10 tips van je ouders die je nooit mag vergeten

Posted 26/11/2015 by Sim's Cup Of Tea in Lifestyle / 9 Comments

Tips-Ouders1
“Many receive advise, only the wise profit from it.”

1. Denk na voordat je iets zegt

Het is gewoon echt zo. Als je zomaar alles eruit flapt wat je denkt, kan dat slechte gevolgen hebben. Dus de gouden regel: “Denk na voordat je iets zegt”, zou ik zeker niet vergeten.

2. Geniet!

Je ouders willen niets liever dan jou gelukkig zien. Er zijn van die momenten, dat ze ons alleen zien als we wat nodig hebben, als het slecht gaat of als we ongelukkig zijn. Neem de woorden “Carpe Diem” serieus en geniet van het leven. Hierdoor zullen ook zij gelukkig zijn.

3. Niet bellen achter het stuur

Je vraagt je af hoe ze het weten. Maar ze weten het! Ze willen voorkomen dat je wat overkomt. We doen het allemaal wel eens. Bellen of sms-en tijdens het rijden. Dit zorgt ervoor dat je niet 100% aan het opletten bent op de weg. Ongelukken zijn snel gebeurd. Let dus goed op!

4. Daar word je hard van

Als klein kind werden we allemaal wel eens betutteld. Er kwam ook een tijd dat dat niet meer gebeurde. Niet alles wordt voor je opgelost en soms moet je het zelf doen. Op de blaren zitten. Want, ja, daar word je hard van!

5. Leer van je fouten

Je kunt alles aan je ouders vragen en ze stippelen het helemaal voor je uit, maar dan komt er een moment dat je alleen de wijde wereld in moet. Fouten maken is menselijk, maar leer hier ook van.

6. Maak er het beste van

Soms kom je in een situatie terecht die niet altijd even aangenaam is. Maak er het beste van. Het beste advies wat je kunt krijgen: Wees een optimist in plaats van een pessimist!

Ga door naar Bellesqa om nog meer goede tips te lezen die je nooit mag vergeten!

Welke tips van je ouders zul jij nooit vergeten?

Liefs,
Simone

Follow

9 responses to “10 tips van je ouders die je nooit mag vergeten

  1. De meeste van deze tips gaven mijn ouders mij ook mee inderdaad. Een tip van mijn moeder, die ze echt altijd zei als ik niet kon slapen, is als je hoofd vol zit met gedachtes, al je gedachtes in een tas te stoppen. Die tas doe je op slot en het sleuteltje gooi je weg. Op de één of andere manier heeft dit mij heel vaak geholpen om in slaap te komen, haha. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.