Bodieboost: Het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk is!

Posted 03/05/2016 by Sim's Cup Of Tea in Lifestyle, Persoonlijk / 3 Comments

Bodieboost

Heb jij al eens gehoord van een dieet waarbij je moet snoepen? Voordat ik het persbericht van Bodieboost in mijn mailbox ontving, had ik daar nog nooit van gehoord. Maar het bestaat!

Ik ben niet iemand die echt houdt van het volgen van een dieet. Wel ben ik me de laatste tijd steeds meer bewust van gezond eten en alles wat daar bij komt kijken. Toen ik de introductie van Bodieboost in mijn postvak ontving, was ik dan ook direct enthousiast. Het is wel een dieet, maar toch niet echt. Je kunt gewoon alles blijven eten wat jij lekker vindt. Aangezien ik enorm van lekker eten houd, klonk dat als muziek in mijn oren. Ik mag dit 10 weken durende programma testen en vertel jullie er graag iets meer over!

Bodieboost: Hoe werkt het?

Met Bodieboost hoef je geen calorieën te tellen of lekker eten te laten liggen. Wel is het belangrijk dat je je aan een bepaalde maatstaaf houdt. Dit doen zij door middel van het werken met 5 families a.k.a. productgroepen:

 • Koolhydraten ( Ja, die mag je gewoon blijven eten, hoera!)
 • Groenten
 • Eiwitten
 • Zuivel
 • Fruit

Van elk van deze 5 productgroepen mag je per dag maar liefst 2 porties eten! Dit klinkt enorm veel, maar omdat je een goede balans tussen de schijf van vijf hebt, zul je uiteindelijk een gezonde en gebalanceerde levensstijl opbouwen en zeker wat kilo’s en centimeters kwijtraken!

Het stappenplan

Bodieboost begeleid jou maar liefst 10 weken lang op weg naar een gezonde levensstijl. Zo zijn er week- en dagmenu’s samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe deze afslankmethode precies werkt. Daarnaast staat de site boordevol tips, krijg je elke week 7 gerechten waar je uit kunt kiezen en stellen ze zelfs je boodschappenlijstje al samen. Makkelijker kan bijna niet, toch? Wel wordt er een stappenplan aanbevolen:

Stap 1: Volg het weekmenu

In de eerste week zul je nog even moeten wennen aan de methode. Daarom staat er een compleet weekmenu inclusief tussendoortjes voor je klaar. Deze kun je gebruiken om in het ritme te komen. Ik heb het eerste weekmenu al ontvangen en ik kan jullie vertellen dat je absoluut niet zult verhongeren. Misschien ga je zelf nog wel meer eten als je al deed. Maar dit keer wel op een verantwoorde wijze.

Stap 2: Ruilen van voedingsproducten tussen families

Yes, hier houd ik van! Ik verklap alvast dat het ontbijt in de eerste week bestaat uit yoghurt en een portie fruit. Nu ben ik dus iemand die totaal niet van yoghurt houd. Ik heb het geprobeerd, maar ik lust het gewoon echt niet. Nu is het zo, dat je dan gerust mag ruilen en kunt kiezen voor een ander product binnen de zuivel-familie. Ideaal! Er staat zelfs vla tussen. En dat lust ik dan weer wel. Zo kun je dus elk product ruilen tegen een product uit dezelfde groep. Lust je geen brood? Dan kies je bijvoorbeeld voor 4 crackers. Ze hebben een enorm lange lijst aan producten en dat maakt het lekker makkelijk.

Ga je een avondje uiteten? Geen probleem! Als echte sushi liefhebber ging ik natuurlijk direct op zoek naar hoeveel sushi ik zou mogen eten, haha. Je kunt maar liefst 17 stukjes sushi eten. En dan gebruik je 1 portie eiwit en 1 portie koolhydraten! Als je je de rest van de dag een beetje rustig houdt, kun je dus gerust lekker gaan uiteten in de avond. Houd je wel aan de afspraak. Niet meer dan twee porties van elke productgroep!

Stap 3: Zelf Bodieboost dagen samenstellen

Ondertussen ben je zo ver gevorderd, dat je precies weet hoeveel je op een dag kunt eten. Maak hier dus gebruik van en stel je eigen menu’s samen. Zo kun je alles eten wat en wanneer je maar wilt. Denk er wel aan dat je drie keer per dag eet en ook kiest voor tussendoortjes!

Jokers en Alcohol

En dit is waarschijnlijk het deel waar we allemaal op zaten te wachten. We mogen snoepen!! Yay!! Er is een complete jokerlijst opgesteld, waar je maar liefst twee keer per week lekker van moet genieten. Met de nadruk op ‘moet’ dus, want dit is een dieet waar je gewoon lekker van moet kunnen genieten. Zo voorkom je het jojo-effect. Daarnaast mag je als vrouw 3 glazen alcohol per week drinken en als man maar liefst 5 glazen alchol! (De wereld is oneerlijk verdeeld, I know…)

12 regels

In totaal zijn er 12 regels waar je je aan dient te houden als je een goed resultaat wilt behalen. Als je je hieraan houdt, zul je een 0,5 kilo tot aan 1 kilo per week afvallen en 0,5 cm vet verliezen.

Ik ga niet alle regels verklappen, maar een kleine sneak peek mag wel:

 • 2 x per week snoepen is verplicht!
 • Gebruik plantaardige olie voor het bereiden van je maaltijden.

Wil jij aan de slag en weten wat de andere 10 regels zijn? Dan raad ik je aan om je te registreren voor de online cursus Bodieboost! Je betaalt eenmalig € 54,95 waar je vervolgens enorm veel voor krijgt. Ik vind het echt een aantrekkelijke prijs voor al dat je krijgt:

 • Toegang tot de online cursus
 • Gratis E-Book met jokervrije tussendoortjes
 • Familielijsten
 • Checklist
 • Week- en dagmenu’s
 • Boodschappenlijsten
 • Recepten
 • Mindset programma
 • Community
 • Instructie video’s

Ik merk dat ik dit echt heel erg leuk vind om te doen. Ik heb ook een HipnThigh aangeschaft, dus vanaf nu zal ik ook wat workouts gaan doen. Ik hoef geen kilo’s kwijt te raken, maar een bikini proof body voor de zomer wilt iedereen toch wel? En als ik dan ook nog eens lekker mag eten en blijven snoepen, ben ik helemaal gelukkig hoor!

Wat denk jij van de afslankmethode van Bodieboost?

Liefs,
Simone

3 responses to “Bodieboost: Het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk is!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.