Badkamer gezellig inrichten? Deze 8 tips helpen je!

Een badkamer gezellig inrichten lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet altijd. De kleuren, het sanitair, de accessoires: iedere keuze die je maakt heeft invloed op de uitstraling van je badkamer. Wil je je badkamer opnieuw gaan inrichten? Deze tips helpen je daarbij! 

Badkamer gezellig inrichten
Modern bath room via Shutterstock by J.Croese
Neutrale kleuren

Een van de meest essentiële elementen in de badkamer, is de kleur. De kleur draagt niet alleen bij aan de uitstraling, maar ook aan hoe groot de badkamer lijkt. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor lichte kleuren voor een ruimtelijker effect.

Verlichting

Bij de inrichting van de ruimte wordt verlichting al gauw vergeten. Dat terwijl dat de sfeermaker of -breker kan zijn van een ruimte! In een badkamer hoort functionele verlichting, zodat je het bijvoorbeeld goed kunt zien wanneer je je tanden poetst. Maar ook sfeerverlichting is belangrijk, helemaal wanneer je een bad in de badkamer hebt. 

Glazen douchewand

Ga voor een glazen douchewand wanneer dat mogelijk is. Doordat glas transparant is, zorgt het ervoor dat de ruimte niet kleiner aandoet. Daarnaast past het perfect bij wat voor soort badkamer dan ook!

Opbergen

Maak handig gebruik van de ruimte in de badkamer en zorg voor genoeg opbergruimte. In een badkamer zijn altijd wel kleine plekjes waar je een kastje of planken op kunt hangen om zo de meeste spullen op te bergen. Wanneer deze spullen uit het zicht zijn, zorgt dit er ook nog eens voor dat de badkamer een stuk rustiger oogt.

Badkamer gezellig inrichten
Bath towel via Shutterstock by nampix
Kleine badkamer

Is jouw badkamer niet zo groot? Dan is het belangrijk om slimme keuzes te maken. Is dat bad bijvoorbeeld echt nodig? En een toilet? Wanneer je een aparte toiletruimte hebt, is een toilet in de badkamer misschien een overbodige luxe. Wil je heel graag een bad? Dan zou je deze kunnen combineren met de douche. 

Zwevende badkamermeubels

Kies zoveel mogelijk voor zwevende badkamermeubels. Doordat deze losstaan van de vloer, doen deze de ruimte optisch groter lijken. 

Tijdloos en trendy

Ga voor de badkamer zoveel mogelijk voor tijdloze materialen. Dit zorgt ervoor dat een badkamer altijd ‘goed’ is, ook bij de eventuele verkoop van het huis. Wil je de badkamer toch wat opleuken? Ga dan voor trendy accessoires die je kunt vervangen wanneer je weer toe bent aan wat anders.

Stijl

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: bedenk van tevoren welke stijl je wilt voor de badkamer. Je kunt ervoor kiezen om verschillende stijlen te combineren, maar voor een rustige uitstraling kun je het beste gaan voor een stijl. De meeste badkamers in Nederland zijn modern, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld landelijk, industrieel of luxe.

Hoe ga jij je badkamer gezellig inrichten?

4 Reacties

 1. Caroline
  10/10/2020 / 12:11

  Onze badkamer is hoog nodig aan een make-over toe. Die we nu hebben is echt uit de tijd en aan vervanging toe. Met je styling tips is het voor het optisch effect nog wel leuk om toe te passen.

 2. 08/09/2020 / 11:15

  Aan onze badkamer is volgens mij geen redden meer aan, hoe leuk we hem ook inrichten… We hebben eigenlijk gewoon een nieuwe badkamer nodig.

  • 24/09/2020 / 21:00

   Ik zie altijd hele knappe DIY’s in een FB groep waar mensen met spullen van Action badkamers omtoveren tot ware paradijsjes. Wellicht leuk om eens te kijken voor the time being… Ik sta altijd versteld van de creativiteit.

 3. 01/09/2020 / 19:27

  Ik kan mijn badkamertje helaas niet aanpassen, omdat ik in een huurhuisje woon. Maar, ik ga binnenkort wel op zoek naar een leuke badmat, misschien een toffe nepplant, een leuke pot daarvoor en wat andere leuke accesoires om het toch wat op te leuken! 🙂 Bruikbare tips heb je op een rijtje gezet. Leuk! Liefs, Stella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }