Ga je trouwen? Dit zijn de beste tips om jullie bruiloft binnen budget te houden

Ben je verloofd en ga je jezelf de komende tijd bezighouden met het plannen van de bruiloft? Dan komt er een hoop op je af. Het plannen van een bruiloft kan namelijk flink wat tijd in beslag nemen.  Ook is het wel bekend dat een bruiloft aardig wat geld kan kosten. Hebben jij en je partner een bepaald budget in gedachten, waar jullie echt niet overheen willen gaan? Het kan lastiger zijn dan je denkt om dit voor elkaar te krijgen. Toch zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om er alles aan te doen om jullie bruiloft binnen budget te houden. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!

bruiloft binnen budget
Wedding Rings via Shutterstock by KirylV
Bepaal het definitieve budget

Het kan zo zijn dat jij en je partner al een beetje over het trouwbudget hebben gesproken, maar voordat je andere dingen voor je bruiloft gaat regelen is het belangrijk dat je dit definitief maakt. Als je dit namelijk niet doet, kan het zomaar zo zijn dat je uiteindelijk toch over het eerder bepaalde budget heengaat. Zeker als je jouw bruiloft graag binnen budget wilt houden is het belangrijk dat je een definitief bedrag bepaalt. Zo wordt het plannen van je bruiloft namelijk veel overzichtelijker. 

Bepaal de gastenlijst

Als jullie de bruiloft graag binnen budget wilt houden, is het verstandig om eens te kijken naar de gastenlijst. Iedere extra gast kost weer extra geld. Denk dus goed na wie je echt wilt uitnodigen en wie niet. Als je de gastenlijst kort houdt, bespaar je al een hoop geld. De kosten van de bruiloft zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van het aantal gasten dat je wilt uitnodigen. 


Beperk je tot minder locaties

Je kunt er bij een bruiloft natuurlijk voor kiezen om meerdere locaties te huren voor de dag. Als je echter kosten wilt besparen, is het handig om hierin wat te beperken. Als je een droomlocatie hebt gevonden, kunnen jullie zelfs beperken tot één locatie. Als je nog een toffe locatie zoekt, kun je zeker een kijkje nemen bij Weddingspaces. Zij hebben talloze mooie trouwlocaties beschikbaar, waardoor er vast wel eentje tussen zit die voor jullie bruiloft geschikt kan zijn.

Het beperken van locaties kan jou flink wat geld besparen. Als je namelijk meerdere locaties moet huren voor de grote dag, kan dit aardig oplopen in de kosten. Het is in ieder geval handig om te kiezen voor locaties die dichtbij elkaar in de buurt liggen als je toch graag gebruikt maakt van meerdere locaties. Als je hiervoor kiest is het namelijk makkelijker om van de ene naar de andere locatie te reizen. Denk bijvoorbeeld eens aan trouwen in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. In zulke populaire steden is het makkelijker om locaties te vinden voor de bruiloft die goed bereikbaar zijn en dichter bij elkaar liggen. Let er echter wel op dat je niet overdrijft met het huren van verschillende locaties. Probeer echt te beperken als je de bruiloft binnen budget wilt houden.

bruiloft binnen budget
Just Married Car Plate via Shutterstock by Africa Studio
Beginnend fotograaf inhuren

Bij een bruiloft horen natuurlijk prachtige trouwfoto’s. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een professionele fotograaf in te huren, maar dit kan je wel aardig wat geld gaan kosten. Het kan daarom helemaal niet zo’n slecht idee zijn om juist een beginnend fotograaf in te huren. Zo ben je minder geld kwijt en heb je toch iemand gevonden die wel het een en ander weet over fotograferen. Met behulp van een beginnend fotograaf kun je ook vaak prachtige trouwfoto’s laten maken. 

Goedkope trouwkaarten

Trouwkaarten zijn uiteraard enorm leuk, maar het kan al met al best wat geld gaan kosten. Als je jouw bruiloft graag binnen budget wilt houden, kan het daarom een goed idee zijn om te kiezen voor goedkopere trouwkaarten. Tegenwoordig zijn er veel verschillende websites waar je trouwkaarten kunt laten maken. Vergelijk deze websites en kijk waar je de trouwkaarten het goedkoopste kunt scoren. Als je zelf enorm creatief bent, kun je hier natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Dat bespaart je al helemaal geld!

Als je graag een bruiloft binnen budget wilt houden, is het belangrijk dat je over elke stap goed nadenkt. Bedenk altijd of iets een bepaald bedrag waard is. Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het wachten op de grote dag!

Hoe zou jij je bruiloft binnen budget houden?

4 Reacties

 1. 23/02/2022 / 11:38

  Bedankt voor de goede tips om een bruiloft binnen budget te houden. Mijn broertje is net verloofd en heeft mij gevraagd mee te helpen in de planning als ceremoniemeester. Wat een goede tip om geld te besparen door de bruiloft te beperken tot één locatie. Mijn schoonzusje en broertje hebben elkaar op een zeilkamp ontmoet, dus misschien is trouwen op een boot wel een optie die goed bij hen zou passen! De hele dag kan dan plaatsvinden op de boot en je hebt direct een mooie achtergrond voor foto’s!

  • 28/02/2022 / 15:22

   Ahhh wat leuk. En wat leuk dat je het mag regelen. Die locatie lijkt me wel echt perfect!

 2. 25/06/2021 / 17:22

  Je hebt super fijne tips gegeven, onze locatie en fotograaf waren het duurst. Wij hadden onze daggasten vanaf de ochtend als bij ons en er kwam ook niemand meer bij. Dat gaf mij veel meer rust! Verder hebben we wel met de drank opgepast, dus mensen konden niet zomaar van alles aanvragen aan de bar. Wel allerlei soorten biertjes en wijntjes. Maar niet de zwaardere dranken (we hebben toen gekozen voor een 5 verschillende flessen) want was de dop eraf dan betaalde je een flink bedrag voor de fles.

  • 25/06/2021 / 19:13

   Dank je wel meis! Dat heb je slim aangepakt met de duurdere flessen. Anders kan het inderdaad echt veel te snel uit de hand lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }