Ga aan de slag met foto’s op je smartphone

Heb je behoefte aan zinvolle ontspanning tijdens een vakantie of vrij moment? Misschien staat het ordenen van je digitale foto’s al even op je verlanglijstje, maar kom je er nog niet echt aan toe. Hoog tijd om actie te ondernemen en zorg te dragen voor al die leuke herinneringen. Ga aan de slag met foto’s en dwaal weer even af tijdens het bekijken van alle mooie herinneringen.

aan de slag met foto’
Photo album with photos via Shutterstock by Ostanina Anna

Ordenen en selecteren

‘Foto’s moet je kunnen vastpakken’. Het is een veel gehoorde uitspraak die niet eens zo gek klinkt. Want als je eerlijk bent staan er vandaag duizenden foto’s op je smartphone of harde schijf waar je slechts enkele van bekijkt. Nochtans zijn die vele kiekjes het waard om gezien te worden. Je duikt er het best meteen in door je foto’s te ordenen in mapjes. Geef elk mapje een datum en een beknopte beschrijving van de activiteit of het moment waarnaar de foto’s verwijzen. Selecteer daarna de leukste exemplaren. Ga met je selectie aan de slag.

Foto’s laten zien

Laat je foto’s afdrukken op een gewoon formaat of in een polaroidversie. Zodra ze in je brievenbus belanden, kun je ze verzamelen in een insteekalbum. Maar het kan ook anders. Misschien lekker ouderwets, maar waarom plak je de foto’s niet in een fotoboek dat je pimpt met leuke stempels en hippe kadertjes? Ga met schaar en papier aan de slag en maak zo een uniek fotoboek. De ideale manier om je te ontspannen terwijl je ook nuttig bezig bent.

aan de slag met foto’
Family photo album via Shutterstock by Vasilyev Alexandr

Een ander resultaat, maar evengoed een leuk hebbeding, is een fotoboek samenstellen dat je laat printen. Door foto’s te slepen en tekst toe te voegen, maak je er een uniek exemplaar van. Heb je geen zin om dagen aan een fotoboek te werken? Dan kun je jouw selectie laten afspelen via een doorlopende presentatie op je tablet. Er zijn vandaag ook digitale fotokaders op de markt die na enkele seconden switchen naar de volgende foto.

Speciale momenten

Staat er binnenkort een bruiloft op de planning, dan kun je maar beter meteen de leukste foto’s selecteren en deze verwerken in je trouwkaarten. Kies foto’s die tonen hoe jullie als koppel gezien worden door vrienden en familie en iedereen zal versteld staan van het resultaat!

Heb je tijdens het sorteren een mega leuke foto gevonden? Vergeet dan niet om deze foto te bewaren in een speciaal mapje die je in het najaar kunt gebruiken om je kerstkaarten te maken. Struin even door de verschillende sjablonen, maak je keuze en sleep je foto’s in de voorziene vakjes. Handig, snel en efficiënt.

Het belangrijkste advies blijft dat je foto’s moet kunnen delen. Of het nu gaat om een  fotoboek, presentatie of kaarten: grijp elke kans om de leuke momenten te laten zien. Het brengt ongetwijfeld mooie herinneringen met zich mee terwijl er intussen weer nieuwe worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }