3 redenen waarom je vandaag moet beginnen met kitesurfen

Kitesurfen is een zeer populaire sport in ons land. Niet zonder reden. Deze sport heeft namelijk een flink aantal voordelen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er veel voldoening en plezier uit haalt. Dat zal in elk geval wel goed zitten. Er gaat niets boven het gevoel dat je ervaart tijdens het surfen. De wind door je haren, het geluid van het water dat tegen je board aantikt en het gevoel van de bar in je hand die jouw kite voortrekt. Alle emoties komen voorbij tijdens het kitesurfen. Om deze redenen is het een goed idee om te beginnen met kitesurfen!

beginnen met kitesurfen

Wil jij al tijden graag zelf een kite kopen? Of heb je al meerdere keren op het punt gestaan om een kitesurfles te nemen en krabbelde je telkens weer terug? Hier zijn 3 redenen om nu echt de knoop door te hakken en vandaag nog te beginnen met kitesurfen.

1. Een echte work-out 

De meeste kitesurfers beschouwen surfen niet echt als sport. Het is zo leuk om te doen dat het meer een hobby is. Maar wist je dat kitesurfen echt als volledige work-out kan worden beschouwd. Tijdens het kitesurfen spreek je heel veel verschillende spiergroepen aan. Het leuke hiervan is dat je echt geen spierbundel hoeft te zijn om te beginnen met kiten. Kitesurfen is eigenlijk voor iedereen geschikt. Als je echter eenmaal op je board plaatsneemt, dan zet je wél direct al jouw spiergroepen aan het werk. 

Met name de bil-, dij-, en buikspieren worden hard getraind tijdens het kiten. Dit komt omdat je tijdens het kiten een speciale positie aan moet nemen om de kite te besturen. Hierbij hang je wat in de trapeze om zo een goede hoek te vormen op het water. Dit is een onnatuurlijke positie voor het lichaam. Vergelijk het een beetje met planken. Het vraagt dus veel van je core om deze positie te behouden. Zeg maar hallo tegen strakke buikspieren deze zomer! 

2. Nieuwe mensen ontmoeten 

Kitesurfen is natuurlijk met name een individuele sport. Je gaat geheel zelf aan de slag. Dat neemt niet weg dat ook het sociale aspect een belangrijke rol speelt. Er zijn nooit tientallen kitesurfers tegelijkertijd op één strand. Meestal maar een handjevol. Daarom heb je al gauw aanspraak. Praten over jullie gedeelde hobby, het materiaal van je board, het weer of gewoon alle andere dingen die te maken hebben met deze fantastische sport. 

Wist je dat zelfs aanbevolen wordt om enkel het water in te gaan als er drie of meerdere kitesurfers op het water zijn? Je weet nooit hoe het water zich gedraagt. Het is prettig om te weten dat er altijd iemand is die een handje kan toesteken in geval van nood.

Lees ook: Dit zijn de zonnebrillentrends voor komende zomer

beginnen met kitesurfen

3. Beginnen met kitesurfen geeft voldoening 

De kunst van kitesurfen is niet gemakkelijk aan te leren. Dit gaat met vallen en opstaan. Hoewel kitesurfen heel toegankelijk is en zowel voor sportieve- als minder sportieve mensen geschikt is, betekent dit wel dat je heel volhardend moet zijn om jezelf alles aan te leren. Je moet niet alleen willen leren, maar ook accepteren dat je niet altijd direct de beste kunt zijn. Om vooruitgang te boeken moet je dus ook doorzetten. Dit vraagt om geduld. Als je uiteindelijk je doelen hebt behaald, geeft dat echter zoveel voldoening dat je alleen maar blij kan zijn dat je het tóch hebt gedaan.

Om welke reden zou jij willen beginnen met kitesurfen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }