Duurzaam cadeau: The Body Shop adventskalender

Ben jij nog op zoek naar een leuk en duurzaam cadeau voor de feestdagen? Daar zijn The Body Shop adventskalenders perfect voor! Deze kalenders zitten vol met fijne producten die helpen om de wereld een beetje mooier en eerlijker te maken. Dit doen ze door middel van een uniek programma voor eerlijke handel. Dus ben of ken jij iemand die wel wat me-time op een verantwoorde en eerlijke manier kan gebruiken? Kies dan zeker voor één van deze prachtige adventskalenders.

Duurzaam cadeau

The Body Shop adventskalender als duurzaam cadeau

Bij the Body Shop steven ze ernaar om verpakkingen zonder afval te maken. Ze zijn er nog niet, maar ze hebben wel een duidelijk toekomstplan voor ogen: ‘Alle productverpakkingen zullen verteerbaar, herbruikbaar of recyclebaar zijn‘. Momenteel is zo’n 68% van de producten al recyclebaar. Het doel is om in 2025 alle producten voor in bad, lichaams- en haarverzorging recyclebaar gemaakt te hebben.

Om dit doel te bereiken ontwerpen ze de productverpakkingen op de volgende manieren:

Ontwerp voor minder afval – Ontwikkel producten die verteerbaar of hervulbaar zijn

Ontwerp om opnieuw te gebruiken – Refillopties en hervulbare producten.

Ontwerp om te hergebruiken – Ontwikkel verpakkingen vanuit herbruikbare materialen

Ontwerp voor nieuw gebruik – Ontwikkel productverpakkingen die gemaakt worden van gerecyclede materialen en die gerecycled kunnen worden of naar ons teruggebracht kunnen worden zodat wij ze kunnen hergebruiken.

Duurzaam cadeau

Community Fair Trade Programma

Dit is een programma dat de leveranciers uit ontwikkelingslanden helpt met het toetreden tot de markt en het investeren in sociale en milieuprojecten voor hun gemeenschap. Dit gaat veelal om vrouwen die in gebiedemn met beperkte economische mogelijkheden wonen. Zo is er bijvoorbeeld sheaboter uit Ghana, geschenkpapier en -verpakkingen uit Nepal en gerecycled plastic uit India.

Het Community Fair Trade Programma, opgericht in 1987, is uniek en door the Body Shop zelf opgericht. Doordat het hun eigen programma is hebben zij een persoonlijke relatie met de families en gemeenschappen van zowel de producenten als de leveranciers.

Het is erg belangrijk om te weten dat de producten in eerlijke en goede werkomstandigheden zijn gemaakt.

The Body Shop Box of Wonders Big Advent Calendar

Deze adventskalender is echt prachtig. Ik was aangenaam verrast toen ik de doos uitpakte. Wat een prachtig pop-up design. Dit draait volledig om de geweldige vrouwen uit Tamale. Zij zorgen voor de levering van sheaboter, waardoor ze weer kunnen investeren in het onderwijs en de gezondheidszorg in hun eigen gebied.

Duurzaam cadeau

In de kalender vind je maar liefst 25 producten (waaronder enkele full-size) waarmee je jezelf van top tot teen kunt verwennen. Met de gedachte dat je hiermee ook vrouwen in ontwikkelingslanden steunt, moet dat extra goed voelen, toch?

En uiteraard is de kalender zelf ook herbruikbaar, waardoor je dus echt een duurzaam cadeau in handen hebt of geeft. De laatjes kun je gebruiken om dingen in op te bergen. Het pop-up design kun je gebruiken om gift tags van te maken. Ideaal!

Ik kan zelf niet wachten tot december, zodat ik elke dag een mooi cadeautje kan uitpakken! Kun jij niet wachten en weet je graag van te voren wat erin zit? Op de site vind je alle informatie inclusief een lijst met prodcuten per adventskalender.

Duurzaam cadeau

Er zijn overigens 3 verschillende formaten adventskalenders te koop. Elke kalender heeft een andere waarde, richt zich op een ander ontwikkelingsgebied en het product dat zij leveren en bevat ook andere prodcuten. Kijk dus even goed welke kalender als duurzaam cadeau jou het meest aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }