Mijn favoriete 90’s gadgets!

90's gadgets
Via Shutterstock

Van kleins af aan ben ik al dol op gadgets, gamen en alles wat daarbij komt kijken. Ondanks dat we tegenwoordig de nieuwste snufjes hebben, denk ik toch nog wel eens aan mijn favoriete 90’s gadgets!

Tamagotchi

Wie herkent de Tamagotchi nog? Ik kan me niet meer goed herinneren hoe lang en wanneer ik hier mee rondgelopen heb, maar ik weet wel dat het een grote rage was. Bij de Intertoys werden ze verkocht als warme broodjes. Iedereen had ineens een hip en virtueel huisdier. In het begin heb je alleen ei. Zodra het ei uitkomt, kun je je huisdier verzorgen. Een tamagotchi had maar drie knopjes, maar toch was het voldoende om iemand urenlang zoet te houden.

Gameboy

Ok, dit is niet echt een 90’s gadget, want officieel werd deze uitgebracht in 1989. Ik was drie jaar jong en op dat moment had ik nog geen Gameboy. Een aantal jaren later wel. En oh boy, wat heb ik hier veel uren mee gespendeerd. Mario, Tetris, Wario Land en Kirby’s Dreamland waren mijn favoriete games op dat moment.

90's gadgets
Via Shutterstock
Super Nintendo

Nadat ik op 7-jarige leeftijd mijn communie deed en daardoor heel veel centjes verzameld had, werd het tijd voor iets nieuws: de Super Nintendo. Mijn allereerste dure aankoop ooit. En dat met 7 jaar! Ik kan me het geldbedrag dat ik in totaal inzamelde door de communie te doen, nog goed herinneren: 1136 gulden! Absurd als ik er nu aan denk,. Buiten een Super Nintendo, kocht ik ook een hele nieuwe inrichting voor mijn slaapkamer. Anyway, mijn favoriete games op de Super Nintendo waren: Super Mario World, Super Mario Kart, Donkey Kong, Aladdin, Bust-a-Move en waarschijnlijk vele andere die ik vergeten ben…

Sony Playstation

Zelf heb ik deze Playstation nooit gehad. De eerste Playstation die ik kocht, was een Playstation 2 toen ik 16/17 was? Dat was dus al in het nieuwe millennium. Anyway, vrienden van ons hadden deze wel en daar hebben we ons echt uren, dagen en weken mee vermaakt. Mijn favoriete games destijds waren Spyro, Crash Bandicoot en Final Fantasy! Daar was je wel even zoet mee. Toen ik eenmaal de Playstation 2 had, stortte ik me volledig op Kingdom Hearts!

90's gadgets
Via Shutterstock
Discman

Als ik hier aan terugdenk, schiet ik spontaan in de lach. Die discman die je overal mee moest slepen en die nergens in paste. Enorm frustrerend. Ik was echt super blij toen ik een jas met enorme jaszakken had. Dat kwam nog eens goed uit. Uiteraard had je maar één cd bij je en was je snel uitgeluisterd, maar destijds was je helemaal hip als je er eentje had. De discman! Hilarisch, haha.

Favoriete gadgets van de andere Blogmutsen


Wat is jouw favoriete 90’s gadget?

Liefs,
Simone

 

6 Reacties

 1. 23/11/2016 / 14:26

  Haha super cool! Ik had een NES 8 bit.. omg wat was ik daar blij mee! De Supernintendo was ook echt tof hahaha! Ik heb nu gelijk zin om al die spelletjes te doen! Crash Bandicoot! OMG 🙂 <3

 2. 23/11/2016 / 11:31

  Haha, herkenbaar! De Nintendo was denk ik een beetje van na mijn tijd, maar de Tamagotchi heb ik nog wel gehad, zo schattig!
  Voor de discman had ik een walkman (voor cassettebandjes). Opgegroeid in een christelijk gezin mocht ik geen popmuziek luisteren, maar uiteraard draaide ik stiekem van alles via de walkman. 🙂
  De discman heb ik inderdaad ook gehad, maar ik kocht vaak een goedkope, zodat bij elk hobbeltje de cd een minuut verder sprong! 🙂

 3. 23/11/2016 / 06:16

  Haha alles wat jij opnoemt, had ik ook opgenoemd.. Leuke herinneringen :-)!

  • 29/11/2016 / 12:11

   Heerlijk vond ik dat. Soms verlang je toch nog even terug naar die tijd. Zonder zorgen, lekker gamen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }