8 x Doen in de Kerstvakantie (lockdown) als je Netflix zat bent!

Als je door de lockdown een aantal weken aan huis gekluisterd zit en je verder niet veel om handen hebt zoals (thuis)werken of kinderen, kan de verveling wat sneller toeslaan. Daarom hier een leuk lijstje met dingen om te doen in de Kerstvakantie als je Netflix helemaal uitgespeeld hebt.

Doen in de Kerstvakantie

Er zijn genoeg leuke dingen om te doen, wanneer je je verveelt. Al hoef je niet altijd iets te doen. Soms is ‘even niets doen’ en je vervelen zelfs goed voor je. Als je toch iets wilt doen, probeer dan eens een van onderstaande dingen!

Bekijk een musical op YouTube

Op het YouTube kanaal ‘The Shows Must Go On’ vind je elke week een volledige versie van een musical die vervolgens 48 uur lang te bekijken is. Op dit momen is The Railway Children te bekijken. Aankomende vrijdag komt Kinky Boots online.

Lees een boek

Zelf ben ik op dit moment helemaal into de crimeseries met een bepaalde rechercheur in de hoofdrol, zoals de Helen Grace serie van M.J. Arlidge en de Erika Foster serie van Robert Bryndza.

Tarotkaarten leggen

Als je een beetje spiritueel ingesteld bent kun je met tarotkaarten ontdekken wie je bent. Zoek bijvoorbeeld uit wat de mogelijkheden van engelenkaarten zijn of volg een online cursus tarotkaarten leggen.

Maak Hogwarts na in the Sims

Als je echt teveel tijd hebt en ook nog eens een Harry Potter fan bent, kun je je in the Sims helemaal uitleven. Bouw Hogwarts na en maak vervolgens Sims aan die op Hermelien, Harry, Ron en Draco lijken. Zo krijg je heel wat uurtjes om!

Ruim op!

Ik weet wel wat ik zou doen wanneer ik me zou vervelen. Kledingkasten uitmesten, de garage of het dressoir opruimen en ga zo maar door… Helaas heb ik zelfs tijd te kort, maar wanneer je je wel verveelt, kun je eindelijk die rommelkamers eens uitmesten!

Doen in de Kerstvakantie
Bouw je badkamer om tot Spa!

Denk eens aan al die jaloersmakende badkamers op Pinterest en Instagram. Nu je zoveel tijd over hebt, kun je je badkamer een make-over geven. Maak het gezellig met plantjes, geurkaarsjes en maak er een beauty-dagje van. Of ga gewoon lekker luieren in bad en kijk een film!

Zorg voor elkaar

Wellicht wonen er wel oude mensjes of mensen die ziek zijn in de buurt? Zij kunnen/mogen de deur niet uit. Wellicht kun je ze helpen door een boodschapje voor ze te doen of een lekkere maaltijd te bereiden. Wedden dat je je daarna ook een stuk beter voelt?

Laat je thuis verrassen

Via Floor Verrast kun je een verrassing thuis laten regelen. Inclusief diner! Hoe fijn is dat? Je hoeft er de deur niet voor uit en hebt toch een leuke avond zonder Netfllix. En je hoeft ook nog eens geen oppas te regelen! 😉

Wat ga jij doen in de Kerstvakantie?

14 Reacties

 1. 02/01/2021 / 13:10

  Goede tips. Zeker ook om andere (oudere) mensen te helpen. Ik ben het helemaal met je eens dat ik geen tijd heb om mij te vervelen. Ik wil als sinds de eerste lockdown (en ervoor eigenlijk ook al) eens goed opruimen maar het komt er gewoon niet van. Als thuiswerkende (doet iedereen dat nu niet 😉 ondernemer ben ik altijd wel bezig. Maandag begint het thuisonderwijs dus dat is weer een uitdaging erbij. Serieus ben ik wel begonnen met de verkoop van wat grotere items van zolder (ik wil van de rommelzolder een mooie logeerkamer en later slaapkamer van ons dochtertje maken). Maar het schiet nog niet echt op. Als ik dan zo’n plaatje zie van zo’n opgeruimde badkamer dan wil ik dat ook!

 2. Mandy
  02/01/2021 / 12:12

  Leuke blog! Ik heb altijd wel wat te doen daar niet van, mijn werk gaat gewoon door en alleen in de zomer heb ik vakantie maar ik heb onlangs ook tarot aangeschaft. Nu nog tijd zoeken om me er in te verdiepen.

 3. Frederique
  02/01/2021 / 08:50

  Jeetje ik heb echt geen tijd om me te vervelen. Moet de jongste helpen met online school, het huishouden bijhouden en heb 3 banen. Anders was ik wel voor die spa in huis gegaan hoor 🙂

 4. 31/12/2020 / 12:51

  Ik kon het me niet voor stellen maar ik ben ook helemaal klaar met Netflix whuaha. En de sims wow dat is lang geleden <3

 5. 28/12/2020 / 22:40

  Netflix vind ik ook nog steeds wel de uitkomst hoor (of Videoland of Prime Video of Disney+), maar eigenlijk moet ik echt meer gaan lezen. The Sims wordt hier ook regelmatig gespeeld hoor, ik houd ervan!

 6. 27/12/2020 / 22:52

  Ah ja de sims daar heb ik vroeger uren speelplezier aan gehad 🙂

 7. 27/12/2020 / 22:37

  GOede tips. Opruimen ja daar ben ik zeker mee bezig. Ik geef ook veel boeken weg.

 8. 25/12/2020 / 12:51

  Ja, of je gaat verbouwen! hier net twee kamers omgeruild en helemaal opgeknapt. Lekkere klus en ik heb me geen minuut verveeld 😀

 9. 24/12/2020 / 10:04

  Wat een leuke tips allemaal. nu hebben wij pas sinds vorige week netflix, dus wij vermaken ons hier nog wel mee 🙂 verder gaan we puzzelen, lezen en spelletjes doen.

 10. 23/12/2020 / 21:13

  Ik was ook aan de thriller boeken begonnen. Tijdje kobo abo, kan ik weer even vooruit. Ben benieuwd naar de musicals, ga ik bekijken.

 11. 23/12/2020 / 16:52

  hier gaan we gewoon chillen voor zover mogelijk want lekker winkelen zoals we elk jaar doen zit er niet in he jammer genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }