Pasta pesto! Pasta sensatie met de nieuwe pestosauzen van Grand’Italia

Grand_Italia-Linguine-Peperoni-e-NociGrand’Italia heeft twee nieuwe pestosauzen op de markt gebracht. Aangezien ik dol ben op pesto, was ik enorm enthousiast toen ik deze voor hen mocht testen en reviewen.

Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci

Als eerste maakten we de Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci. We hebben ons niet helemaal aan het bijgeleverde recept gehouden, want hier zat geen vlees in verwerkt. Aangezien ik liever een gevuld bord pasta heb, besloten we om er nog gehakt aan toe te voegen. Verder kon ik niet zo 1,2,3 linguine vinden, dus wij kozen voor Rigatoni.

Nadat ik de pasta gegeten had, wat ik niet heel enthousiast. Ik vond de smaak niet heel overtuigend en er zat veel te veel gehakt door. Misschien had ik toch beter het recept kunnen volgen. Of voor kip kunnen kiezen… Wellicht dat ik dat nog eens ga proberen.

In de Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci zijn rode- en gele paprika’s verwerkt met een mix aan noten. Voeg voor een lekkere bite wat fijngehakte walnoten toe.

Volgens Grand’Italia kun je het beste voor Linguine kiezen, omdat de saus het beste hecht aan deze pasta. Ik had dus beter moeten opletten! 😉 Al met al was het geen slechte pasta, maar ik heb gewoon betere pasta’s geproefd in mijn leven.

Ingrediënten

 • 400 gram linguine
 • 1 potje Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci
 • Handje walnoten
 • Courgette en paprika

Bereiding

 • Kook de pasta
 • Gril de courgette en paprika
 • Bak de kip of het gehakt
 • Voeg het potje Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci toe aan de pasta, de groenten en het gehakt

Zoals ik al aangaf was dit niet direct mijn favoriete pasta, maar ik ga deze wel nog een kans geven door het op de juiste manier te bereiden. Ik heb mijn eigen foto ook niet toegevoegd, want het zag er niet heel mooi uit, haha. Daarnaast kan ik nog wel een cursus food fotografie gebruiken!

Grand_Italia-Farfalle-Radicchio-e-Speck

Grand’Italia Pesto Radicchio e Speck

Een aantal dagen later was het tijd voor de Grand’Italia Pesto Radicchio e Speck. Van deze wist ik niet precies wat voor smaak ik moest verwachten, want ik had nog nooit van roodlof gehoord. Wel witlof en dat vind ik niet al te lekker. Ik eet het wel, maar het is geen favoriet. Spannend dus!

Helaas konden we het recept weer niet volledig volgen, want er was nergens roodlof te vinden. Na een rondje Googlen zagen we dat deze groente voornamelijk in oktober en november te verkrijgen is. We kozen er dus voor om 1 rode paprika en een courgette te gebruiken.

Tijdens het koken dacht ik alleen maar: Ohjee, dit gaat volgens mij he-le-maal niet lekker zijn. Die Pancetta was zo zout en ik was bang dat we een bord vol zout voorgeschoteld zouden krijgen. Gelukkig bleek niets minder waar te zijn. Nadat de groentes en pesto toegevoegd waren, bleef er echt een heerlijke pasta over. Ik heb na het eten zelfs nog stiekem uit de pan gesnoept!

Het bittertje van de roodlof, het zoute van de gerookte ham en het zachte van diverse Italiaanse kazen vormen samen een bijzonder aangename smaak. Een pestosaus welke door toevoeging van de radicchio een unieke paarse kleur heeft.

Ingrediënten

 • 400 gram Farfalle
 • 200 gram Pancetta
 • 2 stronken roodlof (of zoals ons, groente naar keuze!)
 • 1 potje Grand’Italia Pesto Radicchio e Speck

pestosauzen van Grand’Italia

Bereiding

 • Kook de pasta in een ruime pan met voldoende water
 • Doe een drupje olijfolie in de pan (niet meer, want anders is het echt te vettig) en bak de pancetta
 • Voeg de groenten toe en bak deze mee totdat ze bijtgaar zijn
 • Giet de pasta af en voeg de groenten en het potje pesto toe

Et voila! Dat was het. Super simpel, lekker snel en je hebt een heerlijke gerecht op tafel.

Grand_Italia-Pesto-Peperoni-e-NociGrand_Italia-Pesto-Radicchio-e-Speck

Conclusie

Ik vond de Grand’Italia Pesto Radicchio e Speck het lekkerst van de twee. Al denk ik dat deze smaken erg persoonlijk zijn, dus ik raad iedereen wel aan om ze een keer te proberen. Wellicht met deze twee recepten. Of bedenk je zelf een origineel recept met eigen ingrediënten? Het kan allemaal! Mocht je zelf een overheerlijk recept met één van deze twee pestosauzen weten, dan hoor ik ze graag.

Wat ik ook erg fijn vindt is dat je met deze pestosauzen zo klaar met kokent bent. Eenvoudig, snel en lekker. Daar houd ik van!

Welke van de twee pestosauzen van Grand’Italia zou jij willen proberen?

Liefs,
Simone

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }