Nog meer genieten van het zonlicht: maak een dakkapel op zolder

Er lijkt tegenwoordig bijna op elk huis wel een dakkapel te zitten en dat is ook niet zo vreemd! Want een dakkapel kan die donkere, sfeerloze zolderkamer omtoveren in een fijne, lichte, prettige slaapkamer, werkplek of hobbyruimte. Maar er is zoveel keuze in dakkapellen dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Kunststof dakkapellen zijn tegenwoordig het meest populair. Waarom? Daar ga ik je iets meer over vertellen!

dakkapel op zolder
Dormer via Shutterstock by Trong Nguyen
De uitstraling

De kunststof dakkapel van nu is vele malen beter dan die van vroeger! Het imago van plastic heeft het al heel lang niet meer, want een kunststof dakkapel met houtlook is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Bovendien kun je kunststof dakkapellen nog in veel meer kleuren en uitvoeringen kopen.

Onderhoudsarm

Nog een groot pluspunt, want je zit er niet op te wachten om in weer en wind het dak te beklimmen om de dakkapel te schilderen. Met een wiebelige ladder en een grote pot verf. Bij kunststof is dat verleden tijd. Schilderen hoeft niet meer, want kunststof rot niet. Eens per jaar schoonmaken met een sopje is voldoende om de dakkapel in topconditie te houden. Een kunststof dakkapel gaat heel wat jaartjes langer mee dan een houten dakkapel.

Betere isolatiewaarde

Kunststof isoleert beter dan hout. Dat merk je niet alleen binnen, maar ook aan je energierekening. Je hoeft minder te stoken om het binnen aangenaam warm te houden. En daar is het milieu ook bij gebaat! Ook de ventilatie is beter. Meerdere vliegen in één klap dus. Wil je nog meer energie besparen? Laat dan ook meteen je dak isoleren!

Waardevermeerdering voor je woning

Een dakkapel is een slimme investering. Een dakkapel maakt je woning meer waard, omdat je dankzij de dakkapel meer bruikbare loopruimte krijgt op zolder. Hierdoor wordt de kamer een volwaardige kamer die je mee mag tellen bij het totale aantal vierkante meters. 

Misschien zie je op tegen de kosten van een dakkapel, maar het is dus zeker een investering die loont. Zie je jezelf al zitten op zolder? Genietend van het uitzicht en de eerste zonnestralen? Informeer dan zeker eens bij een aantal specialisten naar de mogelijkheden bij jou thuis. Deze kunnen je ook precies vertellen hoe het zit met eventuele vergunningen. De meeste dakkapellen kun je gelukkig vergunningsvrij laten plaatsen. Wist je dat een dakkapel vaak al binnen een dag geplaatst kan worden?

Heb jij al een dakkapel op zolder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }