Je kunt er niks aan doen dat je verslaafd aan sushi bent!

verslaafd aan sushi “I could eat my body weight in sushi.”

Tegenwoordig kent iedereen het all-you- can-eat sushi concept wel. Deze hype lijkt maar niet te stoppen! Voor sommigen onder ons is sushi een echte verslaving geworden. Maar wat als ik je nu vertel dat het niet jouw schuld is dat je verslaafd aan sushi bent?

All you can eat

Zoveel eten als je wilt? Voor zo weinig geld? Deze restaurants weten wel hoe ze ons moeten lokken. Je eet dus ook zoveel als je op kunt. Kom maar op met die vijf rondes! Al moet ik er wel even bij vermelden dat die 5 rondes écht veel zijn. Wij gaan meestal voor 2 rondes sushi en in een derde ronde mixen we sushi en warme gerechtjes. Die warme gerechtjes delen we dan. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je veel teveel eet, doordat het all-you-can eat is. (al staan we toch nog op ploffen als we de deur uit lopen! 😉 )

All you can eat

Alles op jouw tempo

In de meeste sushi restaurants heb je de mogelijkheid om per ronde 5 gerechten per persoon te bestellen. Hoe snel je dit doet, bepaal je helemaal zelf. Wil je uitgebreid tafelen, dan neem je rustig jde tijd. Is het een snelle hap na het werk? Dan kun je in principe binnen een uur weer de deur uit zijn. Voor ons is sushi eten geen avondje uiteten. Dit is gewoon ons avondeten en dat doen we meestal rechtstreeks na het werk, als we naar huis rijden. Hierdoor zijn wij meestal binnen anderhalf uur weer de deur. Het kost dus niet veel tijd als je dat niet wilt.

Culturele ervaring

Wanneer je sushi eet, waan je je even in een geheel andere wereld. Je eet met stokjes. Alleen dat verdient al een dikke pluim. Want zo makkelijk is dat niet, als je dit nooit eerder gedaan hebt. Ik heb toch echt het eerste half jaar tot een jaar met een vork gegeten. Echt heel erg! Maar nu dat ik het kan, there’s no stopping me now! Ook leer je hier traditionele Japanse gerechten kennen. Wat is dit toch een overheerlijke keuken!

Culturele ervaring

Niet zo slecht als fastfood

Er wordt genoeg gesproken over hoe ongezond en slecht fastfood voor je is. Over sushi hoor je dit nauwelijks tot nooit. Dus na een avondje sushi, voel je je ook absoluut niet schuldig! Want vis is gezond, toch?

Sushi Everywhere

Tegenwoordig vind je in elke stad, dorp of gemeente minstens 2 sushi restaurants. Het wordt je dus wel héél makkelijk gemaakt. Er is bijna geen ontkomen meer aan. Je kunt ergens gaan eten of je kiest er voor om het af te halen! Jij kunt er toch ook niets aan doen dat ze als paddenstoelen uit de grond schieten?

Sushi everywhere

Geen extra calorieën

Omdat je na al die sushi ontzettend vol zit, heb je geen ruimte meer over voor een lekker toetje. Zo erg, want elke keer denk ik: “oh vandaag wil ik een toetje”. Maar dat gaat er dan toch echt niet meer in! Het spaart dus ook in caloriën!

Het is geen geheim dat wij verslaafd zijn aan sushi en als het kon zouden we het wekelijks eten. Oops, die periode hebben we al achter ons! Haha, nu hebben we dit beter gebalanceerd! Het is ook zo ontzettend lekker! Mocht je in de buurt van Heerlen zijn/wonen, dan moet je zeker eens een bezoekje aan ons favo restaurant brengen: Yumi! <3

Ben jij een sushi addict?

Liefs,
Tasja

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }