De tuin veranderen: Onze plannen!

Ik noem het bewust veranderen en niet opknappen, want onze tuin is prachtig en helemaal af op de nieuwe tuinmeubelen en accessoires na. De tuin veranderen is vooral een wens, omdat we deze iets kindvriendelijker willen maken. Er waren namelijk erg veel afstapjes, scherpe randen, veel stenen en weinig plaats voor een klimtoestel of zwembad. Vandaar dat ik het de tuin veranderen noem.

De tuin veranderen

De tuin veranderen qua opbouw

Aangezien we dit jaar pas in mei verhuisd zijn en ik ons tweede kindje verwacht, hebben we dit jaar nog niet gek veel gedaan om de tuin aan te passen. Ons zoontje is bijna twee en loopt pas een paar maanden, dus heel dringend was het niet. Echter willen we in het najaar wel starten, zodat we volgend jaar met twee kindjes van de nieuwe tuin kunnen genieten.

Op dit moment heeft mijn vriend een mooie tijdelijke oplossing bedacht voor het dieper liggende paadje en de scherpe randen van de borders. Hij heeft samen met mijn schoonvader een mooi houten vlonderpad gemaakt. Ik ben er helemaal blij mee, want het hout geeft de tuin ook wel weer iets gezelligs en knus. De kleine hoeft nu maar een klein afstapje af in plaats van een heel stenen trapje. En hij heeft nu een groter gelijkvloers vlak waar hij lekker kan rennen of fietsen. Dit is dus al een stuk veiliger. Win-win!

De stenen links en rechts van het pad willen we gaan vervangen door gras. De grote ronde heg linksachter en de boom links voren gaan hoogstwaarschijnlijk weg, zodat we meer plaats krijgen voor een klimrek of zwembad of wat dan ook voor de kids. Maar dat plan gaan we nog samen met een tuinbedrijf maken.

De tuin veranderen

De overkapping

Als ik ergens blij mee ben is het onze overkapping wel. Volgend jaar wil ik de tuinoverkapping gezellig maken voor de zomer. Zodra we er een nieuwe tuinset en leuke tuinaccessoires geplaatst hebben zal deze er al direct een stuk knusser uitzien. Een leuke nieuwe tuintafel met comfortabele stoelen, onze macramé hangstoel, leuke lichtslingers en gezellige kussentjes zullen wonderen doen. En wie weet plaatsen we er ooit nog wel een glazen schuifwand in, zodat je er ook met iets kouder weer kunt zitten. Al hebben we daar de serre ook wel voor, maar die heb ik tijdelijk even gekaapt als thuiskantoor.

Schutting in plaats van groen?

Op dit moment is de tuin volledig omringd met hoge bomen, heggen en klimop. De hoge bomen zorgen voor lekker veel schaduw, ideaal! Alleen de vele klimop hoeft voor mij niet per sé, dus aan een kant van de tuin zou ik wel graag een houten schutting willen plaatsen. Sowieso vind ik hout in combinatie met wat groen mooier dan alles groen of alles hout.

Wat zou jij aan de tuin willen veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }