een poging waard. Daarnaast heb je zo ook nog eens minder kans op gaatjes in je tanden.

Welke tip om makkelijker gezond eten en drinken vol te houden ken jij nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }