6X gouden tips voor het maken van sushi at home

gouden tips voor sushi at home
Via Shutterstock

Diegene die ons een beetje kennen en diegene die ons ontzettend goed kennen, weten dat wij lichtelijk verslaafd zijn aan sushi. Dus het is geen geheim! Toch is het niet altijd even goedkoop voor iedereen en heeft niet iedereen altijd zin om in een restaurant te zitten. Vandaar dat we graag deze 6 gouden tips voor het maken van sushi at home met jullie delen!

Tip 1

Ga voor kwalitatief goede ingrediënten. Je wilt het misschien zelf maken omdat je het anders te duur vindt, maar het is belangrijk dat je, ook thuis, voor kwalitatief goede vis gaat. Zalm, tonijn en welke andere vis je nog graag wilt. Zorg dat je deze vers haalt en tevreden bent over de kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de groenten natuurlijk.

Tip 2

Haal de juiste tools in huis. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste hulpmiddelen hebt. Denk dan aan een goed en scherp mes, een rolmatje, eetstokjes, een rijstkoker en latex handschoenen. Het mes moet goed scherp zijn, zodat je feilloos door de rollen heen kunt snijden. Als je mes niet scherp genoeg is, loop je het risico dat je rol scheurt, hakkelig is en er daardoor niet meer mooi uitziet. Een rolmatje heb je nodig om, duhuh, de rol te maken en de eetstokjes om traditioneel te kunnen genieten van je sushi.

gouden tips voor sushi at home
Via Shutterstock

De rijstkoker is een godsgeschenk, want hiermee zorg je dat je rijst perfect gekookt wordt. Gebruik handschoenen wanneer je aan de slag gaat zodat niets blijft plakken en je bent hiermee ook nog eens hygiënisch bezig! Kudos!

gouden tips voor sushi at home
Via Shutterstock
Tip 3

Water. Je werkt met rijst, vis en andere ingrediënten die je continu met elkaar in contact brengt. Je moet het vasthouden, ergens in leggen, rollen, etc. Dit kan nog wel eens plakken. Wanneer je ervoor zorgt dat je een kommetje met water in de buurt hebt, kun je altijd je handen even in het water dompelen zodat al die restjes weg zijn! Datzelfde geldt voor je mes. Zorg ervoor dat je mes altijd vochtig is, want dit vergemakkelijkt het snijden van de rollen ook!

Tip 4

Wees creatief! We hebben natuurlijk allemaal ons favoriete sushi-gerecht die we elke keer opnieuw, in elke ronde, bestellen bij ons favoriete sushi-restaurant. Toch is het leuk om creatief aan de slag te gaan en je eigen sushi te bedenken én dan ook te maken. Niets is gek genoeg en je bent de chef in je eigen keuken! Go for it! En oh ja, als je dit gedaan hebt, laat me zeker even weten wat je eigen, creatieve, unieke sushi is geworden! 😉

gouden tips voor sushi at home
Via Shutterstock
Tip 5

Nori-bladen zijn niet het gemakkelijkste om mee te werken. Wanneer deze klaar zijn, is het van belang dat je zo snelt mogelijk begint met rollen. Doe je dit niet, kun je barstjes krijgen of zullen ze moeilijker te rollen zijn. Belangrijk is dat je de randjes altijd vochtig houdt, want als je eenmaal uitgerold bent, kun je ze meteen ‘plakken’. En oh ja, de glanzende kant is de kant waar je niet op rolt! 😉

Tip 6

Suiker en zout. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na een avondje sushi eten, hang ik altijd onder de kraan. Dit kan komen door de hoeveelheid suiker in de rijst zeggen ze, maar ik weet wel 100% zeker dat het bij mij aan de sojasaus ligt. Veel restaurants hebben gelukkig nu ook de variant met minder zout. Dus als je thuis sushi gaat maken of gebruik maakt van sojasaus, you’re in control. Bepaal zelf hoeveel suiker en zout je toevoegt, genoeg is genoeg. Meet de hoeveelheden goed af, zodat je niet een overdosis aan suiker en zout binnenkrijgt.

Ik geef jullie nog een extra tip: kijk wat filmpjes, lees wat meer tips en heb geduld. Wij hebben het een keer ‘spontaan’ geprobeerd en ik kan je vertellen dat dát niet echt een succes was. Dus de volgende keer neem ik mijn eigen tips én wat filmpjes door om creatief aan de slag te gaan!

Heb jij nog tips om sushi at home te maken?

Liefs,
Tasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }