3X Tips voor een vrolijke lentetuin!

De dagen worden weer langer en het kwik stijgt langzaam tot nieuwe hoogten. Dat betekent maar één ding: het wordt lente! De tijd om je tuin eens flink onder handen te nemen. Zonder al teveel moeite verander je je tuin in een kleurrijke oase. Eerder las je al hoe je jouw balkon of tuin winterproof kon maken. Lees hier nu tips voor een vrolijke lentetuin.

vrolijke lentetuin
Spring garden with Daisy flowers via Shutterstock by iravgustin
Kies de mooiste bloemen in jouw vrolijke lentetuin

Viooltjes, narcissen, hyacinten en pioenrozen hebben een ding gemeen, ze zijn namelijk allemaal onmisbaar in het voorjaar. Deze bloemen zijn bestand tegen de vorst en overleven dus ook de koudere dagen in maart en april. Zodra ze opbloeien ontstaat er een schitterend kleurenspel. Plant de bloemen op een speciale plek in de tuin. Extra leuk om het goed in het zicht te zetten, zodat je het ook van binnen ziet. Zo geniet je nóg meer van deze oase aan kleur.

Een ideale plaats voor je bloemen

Vooral in tuinen met minder groen is het mooi om de bloemen in een bloembak te planten. Het geeft je tuin namelijk een opgeruimd karakter, maar ook een super kleurrijke touch. Met een aantal grote stoere antraciet of terracotta potten maak je de tuin direct levendig. Wil je niets op de grond hebben staan? Hang dan bloembakken op. Doe dit bijvoorbeeld met hanging baskets. In de metalen bak leg je een kokosmat waarin je de planten poot. Heeft je tuin een schutting? Hang dan grote, langwerpige bloembakken op.

vrolijke lentetuin
Hanging flower pots via Shutterstock by asharkyu
Schutting met verschillende hoogten

Aan je schutting is het mogelijk om veel te variëren met soorten plantenbakken. Gebruik bijvoorbeeld bij grotere schuttingen vooral grote bakken. Zo blijven de verhoudingen helemaal kloppend. Ben je toe aan een nieuwe schutting? Een nieuwe trend is de schutting met verschillende hoogten. De hoogte hiervan varieert per schuttingdeel, waardoor je tuin een vriendelijker en open karakter krijgt. Varieer net als de schutting ook de hoogte van de bloembakken. De kosten van een schutting plaatsen zijn niet hoger dan bij een gewone schutting, ideaal dus!

Voor je ideale vrolijke lentetuin heb je alles zelf in de hand. Met wat kleine aanpassingen heb je al een groot effect, voor een leuke lentetuin is een hele nieuwe tuinaanleg niet nodig. Vooral kleur brengt je tuin tot leven. Houd hier daarom vooral rekening mee in je ideale lentetuin.

Tover jij jouw tuin ook om tot een vrolijke lentetuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }