De zoektocht naar een mooie en comfortabele hoekbank!

comfortabele hoekbank
Via Shutterstock

Binnenkort is het tijd om een aantal dingen in ons interieur te vervangen. Ik ben nog niet van plan om dit nu direct te doen, maar een beetje inspiratie opdoen kan geen kwaad. Ik ging op zoek naar een mooie en comfortabele hoekbank!

Deze eisen stel ik aan een comfortabele hoekbank
  • De bank moet niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. Als deze te zacht is, zak je er helemaal in weg en dan wordt het opstaan en gaan zitten net iets lastiger. Dat lijkt me ook niet heel erg gezond voor mij, omdat ik nogal eens last heb van rugklachten. De rugleuning mag wel wat zachter zijn als de zitting, want het is ook niet fijn als je tegen een harde bank aanleunt.
  • De stof moet niet snel pluizen en er mogen niet snel haakjes inkomen. Met een kat of hond is dit namelijk niet echt te doen. Daarnaast is het ook fijn als je de haren niet goed ziet. Je houdt de bank uiteraard wel schoon, maar als je huisdier in de rui is, is dit af en toe niet bij te houden. Sommige stoffen houden de haren beter vast als andere. Dat eerste wil ik dus niet hebben.
  • De kussens van de rugleuning moeten vastzitten. Ik vind het enorm vervelend als deze tijdens het liggen of zitten de hele tijd wegzakken. Dat is voor mij dus geen optie.
De kleur van mijn favoriete en comfortabele hoekbank

Ik ga het liefst voor grijs of een natuurtint. Deze kleuren passen bijna bij elk interieur. Je dient dan wel goed uit te kijken voor vlekken, maar daar heb je ook weer oplossingen voor. De Montèl Multi Plus hoekbank komt aardig in de richting van mijn wensen!

comfortabele hoekbank
Via Montel
Is een comfortabele hoekbank een goed idee?

Twijfel jij nog over het soort bank dat je wilt en of een hoekbank een goed idee is? Doe dan wat inspiratie op via internet. Er zijn genoeg informatieve sites die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! Zo heb je bijvoorbeeld leuke tips om je comfortabele hoekbank in het midden van de kamer te zetten, basistips voor het inrichten van je woonkamer en het herkennen van kwaliteit.

Heb jij al een comfortabele hoekbank in huis?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 23/12/2016 / 14:47

    Ondanks dat wij een hele grote kamer hebben, past een hoekbank toch niet. Dus helaas moet ik het met een gewone bank doen… 🙁 Bovendien hebben we een bank die mijn vriend ooit gekocht heeft in de periode dat we een paar jaar geen contact hadden, dus hij is ook niet eens echt mijn smaak! Ik hits nu dus altijd de kat een beetje op om de bank goed met zijn nagels te bewerken zodat we eindelijk een nieuwe kunnen kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }