De perfecte bank: Zo vind je deze!

Een bank uitzoeken doe je niet dagelijks. Het is best een grote en moeilijke beslissing. Je moet over zoveel dingen nadenken. Niet alleen of de bank wel in de ruimte past, maar ook over hoeveel mensen er op moeten kunnen zitten en of deze bij je interieur past… Daarom heb ik de volgende tips toegepast tijdens mijn speurtocht naar de perfecte bank!

De perfecte bank
Perfect couch via Shutterstock by Photographee.eu

Ps: ik ben absoluut geen interieur designer of expert, maar ik deel gewoon tips vanuit mijn eigen ervaring!

Online of in een winkel?

Aangezien ik redelijk #teamonlineshopping ben, koos ik er eerst voor om me online te oriënteren om de perfecte bank te vinden. Als ik daar niks zou vinden, kon ik altijd nog naar een winkel gaan. Daar naast vind ik het online zoeken ook een stuk handiger, omdat je via Google heel gericht kunt zoeken op de juiste zoekwoorden. Zo stuitte ik na een beetje speurwerk op deze collectie banken. Hier werd ik helemaal gelukkig van, want de kleuren en stijlen passen precies in mijn straatje en bij het idee wat ik voor ogen had. Ik besloot om me verder te verdiepen in het aanbod van deze website, om te kijken of mijn droombank er tussen zat. Nu kwam het moeilijkere gedeelte…

De grootte van de bank

Allereerst heb ik gekeken hoe lang mijn woonkamer was. Als de bank te groot was, zou de ruimte direct een stuk kleiner worden. Dat wilde ik niet. Ook wilde ik geen bank die te klein zou zijn, want dat zou er uitzien alsof deze voor kinderen gemaakt was. Daarnaast stelde ik mezelf de vragen: ‘Wie moeten er op kunnen zitten/liggen?’ en aan de hand daarvan kwam ik er steeds meer achter wat de perfecte bank voor mij zou zijn.

Tip van de dag: Als je een bepaalde bank met een bepaalde grootte voor ogen hebt, pak dan afplaktape en maak de vorm van de bank na op de grond. Zo die je direct of deze niet te groot uitvalt. (Volgens mij zag ik dit in een artikel van GWESSE, toen ze aan het kijken waar hoe groot de mat in de woonkamer moest worden. (Thanks. Leonie!)

Zo kwam ik er dus achter dat een driezitter voor mij voldoende zou zijn.

Soort materiaal waarvan de bank gemaakt is

Deze is ook een beetje tricky. Wat ik vooral lastig vond, is de juiste materiaalkeuze maken. Als het even kon, zou ik er niet eens over nadenken en kiezen wat ik zelf mooi vind. Maar ik heb een kleine deugniet rondrennen die graag overal haar nageltjes in zet. (Meet Princess!)

de perfecte bank

Zoals je op de foto ziet, is mijn perfecte bank ondertussen ook helemaal bedekt met dekens. Helaas heb ik niet alles kunnen redden en heeft ze mijn bank al twee keer voor een krabpaal aangezien. Denk dus goed na over welke stof je kiest als je huisdieren hebt. In mijn bank komen heel snel haakjes, dus ik was genoodzaakt om er dekens overheen te leggen. Jammer, maar het is niet anders.

Welke stijl bank past bij je interieur?

Nog een heel belangrijke vraag die je jezelf zal moeten stellen: ‘ Wat is de stijl van mijn interieur? En past de bank die ik voor ogen heb daar goed bij?’ Omdat ik zelf meer neig naar het Scandinavische, koos ik voor een lichtgrijze bank op houten pootjes. De vloer is al donker, dus ik wilde de rest van de meubels licht houden, zodat de ruimte niet te klein zou worden. Daarnaast wilde ik ook dat mijn lucide dumbo vloerlamp er nog naast paste.

Dit zijn denk ik wel de belangrijkste tips die je mee moet nemen, wanneer je een nieuwe bank gaat uitkiezen. Koop nooit zomaar een bank, omdat je er verliefd op wordt. Denk eerst goed na of deze wel goed past bij het idee dat je voor ogen hebt. En dan komt het vanzelf goed.

Zelf ben ik nog helemaal niet klaar met het inrichten en klaarmaken van mijn woonkamer e.d. Er mag nog een heleboel veranderen om het knusser en gezelliger te maken. Dus daar ga ik me de komende tijd wat meer in verdiepen. En dan zullen jullie vast wel weer een nieuwe update voorbij zien komen.

Iemand nog tips om bovenstaande woonkamer met mijn perfecte bank leuker te maken?

3 Reacties

  1. 28/07/2019 / 20:30

    Wij zijn erg blij met onze grote stoffen hoekbank. Wel eventjes over gedaan eer weer deze bank vonden maar erg blij met de keuze.

  2. 18/07/2019 / 16:56

    Het is heel wat om je huisje zo knus en sfeervol te krijgen. Onze meubels worden volgende week woensdag geleverd en ik hoop zo dat het mooi bij de vloer past.. en bij elkaar!

  3. 17/07/2019 / 06:50

    Mooie bank, maar jammer van de materiaalkeuze achteraf! Ik heb een beetje hetzelfde. Ben voor een leren bank gegaan omdat ik dacht dat dat materiaal mooi zou blijven, maar de hondennagels hebben wel wat schade opgeleverd ;). Ik heb toen trouwens met kranten de grootte van de bank op de grond uitgelegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }